Ben hemen kendimi dışarı attım. Aracımı çalıştırdım ve meydana sürdüm. Meydan da belki 40 kişi vardık. Daha Sayın Cumhurbaşkanımız çağrı yapmamış. Baktım ki insanlar kefen giymiş geliyorlar. Ben o zaman dedim ki bu darbe başarısız olacak ve oldu.’ Şahin ilk günden itibaren 5 gece meydan da sabahladı. Tam 8 kilo verdi. Boğazları şişti ve televizyon programına da serumla birlikte çıktı.

Usta’nın Otomobili!

Dün öğle sonrasında Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hakan Usta ile birlikte Trabzon’un duayen gazetecisi Salih Çamoğlu’nu ziyarete gittik. Çamoğlu ağır buna rağmen Hakan’ı görünce keyifleniyor. 

Hakan’ın otomobilinde Türk bayrağı ile kefen var. Usta, ‘Elbette ki herkes darbe karşıtı ancak saat 22.00 ile  01.30 arasında darbe tehlikesi sürerken sokağa çıkan ve davaya sahip çıkanlar önemlidir’ dedi. Usta, sözlerin şöyle sürdürdü: 

‘Bu Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ilk darbe girişimi değil. 17-25 Aralık, gezi parkı kalkışması, Sürmene’de Fenerbahçe’nin kurşunlanması. Hepsi Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin planladığı saldırılar.’  

Darbe Girişimini Kınıyoruz

‘Büyük Önder ATATÜRK ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimize, Bağımsızlığımızın kalbi durumundaki Gazi Meclisimizi hedef alan hainler, Anadolu işgal altında iken bile Büyük Türk Milletinin sarsılmaz iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize böyle bir saldırı yapılmamıştır. 

Büyük Türk Milletine ve Demokrasimize yapılmak istenen alçakça saldırı halkımızın 15 Temmuz gecesi gösterdiği karşı duruşla ortadan kaldırılmıştır. Yaşasın Demokratik, laik, sosyal hukuk devletimiz ve Demokrasimiz. Hiç kimse hür irade dışı yetki kullanamaz. Egemenlik kayıtsız şartsız Türk Milletindir. Trabzon Emekliler Derneği.’

Çocukların Büyüklüğü

Darbeye en anlamlı tepkiyi de çocuklar verdi. İşte Trabzon ve Demokrasi yürüyüşü. KTÜ öğretim görevlisi Şuayp Şeyhoğlu’nun çocuğu. Bir eli ile rabia işareti bir eli ile de bozkurt yapmış.  

Çözüm Bekliyorlar

Trabzon Büyükşehir Otobüs Hareket Amirliği tuvaletleri için şikayet geldi. Gazetemizi arayan vatandaşlar şikayetlerini şöyle iletti: 

“Trabzon Büyükşehir Otobüs Hareket Amirliğinde bulunan şoförlerin ve milletin kullandığı lavabolar bakımsız. Burayla ilgili şikâyette bulunulmasına rağmen müdürlere ve diğer yetkili kişiler tarafından dikkate alınmadı. Yetkililer bu sesi duysun.”

Şehidin İsmi Yaşatıldı 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı dördüncü toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi binasında icra edilen toplantıda Sürmene Belediye Meclisinin aldığı karar, oy birliği ile onaylanarak Sürmene ilçesinin Çamlıca Mahallesi’nde yeni açılan yola Şehit Jandarma Onbaşı Mustafa Çebi Sokağı ismi verildi.

Artvin'in Demokrasi Nöbeti

Ülkenin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe  ihtiyaç duyduğunu belirten Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi "Tüm Türkiye tek yürek oldu, sokaklarda demokrasi nöbeti tutuyor, cumhuriyetine sahip çıkıyor. Artvin’den Edirne'ye Trabzon'dan Diyarbakır'a onurlu bir mücadele vererek dosta-düşmana milli iradeye nasıl çıkıldığını gösterdik" dedi. 

Artvin'de devlet ve milletin kenetlendiğini ve darbecilere karşı dimdik ayakta olduğunu belirten başkan Külekçi "Vatan hainleri,şer odakları ve teröristler şunu unutmasın ki bu milletin gücü önünde ne tanklar ne uçaklar asla duramaz.Halkımızın hassasiyeti ortada.Bütün kirli oyunları bozacak inanca ve kararlılığa sahibiz.Allah bizim bu birlikteliğimizi asla bozmasın" dedi.
                              
Oflulardan Darbeye Ortak Bildiri

Of Hayrat Vakfı Başkanı Celal Yıldırım ve Of Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral,  yaptıkları ortak basın açıklamasında; Milli İrade’ye ve demokrasiye yönelik darbe kalkışmasını nefretle ve şiddetle kınadıklarını söylediler.  Yıldırım ve Saral ortak basın açıklamasında şu görüşlere yer verdiler:

"Söz konusu menfur darbe girişimi demokrasiye, parlamenter sisteme ve milletimize yapılmak istenmiştir. Yüce Türk milleti bu hain girişime gereken cevabı vermiştir. Kahramanca direnmiş ve darbecileri yenilgiye uğratmıştır. Milli İrade’ye karşı yapılan her türlü müdahale, kim tarafından yapılırsa yapılsın kabul edilemez. 

Halk oyu ile seçilmiş iktidara ve yine halk oyu ile seçilmiş Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan bu hain suikastı şiddetle kınıyoruz. Bizler Türk milleti olarak hükümetimiz ve devletimiz ile birlikte dimdik ayakta durarak, birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Yaşanan acı olaylar sırasında darbecilere karşı kahramanca direnip şehit düşen güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz"
 
Editör: TE Bilisim