Arıcılar Birliğini Ziyaret Etti

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Arıcılar Birliği Entegre Tesislerini ziyaret etti. Vali Yavuz, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay ile Akoluk Mahallesi'ndeki tesislerde incelemelerde bulundu. Yetkililerle tesisleri gezen Vali Yavuz çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ertelendi

Trabzon'da neredeyse her ortamda gündem olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 5 Ekim'de gerçekleştirilecekti. Fakat bir son dakika gelişmesi yaşandı ve seçimler ertelendi. Nisan ayına ertelenen seçimin gün olarak tarihi netleşmedi. Erteleme kararının ise tüm Türkiye’de uygulanacağı öğrenildi


Kamera Şakası

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu Trabzonspor’un Alanyaspor karşısında aldığı yenilgiye tepki gösterdi. Köseoğlu; “Sevincimiz kursağımızda kaldı. Resmen kamera şakası. Yok böyle bir şey.. Kendi evimizde 3-0 dan maç veriyoruz. Yetti artık..!!” dedi.

Anlamlı Çağrı

Anavatan Partisi Trabzon eski İl Başkanı olan Trabzon siyasetinin sevilen ve dobra ismi Nazım Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hem takdir etti hem de başka bir konuda çağrıda bulundu. BM Genel Kurulundaki S400 füzesi çıkışından dolayı Erdoğan’a destek veren Özcan, “S 400 füzeleri konusunda sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın arkasındayım. Dostumuz olan rahatsız olmaz , olmamalı.” dedi. 

Özcan bu desteğinin yanı sıra bir de son günlerde ülke gündeminde olan özel okullarda okuyan öğrencilere maddi destekle alakalı şunları söyledi: “Sayın CUMHURBAŞKANIM , özel okullarda okuyan çocuklara 3-4 bin lira katkı payı ödemeden önce köylerde , devlet okullarında okuyan ihtiyaçlı çocuklara yardım edelim , onların ihtiyaçlarını görelim lütfen. Sonra imkanımız varsa özel okul sahiplerini de kalkındıralım.”

Özkan Yeni Araklı Müftüsü Oldu
 
Sinop İlçesi Erfelek Müftüsü Mikail Özkan yeni Araklı Müftüsü oldu. 07.04.1978 yılında Ankara’da doğdu. İlkokulu Altındağ Atilla ilköğretim okulunda tamamladıktan sonra Samanpazarı Aslanhane Camii Kuran Kursunda hafızlığa başlayarak 1992 yılında hafızlığını ikmal etti. Daha sonra İmam-Hatibin orta kısmını dışarıdan bitirerek Mamak İmam-Hatip Lisesinin lise kısmına kayıt yaptırdı. 1996 yılında İmam-Hatip lisesinden mezun oldum ve aynı yıl Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı ve 2001 yılında fakülteyi tamamladı. İlahiyat öğrenimim devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1996 yılında açtığı imamlık sınavını kazanarak Bursa Mudanya İlçesi Çınarlı Köyünde imamlığa başladı. Dört yıl burada imamlık yaptıktan sonra 2001 Eylül ayında Konya Eğitim Merkezi’ni kazanarak Konya’ya geldi. Vaizlik görevinden sonra ilk olarak Kars İli Digor İlçesine müftü olarak atandı. Burada dört buçuk yıl görev yaptıktan sonra 10.09.2013 tarihi itibariyle Erfelek İlçe Müftülüğüne tayin edildi. Evli ve 3 çocuk babası.

20 Yıl Sonra Yeniden

Bingöl’ün Genç ilçesinde 1997-1999 yılları arasında görev yapan ve bölgede ‘Efsane Kaymakam’ olarak tanınan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında 20 yıl sonra ilçeye gitti. İlçe girişinde yüzlerce Gençli vatandaş tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Vali Memiş, daha sonra Genç Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Gençlilerle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, ilçe girişindeki karşılamadan dolayı mahcup olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Hakikaten bu sevgiye layık olabildiysek ne mutlu bize. Bu sevgi insana daha büyük sorumluluk veriyor. Genç’ten ayrılalı 20 yıl oldu ama ben bir gönül elçisi olarak gittiğim her ortamda hem Bingöl’ü hem de Genç’i anlatıyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim