Eren’in Adı Türkiye’nin Her Yerinde Yaşayacak

Yalova Belediyesi, Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün adını, çocuk parkında yaşatacak.  Trabzon'da şehit olan Eren Bülbül'ün adı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın girişimleriyle Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde oluşturulan çocuk parkına verildi. Parkın açılışında konuşan Başkan Salman, tüm Türkiye'nin Eren'in şehit haberiyle yıkıldığını söyledi. Salman, 'Sadece ailesinin, Maçka'nın veya Trabzon'un yüreği değil hepimizin yüreği yandı. Olayı duyar duymaz bir sorumluluk hissettim. Talimatı verdim. Bu parkı şehit Eren Bülbül'ün adını vererek açalım istedim. Adını yaşatmak lazım. Böyle olayları unutmamak, unutturmamak lazım. Hep son olsun diyoruz ama ne yazık ki son da olmuyor. Allah bir daha göstermesin. Başta ailesi, annesi ve kardeşinin, bütün memleketimizin başı sağ olsun. Şehit kardeşimizin ismimin yaşatılması siyasi bir olay değil, şov değil. Bu belediye başkanı ile ilgili bir olay da değil. Bu insanlıkla ilgili bir olayö dedi.

Sonuç Buldu

Akçaabat Yıldızlı Mahallesi Muhtarı Ufuk Can, Yıldızlı sahilinde yapılması planlanan biyolojik arıtma tesisi ile ilgili yapmış olduğumuz haklı itiraz sonuç buldu. Ufuk Can, biyolojik arıtma tesisi ile ilgili verilen mücadelede kendilerine destek veren Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e, STK Başkanlarına, Yıldızlı mahallesi halkına, meclis üyelerine ve basın mensuplarına yürekten teşekkür ederek, ileri biyolojik arıtma tesisinin Trabzon itfaiyesinin yanında yapılacağı söyledi.

Yakışmadı 

Vakfıkebir İlçesi Terminal yanındaki bir restoranın kuzey yönünde bulunan Deniz Sokak girişini kapatan araç, Bölge Trafik ekibinden yolu açmasını isteyen vatandaşa polis tarafından maganda muamelesi yapıldı.  Olay önceki akşam saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Vakfıkebir Terminali yanında bulunan Deniz Sokak’taki iş yerine gitmek isteyen Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi bir gazeteci yolun bir araç tarafından kapatıldığını görünce hemen aracın önünde park halinde bulunan 61 A 5998 plakalı Bölge Trafik Polisinden yolun açılması için anons ricasında bulundu. 

Polis memuru “Kendi mıntıkası olmadığını ve bir şey yapamayacaklarını dile getirdi.” Bunun üzerine gazetecinin aracını yol üzerinden çekmesini isteyen polis memuruna, ‘Görev mıntıkanız değilse benden de aracımı buradan çekmemi isteyemezsiniz’ şeklinde tepki gelince polis gazetecinin üzerine yürüdü. Araçta iki kişi olan polislerden sivil olanı gazetecinin üzerine yürüyerek ‘Bana vursun’ diye gazeteciye sen buranın ağası mısın diye kışkırtmaya çalıştı. Gazeteci 155’i aradığı sırada polis otosundan 155’e, yolu trafiğe kapatan araç için değil de,  gazetecinin aracının kaldırılması için anons geçti. Anonsu duyan gazeteci bu sefer de Vakfıkebir Trafik Polisi ekiplerinin gelmesi sonucu aracını buradan kaldıracağını söyleyince sivil görevli polis, gazetecinin üzerine yürüdü ve kavga etmek için zemin oluşturmaya çalıştı. Bu da yetmiyormuş gibi ellerini beline koyan polis memuru gazeteciyi kışkırtmak için ardından ağıza alınmayacak laflar da söyledi.  Olaya tanık olan vatandaşlar ise tepkilerini,”Nasıl bir polisliktir? Nasıl bir polislik kişiliğidir? Bu polisler ne için ortalıkta dolaşıyorlar? Bu tip memurlar en ağır bir şekilde cezalandırılmalı” şeklinde dile getirdiler.  Bölgede görev yapan bazı basın mensupları da olayı başta Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere İçişleri Bakanlığı’na taşıyacaklarını ifade ettiler. 

Harekete Geçmeliler

Eski Milletvekili aday adayı Mehmet Çevik seçim çalışmaları ile ilgili yorum da bulundu. Çevik; “Yıl 2002, 3 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri sonrası; Ak Parti Merkez İlçe'de başkan yardımcısıyım. Trabzon’da, AK Parti'den dört milletvekili beklenirken altı milletvekili kazanılıyor. Heyecanımız doruk noktasında. Milletvekillerimiz mazbatasını almaya geldi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde, vekillerimizle birlikte kutlama töreni düzenledik. Sahnede, vekillerimiz ile kollarını yukarı kaldırıp şov yapanların çoğunu tanıyamadık. Şaşkındık, kimdi bunlar? Seçim çalışmalarında hiç görmediğimiz bu kişiler nereden çıktı? İşte bunlar var ya; bu menfaat grupları bir şekilde teşkilatlara sızıyor. Ar yok, yüz kızarmaz, onur ve haysiyeti tatile çıkmış; yağcılık ve iltifat zirve yapmış bu güruhun teşkilatlardan temizlenmesi zorunludur. Yitirilen dava ruhu, söz konusu bukalemunlarla geri getirilemez. Sessiz kalmış "Derin AK Partililer"; Ülkemizin geleceği adına, 2019 Seçimlerinin başarılı geçmesi için harekete geçmelidir, geçirilmelidir. Dava ruhu,  erdemliler ile tekrar oluşturulmalıdır. Yerel yönetimlerin karnesi mutlaka çıkarılmalı; referandumda düşen oyların hesabı sorulmalıdır. Bir ülkenin bekası iyi niyete teslim edilemez. İyi insan olmak; iyi vatandaş olmak değildir. Yörük Ali Efe; garip gurebaya yardım eden iyi bir insan iken kanun dinlemediği için de iyi bir vatandaş değildi.

Güzel Bir Yıkım Oldu

Trabzon’un Atapark’taki eski SSK binası yıkılıyor. Yıkım işlemleri esnasında bir önceki Kültür ve Turizm il müdürü İsmail Kansız’ın da bu durum dikkatini çekmiş. Kansız; “Eski SSK binası yıkıldı.  Güzel bir yıkım oldu. Derseniz yıkımın nesi güzel olur ki. Hiç bir ağaca zarar verilmeden yıkıldı.  Trabzon trafiğini Atapark bölümünde rahatlatacak ve tarihi mekanın çevresel düzenlemesinin yapılacağı bu bölgede hassasiyetle çalışanlara ve yöneticilerine Teşekkürler.” 

5 İlçede Kesinti

Çoruh Edaş’tan yapılan yazılı açıklamada, Trabzon merkez Ortahisar ilçesi ile Akçaabat, Araklı, Arsin ve Düzköy ilçelerinde elektrik kesintisi yapılacağı duyuruldu.  
 
Editör: TE Bilisim