Başkan Uzun, kentteki 85 aile sağlığı merkezinde, 257 aile hekimliği birimi ile 800 bin 731 kayıtlı nüfusa birinci basamak sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. Aile hekimlerine farklı konularda sağlık raporu taleplerinin geldiğini söyleyen Dr. Hakan Uzun, "Her kurum Sağlık Bakanlığı'nın bilgisi ve onayı olmadan sağlık raporu talep etmektedir. Bu durumda hem vatandaş hem de aile hekimleri gereksiz yere meşgul ediliyor. Hekimlerimizden, 'Dolabında süt bulundurabilir, geziye gidebilir, aerobik yapabilir, havuza girebilir' yönünde rapor vermeleri isteniyor. Son olarak bir imam cuma namazında vaaz sırasında sandalyede oturarak namaz kılanların sayısı artınca, 'Aile hekimlerinden oturarak namaz kılabilir raporu alsanız iyi olacak' bile demiş. Bu durumun düzeltilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın onayı ve algoritması olmadan hiçbir raporun talep edilmemesi sağlanmalıdır. Gereksiz sağlık raporu istekleri kaldırılmalıdır" diye konuştu.
 
Yeni Başkan Beşli
 
Ankara’da yaşayan Akçaabatlılar tarafından kurulan Ankara Akçaabat Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği,  olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Dernek lokalinde gerçekleşen kongre ile başkanlığa Akçaabatlı iş adamlarından Hasan Beşli getirildi. Ankara Akçaabatlılar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlığını bir süredir Mehmet Baş yürütüyordu. Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Hasan Beşli: Başkan Nihat Şahin, 2. Başkan İdris Köse. Üyeler: Akın Yılmaz, Mustafa Uzun, Şener Pul, Harun Karcı.
 
Çok Özel Projelerimiz Var
 
Adaylığı geçen cuma Parti Meclisi toplantında kesinleşerek kamuoyuna açıklanan Mimar Mehmet Salih Akyüz,  ilk açıklamasını viratrabzon.com'a yaptı. Akyüz, parti örgütü ile seçimlere kadar yapılacak çalışmaları belirledikten sonra alanda propaganda çalışmalarına hız vereceklerini belirtti. Ortahisar'ın Trabzon'un özü olduğunu, tarihin bu önemli kenti için tasarlanan her şeyin özel olması gerektiğini vurgulayan Akyüz, önümüzdeki günlerde Ortahisar için hangi projelerin uygulanacağını kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.  Akyüz şöyle dedi: “Sokaklarını her zaman keyifle adımladığımız tarihin bu kadim şehrinde, dostluğa kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu; içinden geçtiğimiz zor zamanlarda, gençlerinin, çocuklarının, kadın, erkek bütün insanlarının yüzlerinin güldüğü, morallerinin yüksek olduğu bir kent için yola çıktık... Coğrafyası, doğası, sporu, sanatı ve kültürüyle var olan, değerlerimizi, potansiyellerimizi, ortak akıl ve zekayla parlatarak, ekonomisi yükselen, Yıldız kent trabzon ortahisar için hep birlikte durmadan çalışacağız... Sevgi ve saygılarımla, iyi pazarlar diliyorum...''
 
Beşikdüzü Kaynıyor
 
Beşikdüzü’nde AK Parti’nin aday çıkarmayarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayını destekleyeceği yönünde çıkan haberler Beşikdüzü’ndeki AK Partililer ve teşkilat mensupları tarafından büyük bir tepki ile karşılandı. Konu ile ilgili olarak teşkilat içerisinde değerlendirmelerin yapıldığı ve önümüzdeki günlerde bazı istifaların gelebileceği öğrenildi.
 
 “Cumhur ittifakı sonuna kadar desteklenecektir”
 
 MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım, “Son yıllarda hamle yaptığımız, yerli silah projelerimize bile karşı çıkanlar ve Suriye bölgesinde bir Kürt devleti kurulma amacını ve dolayısıyla da büyük İsrail hayali kuranların hevesini kursağında bırakıp, birilerinin 100 yıllık hayallerini sonlandırmaya çalışan ve bu konuda da büyük bir kararlılık gösteren T.C Devletinin Suriye’de, Irak’ta uygulanan devlet stratejilerimize bile itiraz edenlerle mi birlikte olacaktık. Genel başkanımız yolu açmış, açlıktan sonrada bize hedef göstermiştir. Cumhur ittifakı sonuna kadar desteklenecektir.”
 
