‘Günlük yaşamın bir parçası olan sosyal medyada çok ilgi gören, içerik olarak da çok renkli ama bir o kadar da düzeyli konuların paylaşıldığı samimi bir sayfam var. Sayfada Mimarlar Odası Başkanı Sıfatım yoktur. Ayrıca sayfam herkese açık değildir. Beni tanıyan ve de benim de tanıdığım arkadaşlar ile sınırlıdır. Bu sayfada herkes her şeyi yazar. Sayfa adeta serbest kürsü haline gelir. Düzeysiz ve haddi aşan yorumlar hemen tarafımdan silinir. Hatta bendenizin paylaştığı bir yazı veya haber bile amacının dışına çıkarsa hiç vakit geçirmeden hemen yine tarafımdan sayfadan kaldırılır. 

01.01.2017 Pazar günü sayfamda Diyanet İşleri Başkanlığına ait yılbaşı Cuma Hutbesini eleştiren biraz da terör duygu yoğunluğu içinde köşeli ve sivri cümleler taşıyan bir yazı yazmıştım. Yazı Diyanet İşleri Başkanlığına değil, sadece yılbaşı konulu cuma hutbesine aitti. Özü buydu. Yazı sosyal medya sayfamda aşırı tartışılır hale gelince hemen kaldırdım. Ancak bu arada ne yazık ki haberim olmadı ve basında da haber yapıldı. Çok sayıda tebrik aldığım gibi yergi de aldım. 

Ama bu konu ile ilgili olarak benim basına verdiğim bir beyanatım yoktur. Hal böyle olunca yazı bazı kesimlerde tepki topladı. En başta da Diyanet Mensupları üzüldü. Ben bu üzüntünün önüne geçmek için Sayın Müftümüz ile dahi ikili görüşme yaptım. Beni çok iyi anladıklarını lütfettiler. Ama buna rağmen bazı tepkilerin önüne geçemedim. Yetişemedim. Konu amacının ve anlamının dışına çıkıverdi. Özünden uzaklaştı. Konunun özünün dışına çıkması ve başka bir anlama sebebiyet vermesi beni derinden üzmüştür. Diyanet mensuplarından kat be kat ben üzülmüş durumdayım. 

Ofluoğlu Farkı

Yusuf Ofluoğlu, emekli matematik öğretmeni. Vakfıkebir’in pozitif enerjisi. Dün gazetemize ziyarete geldi. Kendisiyle sohbet ettik. Ve rahmetli Abdurrahman Ofluoğlu’nun kulaklarını çınlattık. Onun yolunda. kendisine verilecek olan her görevin üstesinden gelecek bir değer. 

Kemal Onur’u Kaybettik

Aslen Balıkesirli olan ancak Trabzonspor aşığı Kemal Onur Sevinç’i kaybettik. 7 yaşında hayatını kaybeden Kemal Onur, dört yıl önce kemik iliği kanseriyle mücadele etmeye başlamıştı. 

Trabzonspor taraftarı Kemal Onur dün tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybetti. 7 yaşındaki Kemal Onur Sevinç’in ölümü tüm Trabzonspor taraftarlarını yasa boğdu. Minik’in Kemal Onur’un en büyük hayali Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak’ın elini tutup Avni Aker’de sahaya çıkmaktı. Kemal Onur’un bu hayali gerçekleşmedi. 

Başkan Türkmen'in Acı Günü

 Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'in teyzesinin oğlu olan Kemal Mersinli hayatını kaybetti. 51 yaşında olan Almanya'da ikamet eden Mersinli bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Kemal Mersinli'nin naaşı Akçaabat Söğütlü Ulucami'de ikindide kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi. Kemal Mersinli Evli ve 3 çocuk babası idi.

Gedikli Teşekkür Etti

Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli, Akçaabat Belediye çalışanlarına verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti.  Başkan gedikli yaptığı açıklamada, Akçaabat genelinde her alanda belediyenin hizmet vermeye çalıştığını ifade ederek "Akçaabat belediyemiz ilçemiz genelinde hizmet üretmeye çalışıyor.  Belediye yetkililerinde aldığımız bilgilere göre ile genelinde 30 bin metreküp yol malzemesi serildi. Ayrıca,  44 mahallede 60 kilometre sathi kaplama, 30 bin ton sıcak asfalt, 2 bin 700 metreküp beton, 4 bin 700 metre yüzey suyu borusu, 15 kilometre yeni yol, 13 bin metrekare beton parke yol yapıldı. Ayrıca 10 mahallede de çocuk parkı kurulduğu bilgisini aldık. Bu çalışmalarda emeği geçen  tüm çalışanlara ve yetkililere teşekkür ederiz" dedi.

Aydoğan Atandı

2000 ile 2007 yılları arasında Artvin'de bulunan Deriner Barajı ve HES Projesi'nde kontrol müdürü olarak çalışan Dinçer Aydoğan, Yusufeli Barajı'nda aktif görevlerde bulunduğu ve bölgeyi ve bölgedeki projeleri yakından tanıdığından ötürü 15 Nisan 2014 tarihinde Barajlar ve HES Dairesi Başkan Yardımcılığı'ndan 26. Bölge Müdürlüğü'ne atanmıştı.

Şehit Ailelerine Destek Konseri

Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerince geliri Şehit Ailelerine bağışlanmak üzere konser düzenleyecek. Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri “Dört Adam Dört Makam” adını verdikleri Türk Müziği Saz eserlerinden oluşan bir konser verecekler. Elde dilecek gelirin tamamının şehit ailelerine bağışlanacağı konser, 10 Ocak 2017 Salı günü 19.30 da Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi konser salonunda gerçekleştirilecek olup, biletler okuldan temin edilebilecektir. Bilet için iletişim telefonu ise 248 81 41.

Saldırı İnsanlığadır

2017 yılının ilk TBMM birleşiminde konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, yılbaşı gecesi 39 kişinin öldüğü ve 65 kişinin de yaralandığı İstanbul Ortaköy’deki Reina gece kulübüne yapılan saldırıya değindi. 

Köseoğlu, “Öncelikle 2017 yılının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul'da bir eğlence merkezinde meydana gelen saldırı sivillerin ölümüyle sonuçlansa da bu saldırı gerçekte devletimizin ve milletimizin birliğini hedef almaktadır. Bu terör eylemi de PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C gibi silahlı terör örgütlerinin eylemler silsilesinin bir parçasıdır. İster bir eğlence merkezine karşı isterse bir mabede karşı gerçekleşsin bütün terör eylemlerinin amacı Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaktır. 

Ancak bu terör eylemi de Türkiye aleyhine bugüne kadar gerçekleştirilen onlarcası gibi amacına ulaşamayacaktır. Bu zor zamanlarda Türkiye'mizin ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacı olduğu gerçeğiyle herkesi terörün amacına hizmet eden söylemlerden kaçınmaya davet ediyorum. Bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmek gibi olduğuna ilişkin ilahi hükmün takipçileri olarak insanlığı hedef alan bu saldırıyı nefretle kınıyor, ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim