Açıklamada, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın yarın akşama kadar doğu ve güneydoğu yönlerinden kuvvetli fırtına (50-80km/s) şeklinde esmesi beklendiğine vurgu yapılan açıklamada, vatandaşlar ile ilgililerin çatı uçması, baca gazı zehirlenmesi, ağaç veya direklerin devrilmesi ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.
 
Sarıkamış Ruhu Sis Dağı’nda Yaşanacak

 
Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü,  7 Ocak 2018 Pazar günü Sis Dağı’nda düzenlenecek olan; “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü”nün hazırlıklarını tamamladı. Trabzon Valiliği himayesinde gerçekleşecek olan, “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” için 7 Ocak Pazar günü Sis Dağı eteklerindeki Hanyanı’nda toplanacak olan;  öğrenci, spor kulüpleri, sivil toplum örgütleri, kamu görevlileri ve Gençlik Merkezi üyeleri hep birlikte, Saat 11.00’de Sis Dağı zirvesine hareket edecekler.Sis Dağı Pazar yerine varıldığında yürüyüş tamamlanmış olacak. Burada Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunacak ve dualar edilecek. Daha sonra Sarıkamış Şehitlerini anma konuşmaları yapılacak. Kaymakamı Murat Beşikci bu büyük organizasyona tüm vatandaşları davet etti. Kaymakam Beşikci, “Sarıkamış Şehitlerimizi şahadetlerinin 103. yıldönümünde Sis Dağı’nda anacağız” dedi.
 
Beşikdüzü’nde Zihni Güven Tazeledi

   
Beşikdüzü Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına mevcut başkan Mehmet Coşkun Zihni güven tazeleyerek yeniden seçildi. Beşikdüzü Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi salonunda yapılan kongrede konuşan Başkan Mehmet Coşkun Zihni, bugüne kadar verdikleri sözleri yerine getirmek için mücadele ettiklerini belirterek şöyle konuştu. “Daha önce plakaları Trabzon’da bastırıyorduk. Zaman kaybı oluyordu. Şimdi ise plakalar şoförler odamızda basılıyor. Arıza ya da kaza yapan araçlarımızın nakliyesi konusunda yaşanan sıkıntıyı ise bir adet çekici araç alarak giderdik. Önümüzdeki dönem odamızın bulunduğu yerin dar oluşu sebebiyle yeni yere geçmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Mehmet Coşkun Zihni’nin yönetimi şu isimlerden oluştu: Şaban Güdü, Orhan Aydın, Hasan Kırcı, Ali Fuat Kalyoncu, Metin Türkmen, Bülent Şahin.
 
Sevim’e Destek Artıyor

 
Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası’na başkan adaylığını açıklayan S.S. Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim’e 7 Ocak’ta yapılacak oda seçimleri öncesinde destek giderek artıyor. Başkan Adayı Abdullah Sevim, bir önceki seçimde desteklerini alamadığı Sera Vadisi’ndeki şoförlerin bu kez desteğini alarak, bir haftadan az kalan seçimin öncesinde moral topladı. Sera Vadisi’ndeki minibüs ve servis şoförleri desteklerini Hayal Vadisi’nde düzenlenen yemekli toplantıda açıkladılar. Toplantıya katılan ve burada bir konuşma yapan Başkan Adayı Abdullah Sevim, 4 aydan beri çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, Sera Vadisi’ndeki şoförlerin desteğini almanın kendisi için büyük önem arz ettiğini söyledi. Başkan Adayı Sevim, rakibi Ali Şentürk’ün 3 dönemden beri gerçekleştirdiği herhangi bir icraatı bulunmadığını, kendisinin ise meslekte çekirdekten yetişmiş biri olarak bu sorunları çözecek birikime ve tecrübeye sahip olduğunu iddia etti. Herkesle arası kötü olan bir Oda yönetiminin şoför esnafına verecek bir şeyi olmadığını da belirten Sevim, mevcut yönetimin şoför esnafına verdiği hiçbir sözü tutmadığını da belirtti.
 
Öztürk Geliyor

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk bugün Trabzon’a gelecek. Havayolu ile Trabzon’a gelecek olan Öztürk, Rize ve Giresun illerinde Yeşilay Şubelerini açacak. Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk’ün programlarına katılacağını belirterek, yarın akşam da Trabzon’a genel başkan Öztürk ile 2018 yılının değerlendirme toplantısı yapacağını söyledi.
Vakfıkebir Formülüyle İsrafın Önüne Geçilecek
 
Trabzon'da fırıncılar, Vakfıkebir ilçesinde üretilen ve yapılış şekli, pişirilmesi, tadı, uzun süre bayatlamayan özelliğiyle ün kazanan 'Vakfıkebir ekmeği' formülüyle israfın önüne geçilebileceğini belirtiyor. Ticari mayaların yanı sıra kendi hamurundan elde edilen ekşi maya kullanılarak, üretilen Vakfıkebir ekmeği, özellikle son zamanlara yabancı turistlerin de ilgisini çekmeye başladı.
 
Trabzonlu fırıncılar uzun süre bayatlamayan ekmeğin israfı önleyebileceğini belirtiyor. İlçede 10 yılı aşkın süredir fırın işletmeciliği yapan Orhan Sağlam, Vakfıkebir ekmeğinin asırlık tarihine dikkat çekerek, “Uzun yıllardır ilçede, Vakfıkebir ekşi maya ile dünyanın en leziz ekmeğini üretiyoruz. Vakfıkebir ekmeği, kendi hamurundan üretilen ekşi maya ile yapılıyor. Kısa vadede bu ekmek bayatlamıyor. Böylece israfı önleyebiliriz. 1 hafta 10 gün tazeliğini koruyabilen bir ekmek. Uzun sürede pişiriliyor. Özellikle odun ateşinde, taş fırında pişiriliyor. Ekmeğimizin bir asrı aşkın bir kaliteli serüveni var. Biz de bu geleneği sürdürmeye çalışıyoruz” dedi.
 
Şartname Hazırlandı
 
Ortahisar Belediyesi tarafından kentte ki mimari estetiğe katkı sağlamasıyla amacıyla kabul edilen Mimarlık ve Mühendislik Ödüllerinin şartnamesi hazırlandı. Bugün Ortahisar Belediye Meclisinde oy çokluğu ile kabul edilen şartnameye göre ödüller “En uygulama, En İyi Fikir, En iyi Tasarım” olmak üzere 3 başlık altında toplanacak.  Ödüllerin verileceği seçici kurulda ise KTÜ’den bir isim, Mimarlar Odası Başkanı, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı, Peyzaj Mimarlar Odası Başkanı, Şehir Plancıları Odası Başkanı ile Trabzon Sanat Evi Başkanı yer alacak.
 
Ödüllerin Mimar Sinan’ı Anma Haftasında verileceğini kaydedilirken,  her hangi bir maddiyatta içermeyeceği kaydedildi. Kazananlara Trabzon Sanat Evi tarafından ödül kazanan eserlerin bulunduğu yere teşhir etmek amacıyla plaket takılacak. Gündem dışı meclise gelen maddeyle ilgili Meclis Üyelerini bilgilendiren AK Partili üye Ufuk Hoş, Türkiye’de bir belediyenin ilk defa böyle bir etkinliğe imza attığını kaydetti. MHP’li Meclis Üyesi Ayşe Kabadayı, şartnamede her hangi bir süre belirtilmediğini kaydederken Hoş, bu durumu ise süresiz olarak bıraktıklarını açıkladı.
Editör: TE Bilisim