Baykal Ankara’dan geldi ve Beyin anjiyosu yaptıran Şahin’i hastanede ziyaret etti.
Baykal’a Trabzon’da kendi otomobili ile
Trabzon milletvekili Haluk Pekşen eşlik etti.
Baykal Trabzon’da bir de toplantı yaptı.

Anader Açıklıyor
Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği Cumartesi günü basın toplantısı düzenleyecek. Sahilde Hacıoğlu’nda düzenlenecek olan kahvaltılı basın toplantısında ANADER Genel Başkanı Asım Aykan hem gündeme yönelik hem de 16 Nisan referandumuna yönelik önemli açıklamalar yapacak.
Derneğin Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı Muammer Şahin kahvaltıya tüm basın mensuplarını davet etti.

Ak Parti-MHP Birlikteliği
AK Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, referandum çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi Maçka ilçe Başkanı Muharrem Koç’u makamında ziyaret eden Başkan Kongur, ‘evet’ kampanyası için istişarede bulundular. Maçka’dan rekor bir oyla ‘evet’ çıkacağını ifade eden başkanlar Kongur ile Koç, “Vatan için, millet için, güçlü bir Türkiye için çalışmalarımızı birlikte yürütüyoruz. Maçka güçlü bir şekilde ‘evet’ diyecek” dediler.

Ali Gayretli’den Son Görev
Trabzon Numune Hastanesi eski müdürü Ali Gayretli’nin babası Mehmet Salih Gayretli vefat etti. Mehmet Salih Gayretli’nin cenazesi dün Fatih Kurankursu Mahallesi’ndeki Nuroğlu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mersin Mahallesi Güneşli Beldesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildi. TAKA Gazetesi olarak Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

Fahri Coşkun’a Geçmiş Olsun
Trabzon Araklının sevilen simalarından Siyasetçi ve yıllarca Araklı Adliyesinde görev yapan Ak Parti Trabzon İl yönetiminde görevine devam eden Fahri Çoşkun Kalp Rahatsızlığı dolayısıyla  AHİ Evren hastanesinde operasyon yapılarak hayata yeniden döndürüldü. Coşkun’un iki damarından biri açılırken diğer damarına da önümüzdeki günlerde operasyon yapılacak. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Encümenler Ekrem Reis Hüseyin Kalaycı ve Araklı spor eski Başkanı Ömer Çebi Fahri Coşkun’u hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

BGC’de Yas Var
Bayburt Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Aydın Cilara hayatını kaybetti.
Orman Fidanlığından emekli olduktan sonra 1999 yılında Yeşil Bayburt Gazetesi’ni çıkaran Aydın Cilara,
önceki gece evinde hayata veda etti.
1940 doğumlu olan Aydın Cilara, yaklaşık 1 yıldır evinde tedavi alıyordu. 

Cumur Kınadı
Paris Trabzonlular Derneği Başkanı  Bülent Cumur, son dönemde Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik kınadığını belirterek "30 Yıldır Fransa'da Avrupa'da yaşayan biriyim. Avrupa'nın birçok yerini çok iyi bilen birisiyim. Avrupa Türkiye için hiçbir zaman iyi şeyler düşünmemiştir, ancak bu günkü kadar düşmanca tavır görmedim. Türkiye'nin iç işlerine, bakanlarımızı sınır dışı etmek, vatandaşlarımız atlarla, itlerle saldırmak hadsizliktir, faşistliktir.  Bu barbarlığı Türk olsun olmasın, demokrasiye inanan ve vicdan sahibi olan  hiçbir insanın kabul etmesi mümkün değildir. Açıkça anlaşılıyor ki Türkiye'nin daha güçlü olmasından korkuyor ve hatta titriyorlar. Onlar ne yaparsa yapsınlar bizler devletimizi her platformda savunacağız. Yapılan saldırıları lanetliyorum" dedi.

Trabzon’un Yeni Logosu
Trabzon'da düzenlenen turizm toplantısında atılacak adımlar konuşuldu.
Toplantıda Trabzon'un yeni turizm logosu da tanıtıldı.
Her yerde bu logonun kullanılacağı açıklandı.


Mertoğlu Seçildi
Rize Barosu Eski Başkanı, Türkiye Barolar Birliği Delegesi (2004-2016) Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri, Yeşilay Rize Şube Başkanı Av. Harun Mertoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından doğrudan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyeliğine seçildi.
Mertoğlu’nun üyeliğe seçildiğine dair kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çanakkale Destanı
Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan, ‘Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Destanı’ adlı konferansla Trabzonlularla birlikte olacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon İl Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği konferans, 17 Mart Cuma (bugün) saat 19.30’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılacak.


Elektrikler Kesilecek
Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi, Trabzon'da elektriklerin kesileceğini açıkladı. 
19 Mart Pazar günü Yatırım Tesislerinin Devreye Alınması Çalışması nedeniyle, Trabzon Ortahisar ilçesi 2 Nolu Bostancı Mahallesine bağlı Murtezaoğlu sitesi ve civarı, Yaşamkent sitesi ve civarı, Makro inşaatta 08.00 ile 15.00 saatleri arasında elektriklerin kesileceği ifade edilirken, 20 Mart Pazar günü ise Yatırım Tesislerinin Devreye Alınması Çalışması nedeniyle, Trabzon Ortahisar ilçesi 2 Nolu Bostancı Mahallesine bağlı Yaşamkent sitesi ve civarında 08.00 ile 15.00 saatleri arasında elektriklerin kesileceği belirtildi. Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi'nden yapılan diğer bir açıklamada ise 21 Mart Salı günü Yatırım Tesislerinin Devreye Alınması Çalışması nedeniyle, Trabzon Ortahisar ilçesi 2 Nolu Bostancı Mahallesine bağlı Ak İnşaat sitesi ve civarı, Özel TEV Öğrenci Kursu'nda 08.00 ile 15.00 saatleri arasında elektriklerin kesileceği ifade edildi.
Editör: TE Bilisim