Bakan Turhan ve Soylu ile selamlaştık ve konuştuk. Bu arada çıkışta Bakan Soylu Uğur Aydın’ın elini çıktı ve ‘Nasılsın Uğur reis’ diye sordu. Uğur Aydın’da ‘Sayın Bakanım iyiyim, üzerimde kalmasın sizinle siyaset yapmış bir  arkadaşınızın selamını  söyleyeceğim. Abdulkadir Ensari. İşyerime uğradı ve kulaklarınızı çınlattık.’ Bakan Soylu son derece mutlu oldu ve Aydın’a teşekkür etti.

Ancak Beraber Kanca Beraber



Erdoğan Beder ve Selahattin Çebi. Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in partinin kuruluşundan beri en yakınındaki iki isim. 2004 yılından itbaren AK Partide Genç’in yönetim kurulu üyeliği ve siyasette başkan yardımcılığını yaptılar. Bir dönem Genç(2007) milletvekili adayı olduğunda Erdoğan Beder İl Başkanlığına vekalet etti ve görevi bıraktığında da Genç’ten asla ayrılmadı.

    Ahmet Metin Genç bu iki mühendisi 2014 seçimlerinde belediyeye taşıdı. İlk 5 yıl gece gündüz çalıştı ve büyük emek harcadılar. İkinci dönemde de en kritik iki görevi(Fen işleri, İnşaat Emlak, İstimlak) onlar üstlendi. Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının yer tespiti istimlakleri ve arkasından da binanın bugüne gelmesinde Erdoğan Beder çok çalıştı. Ve ortaya akşamları yeşil renklerle bezenmiş pırıl pırıl o bina çıktı. Çebi ve Beder’in Ahmet Metin Genç için çok şey ifade ettiğini biliyoruz.

Sağıroğlu Sitem Etti..



Trabzon Muharip Gaziler Derneği’nin Başkanı Seyyah Sağıroğlu ile nikah salonunda karşılaştık. Sağıroğlu, ‘Herkesin sorunlarını sütunlarınıza alıyorsunuz ama gazilerle ilgili yazmıyorsunuz. Bizim de sorunlarımız var ve bizimle ilgili de kaleminiz çalışsın’ dedi. Sağıroğlu’na haklısın  dedik ve gazilerle ilgili bundan sonra daha hassas olacağımızı söyledik.

Köseoğlu Tebrik Etti




Önceki dönem Trabzon milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu Ramada Otel’de gerçekleşen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun düğün törenine kızı ile birlikte katıldı ve hem partililerle sohbet etti hem de gelin ve damada ömür boyu mutluluklar diledi. Köseoğlu Kokteyl’de TAKA Gazetesi Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut ile 61saatcom’un Yayın Danışmanı Ali Savaş’la da Trabzon’u değerlendirdi.

 ‘Ben de seni kulise atacağım!’



Ramada Otel’deki nikah  töreninin neşeli isimlerinden birisi de Muhammet Balta idi. Balta genelde esprileri çok sever. Yıllardır da bu sütunda kulis köşesinde her hareketine yer verdik.  İl genel meclis başkanlığından milletvekilliğine kadar ‘At bizi kulise’ diyen Balta  Otel Balo salonunda Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile birlikte idi. Bizi görünce ‘Artık ben seni kulise atacağım’ dedi ve fotoğraf çektirdi. Pazar günu bekledik ne çektirdiği resim geldi ne de Balta’nın kulis notları. Öyleyse yine biz onu kulise atıp devam edelim..

Her Yerde Recep Başkan



Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin 3.dönemi. Çok büyük fedakarlıklarla çalışmalarını yürütüyor. Ancak Araklı’da ard arda yaşanan seller planları biraz bozsa da başkan yoluna devam ediyor. Araklı ‘da kurulacak olan enerji üretecek çöp tesislerinden çevrenin en az hasarlı çıkması için projeyi yakınen takip

Vakıfbank’a Taze Kan



Zorluoğlu ailesinin nikah merasiminde her kesimden isim vardı. Bankacılık sektöründen Vakıfbank’ın bölge müdürü Ömer Çebi ile sohbet ettik. Yeni kurulan bölge müdürlüğünün başında ve Araklılılı hemşehrimiz. Y ine Vakıfbank’ın merkez müdürlüğünde de değişim yaşandı. Trabzon müdürü Samsun’a gitti, Samsun’dan da Oflu hemşehrimiz Ahmet Cemal Terzi de Trabzon müdürlüğüne atandı. Kendilerine yürekten başarılar diliyoruz.

Rektör Uzun’dan Mesaj

  
Bartın Ünivresitesi Rektöür Orhan Uzun mesajında, “ Tarih boyunca bağımsızlığı kendine düstur edinmiş milletimiz, her zaman vatanını savunmak adına mücadele içinde olmuştur. Yurt edindiğimiz bu topraklar aziz şehit ve gazilerimizin kanı ile sulanmış, büyük fedakârlıklara şahit olmuştur. ‘Toprak uğruna       ölen varsa vatandır’ bilinciyle yetişen insanımızda şehit ve gazilerimizin her zaman müstesna bir yeri olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal Rütbesi' ile 'Gazilik' unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihi, aynı zamanda kahraman gazilerimize armağan edilen bir gün olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Dedesini Kaybetti


Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın sevgili dedesi Nazım Ersin yaşama veda etti. Ersin’in cenazesi bugün öğleyin Hayrat Merkez camiinden son yolculuğuna uğurlanacak. Merhuma Allah’tan rahmet kederli Ersin ve Koçhan ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
Editör: TE Bilisim