Başkan Balta, “Organize sanayi ile ilgili Valilikte geçen hafta yaptığımız toplantıda yeni yönetim kurulu oluşturduk. 2017 bütçesine alındı. Şuan ki süreç normal mecrasında yürüyor. Biz parselasyon planımızı bakanlığa sunduk. Organize sanayi bölgesi müdürlüğü adına bu süreci bizzat biz yürütüyoruz. Bakanlık bize geri dönüş yaptı. Eksiklikleri bildirdi. Eksik olanları tamamladık. Şuanda sondajlar yapılıyor o bölgede. 

Jeolojik etütler yapılacak arkasından bununla birlikte bakanlığa sunacağız. Hemen arkasından alt yapı projeleri var. Onları yapıp 31.07.2017 tarihine kadar bu süreci tamamlama kararı aldık. Bundan sonraki aşaması da alt yapı ihale aşamasıdır. Bakanlığımız bu konuda zaten hazırdır. Bunların bitmesini bekliyor. Organize sanayi bölgesi kesinlikle olacaktır. Yatırım programındadır” dedi.

Çarşıbaşı’nın Beklentisi

Çarşıbaşı ilçemizin en önemli sorunlarından birisi Yavuz Grup Yolu. Yol artık ihtiyaca cevap veremeyecek durumda. İlçede birçok mahalleye ulaşımı sağlayan yolun karayolları ağına alınması gündemde.

Bunu yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediyesi yol ağında bulunan güzergahın Büyükşehir tarafından yapılması da diğer bir alternatif. İlçede bu yolla ilgili önemli sıkıntılar yaşanıyor ve biran önce yapımına başlanılması bekleniyor.

Görele Kaymakamının İsteği

Görele Kaymakamlığına atanan Erdoğan Turan Ermiş görevine başladı. Kaymakam Ermiş yeni göreve başlaması münasebetiyle kendisine çiçek getirilmesi yerine bağış yapılmasını rica etti. Kaymakam Ermiş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İçişleri Bakanlığının 30/11/2016 tarih ve 2016/861 sayılı müşterek kararnamesi ile atanmış olduğum Giresun İlimizin güzide ilçesi Görele’de görevime başlamış bulunmaktayım. 

Kadim geleneğimiz olan hoş geldin ziyaretlerinizde “çiçek getirilmesi yerine yetim çocukların eğitim ve öğretiminde kullanılmak üzere” Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığımızın Görele Halk Bankası Şubesinde bulunan (TR530001200938000016000022) nolu hesabına bağışta bulunmak suretiyle makbuzun İlçe Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim edilmesi şahsımı daha ziyade memnun edecektir” dedi.

Vakfıkebir TS’den Ziyaret

Vakfıkebir Trabzonsporlular Derneği Başkanı Hasan Bahadır, yönetim kurulu arkadaşları, Bahadır Bekar, Mehmet Aksoy ve İlyas Bahadır Gazeteciler Günü nedeniyle Büyükliman Bölge Temsilciliğimizi ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında konuşan Başkan Hasan Bahadır gazeteciliğin önemine vurgu yaparak temsilcimiz Tuncay Hacıfettahoğlu ve tüm gazetecilerin gününü kutladı. Büyükliman Bölge Temsilcimiz Tuncay Hacıfettahoğlu ise bu nazik ziyaretlerinden dolayı TS Vakfıkebir Derneği başkan ve yöneticilerine teşekkür etti.
 
Yollarımız Temizlensin

Akçaabat’ın Akçaköy Mahallesi’nde yaşayan Meryem Memiş isimli vatandaş mahalle yolları ile ilgili: “Yollarımız hiç yıkanmıyor, ilgilenilmiyor.
Cadde üzerinde olan evlerde artık yaşanmaz duruma geldi. Pencerelerimizi açamıyoruz. Caddelerimizin bir an önce yıkanmasını istiyoruz. Dışarı çakamıyoruz.

Fırından ekmek alamıyoruz çünkü her taraf toz duman içinde. Ayda bir kez de olsa yollarımız yıkansın. Yetkililerden çözüm bekliyoruz” dedi.

Büyükşehir’in Gazetesi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi tarafından 2016 yılında hazırlanmaya başlayan Büyükşehir Haber Gazetesini her yerde bulmanız mümkün. Otobüse binildiğinde özel bölmelere yerleştirilen ve yolculuk sırasında vatandaşların okuduğu ve aylık olarak çıkan bu gazete ayrıca Trabzon'un 18 ilçesindeki esnafa da dağıtılıyor. 

Ayrıca sitelerdeki vatandaşların posta kutularını bu gazetelerden bırakılıyor.  Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli tanıtım uygulamalarından birisi olan gazete bu ayki sayısını Akyazı Stadı'nın açılışına ayırmış. Oldukça dolu olan gazeteyi mutlaka okumanızı öneriyoruz.

Vatandaşlar Memnun

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi arazi, yol ve imar konusunda anlaşmazlık yaşayan vatandaşlara öncülük edip bir araya geliyor. Sorun yaşanan konularda taraflar toplantıya davet edilerek iyi niyet ve hoşgörü çerçevesinde ortak nokta bulunmak adına istişare yapılıyor. 

Öyle ki artık Araklı'da vatandaşlar Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'yi arayarak ''Başkanım bizimde problemimiz var bize de öncü eder misin?'' çağrısında bulunup, memnuniyetlerini ifade ediyorlar. 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yapılan istişareler sonucunda birçok vatandaşın sorunlarının giderildiğini, dargınların ve birbiriyle anlaşmazlık yaşayanların barıştığını söyleyerek bunun bir hayır işi olduğunu vurguladı. Ayrıca bu tip uygulamalarda samimi bir şekilde toplantıya iyi niyetle katılım sağlanmasını ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim