Ören, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti..Teşekkürün nedeni de, eski Ortahisar tarihi binasının il Kültür ve Turizm Müdürlüğüne devri.. Ören, ‘Binanın göç idaresine verileceğini duydukları andan itibaren bu işin yanlış olacağını düşündüklerini esnaf arasında da örgütlenerek, taleplerini ilgililere iletmek üzere oldukları sırada binanın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne devrinden sonra rahatladıklarını belirterek bu konudaki duyarlılığı ve Trabzon hassasiyeti nedeni ile İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz’ dedi..
 
Erzurum’da Trabzon
 

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, yönetim kurulundan bazı arkadaşları ile Erzurum’a düğüne gitti. Akçaabatlı bir hemşehrilerinin Erzurum’daki düğününe katılan Akçaabat ekibi, Trabzonspor-Beşiktaş maçını da düğün salonunda laptopta izlediler. Akçaabatlı hemşehrileirnin her an yanında olmaya özen gösteren Altıntepe, “Düğün için Erzurum’dayız. Sevdamız bordomaviden de asla vaz geçemeyiz. Hem düğünü yaparız hem de maçımızı izleriz” dedi.
 
Kocaman’ın İkinci Yılı
 

AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, görevdeki ikinci yılını geride bıraktı. İlçede başarılı hizmetlere imza atan Kocaman, “AK Parti mazlumların umudu,Türkiye’nin rüyası,Milletin kabul olmuş duası ve geleceğimize bırakacağımız en değerli mirasımızdır.Mensubu olmaktan büyük onur duyduğum AK PartimizinÇarşıbaşı İlçe Başkanlığı görevinde ikinci yılımı bugün itibariyle doldurmuş bulunmaktayım.Bu onurlu göreve şahsımı layık gören hemşehrilerimize,teşkilat mensuplarımıza ve parti büyüklerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Milletimize hizmet yolunda Durmak yok yola devam” dedi.
 
İkizdere’nin Değerleri Maltepe’de Sergilenecek
 

16-20 Ekim günlerinde İstanbul-Maltepe’de RİDEF ve Rize Valiliği ile Kaymakamlıklar ve Belediyeler desteğiyle yapılacak olan Rize Günlerine katılacak olan İkizdere ilçesi kültürel ve sosyal değerleriyle tanıtımı için Kaymakamlıkta değerlendirme toplantısı yapıldı. Maltepe’de her ilçeye 25 m2 yer ayrılmış. İlçenin değerlerini toplamalıyız diyen Kaymakam Tarık Buğra Seyhan ’ilçemizin ürünlerini toplayarak sergilemeliyiz. Toplantıda Maltepe Günlerinde İkizdere’yi en güzel şekilde temsil etmek için çalışma başlatıyoruz. İlçemizin dünya markası olmuş Anzer Balını, Çimil Peştamalını, Patatesini, Çayını, Tereyağı ve Minzisini misafirlere ikram edeceğiz. Likapa ve Petran boardımız olmazsa olmazımızdır. İlçeyi tanıtıcı Gezici Rehberi broşürünü hazırlıyoruz. Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Tarık Buğra Seyhan başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Yazı İşleri Müdürü Salih Çepnioğlu, MHP İkizdere İlçe Başkanı Abdurrezzak Uzun, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Aksu, Ali Ekşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz, Nüfus Müdürü Adem İmdat Kesici, Birlik Müdürü Adem Kösoğlu katıldı.
 
Cora Sergiye Hayran Kaldı
 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Fotoğraf Sanatçısı, meslektaşımız Onur Emre Sarısoy’un sergisini gezdi. "Bir Sürmene Hikayesi" konulu sergisini fotoğraf severler ile buluşturdu. Çok sayıda misafiri ağırlayan Sarısoy’u, Cora yalnız bırakmadı. Sergiyi gezen Cora, tebrik etti, başarı diledi.Cora, “Fotoğrafta fark yaratan bir isim. Tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.
 
 “Tarih önünde hesaplaşacağız”
 

Milliyetçi Harekete Partisi Trabzon il Başkanı Bekir Sıktı Tarım, açıklamalarda bulundu. Tarım, “Cumhur İttifakının ve yeni sistemin siyasi hayatımızda kalıcılığını çok iyi anlamış olanların uykuları kaçmıştır. Dışarıdan aldıkları görevleri yerine getirememenin telaşına düşmüşlerdir, topluma anlatacak o kadar çok şey var ki hangisini anlatalım. Mesela biz hükümetin dolayısıyla devletimizin arkasında aslanlar gibi dururken eksik yerlerde eleştiriyoruz fakat yıkmıyoruz, meselâ Diyanetten hiç de iyi bahsetmiyoruz. Buradan soruyorum HDP’yi, FETÖ’yü, eleştiremeyenlerin, diyanete söz söylediğini duydunuz mu? Liderler bazında duyamazsınız, çünkü merkez aynı merkezdir. Amaç sadece Türkiye’yi yönetilemez hale getirmektir. Ancak o zaman Suriye’de Misaki Milliden, Akdeniz’deki çalışmalardan, PKK’ya vurmaktan, S-400 alıp ülkenin güvenliğini teminat altına almak gibi milli projelerden, FETÖ, mücadelesinden bizleri feragat ettirmek istemektedirler. Liderimiz siyasi ayakla ilgili sorununu defalarca gündeme taşırken, bazı liderlerin FETÖ’nün siyasi ayağını hiç ağzına aldıklarını duyan var mıdır, çünkü Devlet Bahçeli’yi devirmenin Türkiye’yi devirmekle eş değer olduğunu bilecek kadarda zekidirler. Bazıları bu suçu bundan işlediler. Halledilemeyen MHP’nin bari liderini dönüştürelim düşüncesini anlayamayacak kadar akıl fukarası değiliz. Tarih önünde bir gün mutlaka hesaplaşacağız.”
 
Çaykur İle Mado İşbirliği Yapacak
 

Türkiye’nin iki güzide kurumu ÇAYKUR ile MADO, yurt içi ve dışında işbirliği yapacak. Birisi Rize’den diğeri Kahramanmaraş’tan Dünya markası olmuş iki kurum, ÇAYKUR ve MADO güçlerini birleştirerek, ortak projeler geliştirmek üzere anlaştılar. ÇAYKUR’un üretmiş olduğu ürünler MADO mağazalarında satışa sunulurken, MADO ise ÇAYKUR tarafından üretilen “Çay Pudrası” ile ürünlerini zenginleştirerek; Çaylı dondurmalar, pastalar ve kurabiyeler üretecek. Ayrıca ÇAYKUR artık MADO’nun yurt dışı açılımlarında da rol alacağı ve MADO’ya ait mağazalarda “Türk Çayı” konseptinin ortağı olarak yer alacağı belirtildi. Projelerin bir an önce hayata geçirilmesi ile alakalı olarak Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ile  MADO’nun sahibi Mehmet Sait Kanbur MADO’nun merkezi olan Kahraman Maraş’ta bir araya gelerek izlenecek yol haritasını belirleyip  çalışma guruplarını oluşturdular.
Editör: TE Bilisim