Liderimizin Emrinde Ve Yolundayız
 
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli açıklamalarda bulundu. Gedikli, “ 400 Milyonluk Türk Dünyası’nın Bilge Lideri Sayın Devlet Bahçeli Bey’i tartışmaya açarak Devlet Beye karşı illegal bir şekilde yapılan organizasyon olan tarla kurultayına otobüslerle sevinç naraları atarak gidenler! Sosyal medya üzerinden o dönemler MHP’nin kurumsal kimliğine zarar verici paylaşımlar yapanlar! Sokaklarda Ben MHP’liyim ama Devlet Bey değişmeli diyenler! Sonra da bu paylaşımlarını silerek aramıza karışmaya çalışanlar! Ülkücülerin keskin hafızasıyla alay ettiklerini sananlar!
Bugün kalkmışlar akıllarınca Liderden Teşkilattan ve Doktrinden bahsediyorlar! Herkes herkesi tanır!
 
Herkes herkesi bilir! Kimse bu davanın üzerinde değildir! Ben olmasam, hiçbir şey olmasın. Ben yoksam, dava da yok, ben yoksam eskidendi o işler, ben ben ben diyenler! Adamın adamı olupta bir türlü MHP’nin neferi olamayanlar! Siyasi mezarlıklar, sizler gibi; Nefsi ve şahsi düşünenlerle dolu... Bizler; HER daim liderimizin emrinde ve yolundayız! liderimizin bastığı yere basar! Baktığı yere bakarız! Şunu sakın ama sakın kimse unutmasın ki; Bu yol Oğuz Kağan'ın, Alp Arslan'ın yoludur. Bu yol şehitlerin, gazilerin yoludur. Bu yol kutludur, Bu yol Allah yoludur. ALLAH(c.c) yar ve yardımcımız olsun” dedi.
 
Bu Saldırılar Son Bulsun
 
Hizmet-İş Sendikası  Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan Ortahisar Belediyesi’nde çöp kamyonu şoförü olarak çalışan Ali Kemal Tombul’un saldırıya uğramasını kınadı. Kaplan, “5 Ocak 2019 tarihinde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde şehir içi otobüs şoförü olarak çalışan üyemiz Mustafa Günaydın saldırgan bir yolcu tarafından, 7 Ocak 2019 tarihinde ise Ortahisar Belediyesi’nde çöp kamyonu şoförü olarak çalışan üyemiz Ali Kemal Tombul bir servis aracı sürücüsü tarafından darp edilmişlerdir. Hizmet-İŞ Sendikası olarak, üye arkadaşlarımıza yönelik saldırıları nefretle kınıyor, çalışma barışı ve iş huzurunu tehdit eden bu saldırıların son bulmasını istiyoruz. Hiç kimse şoför arkadaşlarımıza saldırma, darp etme, onları tehdit etme hakkına sahip değildir. Ortada bir sıkıntı varsa, bunun yolu yasal mercilere başvurmaktır. Herkesi, zor koşullarda görev yapan şoför arkadaşlarımıza karşı saygılı davranmaya davet ediyoruz” dedi.
 
40 Noktaya Kumbarası Yerleştirildi
 
Rize Belediyesi, giyim eşyalarının geri kazanımı için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Rize Belediyesi tarafından uygulamaya konulan "Giysi Atıklarının Toplanması" projesiyle kullanılmış giysi ve ayakkabılar, kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen kumbaralarda toplanıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
 
İŞKUR’dan Of'ta 75 Kişiye İş İmkanı
 
İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Projeler kapsamında Trabzon genelinde bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacak. İŞKUR tarafından son yıllarda uygulanmakta olan Toplum Yararına Projeler kapsamında çok sayıda işsiz, mevsimlik işlerde çalışma imkanı buluyor. Of’ta da uygulanan projelerle de çok sayıda işsiz iş imkanı bulurken, çok sayıda kurum da personel eksikliği nedeniyle hizmet sunumunda yaşadığı soruna kısa vadeli de olsa çözüm bulmuş oluyor. Özellikle Milli Eğitim ve Belediyelere sunulan proje destekleri ile okullardaki temizlik işleri ve çevre temizliği hizmetleri mevsimlik işçilerle sağlanıyor. 7 Ocak’ta başvuruları başlayan yeni projelerle Trabzon genelinde bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak olan İŞKUR, Of’ta da yaklaşık 75 kişiye 6 ay süreli iş imkanı sağlayacak.

Editör: TE Bilisim