Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcı Nevzat Yılmaz'ın babası olan asırlık eğitimciye yapılan ziyarette Trabzon'un geçmişi ile ilgili önemli birçok konuda görüşme ele alındı.

‘Her daim hürmetle andığım hocamıza yapılan ziyaretin önemlidir’ diyen Hacisalihoğlu bundan böyle zaman bulduğunda ziyareti tekrarlayacağını belirtti.

Vatandaş farkında mı?

Ocak ayında yürürlüğe girecek olan marketlerdeki naylon poşetlerin para ile satılmasını öngören yönetmelikte büyük marketler söz konusu zorunluluk başlamadan fırsatçılık yaptığı kaydedildi. TESKGenel Başkanı Bendevi Palandöken, “Büyük marketler, zincir marketler, gross marketler gibi birçok market şimdiden fırsatçılığa başladı.

Naylon poşetlerin cüzi bir miktar para ile satılması zorunluğu ilgili yönetmelikte 1 Ocak 2019 itibari ile geçerli olacak. Fakat henüz bu zorunluluk ortada yokken büyük marketler bazen ilk poşette, bazen ikinci poşette vatandaştan ücret istiyor. Bu tamamen fırsatçılıktır. Çünkü eğer poşet kullanımını azaltmak için yapıyor olsalar file ya da bez gibi çantalar da seçenek olarak sunulurdu.

Ama bunu yapmadıkları gibi bu zorunluluğun Eylül’de başladığını iddia ederek vatandaşın itiraz etmesine de imkan tanımıyorlar ve haksız kazanç elde ediyorlar. Üstelik zorunlu olduğunda ne kadar fiyat belirleneceği de henüz belli değilken, 10 kuruş, 25 kuruş kafalarına göre ücret alıyorlar. Vatandaşlar şimdiden bez torba, file çanta gibi alternatiflere alışması gerek” dedi.

Akçaabat da Zamlandı

Trabzon'da dolmuşlara zam geleceğinin kesinleşmesinin ardından Akçaabat dolmuşlarına da zam geldiği bildirildi. Trabzon'da merkez mahalle hatlarının 2 TL'den 2.5 TL'ye çıkarılmasına karar verilmesinin ardından, bu hafta içerisinde Akçaabat dolmuşlarının da zamlı tarifeye geçeceği ve 2.5 TL'den 3 TL'ye çıkarılacağı kaydedildi.

Akçaabat-Trabzon-Söğütlü-Mersin Minibüsçüleri Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, yönetim kurulu olarak hazırladıkları yeni tarifeyi Trabzon Şoförler Odasına ilettiklerini belirtti. Sevim “Mazot 4 liradan 6,5 liraya çıktı. Yalnızca yakıttan ibaret değil. Yedek parça da zamlandı. Örneğin 200 lira olan bakım 400 liraya ulaştı. Biz de zam istemek zorunda kaldık. “ dedi.

Mevcut durumda 2.5 TL olan Akçaabat - Trabzon hattı sivil ücreti 3 TL'ye, öğrenci ücreti 2 TL'den 2.5. TL'ye çıkacak. Mersin - Trabzon hattı ise 3 TL'den 3.5 TL'ye, öğrenci için ise 2.5 TL'den 3 TL'ye çıkacak.

Aşıkkutlu’nun Misafirleri

Trabzon Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ilk ziyaretçilerini kabul ediyor. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Trabzon Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’ya tebrik ziyaretinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın yanı sıra Giresun, Gümüşhane, KTÜ, Avrasya, Recep Erdoğan, Artvin Çoruh Üniversitelerinin rektörleri de yer aldı. 'Belli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz bu toplantılar vesilesiyle bölge üniversitelerinin meselelerini, her manada bütün yönleri ile değerlendirmekte ve üniversitelerin misyon ve işleyişleri, akademik ve idari-mali ve güvenlik durumlarını istişarelerle analiz ederek çıkan sonuçları değerlendirme imkanı bulmaktayız' diyen Yarılgaç, " Trabzon Üniversitesinin bölge ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’ya çalışmalarında başarılar diliyorum." diye konuştu.

Ek gösterge hazır mı?

Türkiye Kamu Sen İl temsilcisi Coşkun Dilber, 3600 ek gösterge düzenlemesinin yapılmasını beklediklerini açıkladı.

Dilber’in mesajı şöyle: ‘’Seçim sırasında sözü verilen 3600 ek gösterge düzenlemesi acilen yapılmalıdır. Hükümetin İkinci yüz günlük uygulama planında bu düzenleme mutlaka yer almalıdır. Ancak bu düzenlemenin yapılmasında mutfak çalışmalarına Türkiye Kamu-Sen'den uzmanlar katılmalıdır. Zira seçimde söylendiği haliyle yapılacak düzenleme tüm kamu çalışanlarını kapsamayacaktır...

Her kesimi kapsayan ve bunu ilke edinen Türkiye Kamu-Sen'in uzmanları orada olmalı ki, bu düzenleme; tüm kamu çalışanlarını kapsayacak, devleti koruyacak ve çalışanları da memnun edecek şekilde çıksın.... Türk Eğitim-Sen Varsa Umut Vardır... Türkiye Kamu-Sen Varsa Umut Vardır.’’

O ağaç kesilmeli miydi?

Rize’de tarihi çınar ağacının kesilmesi toplumda tepkilere neden oldu. Belediye Başkanı Reşat Kasap’ın bu konuda ağacı korumaya dönük değil de kolaycılığı seçerek kesim yoluna gittiği yorumları yapılıyor. Kasap, "Biz kesmeseydik belki kendi kendine devrilecekti" dedi.

Kasap, "Ağacı korumaya almak mümkün değil miydi?" sorusuna ise " parkta, ormanda olsa bu konuda gerekli tedbirler alınabilirdi. Ağaç tam Rize'nin önemli alışveriş merkezlerinden birisinin bulunduğu yerin kaldırımında olduğundan bu tedbiri bu şekilde aldık" yanıtını verdi. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, ağacın neden kesildiğini şu sözlerle anlattı:

"Bize gelen bilgiler doğrultusunda ağacın tehlike oluşturduğu ve kesilmesinin uygun olacağı bildirildi. Biz de haliyle belediye olarak bunun gereğini yaptık. Eğer bu ağacı bugün kesmeseydik belki belli bir zaman sonra ağaç devrilecek ve Allah korusun çeşitli ölüm ve yaralanmalara sebep olabilecekti.  Kasap, "Ağaç korunamaz mıydı?" sorusuna ise " Ağaç parkta, ormanda olsa bu konuda gerekli tedbirler alınabilirdi. Ağaç tam Rize'nin önemli alışveriş merkezlerinden birisinin bulunduğu yerin kaldırımında olduğundan bu tedbiri bu şekilde aldık. Yaptırdığımız incelemeler sonucunda en az 3'te 2'sinin çürüdüğü bildirilmiştir. Bizim Yeşil Rize konusundaki hassasiyetmiz bilinir" şeklinde yanıt verdi.

Dede Ve Torun

Kaçkar TV’nin Trabzon Bölge Temsilcisi Recep Güngör, İstanbul’daki Trabzon günlerinde iki mutulluğu bir arada yaşadı. Hem standa gelenlerle güzel programlar çekti hemde oğlu Hasan’ın biricik yavrusunu kucağına alarak sevdi. Dede olan Recep Güngör’e maşallah diyoruz.

Editör: TE Bilisim