Şen De Davetli
 
Trabzon’dan Milletvekili adayı olmayı isteyen ancak son anda vazgeçen Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen de dün Ankara’ya uçtu. Aday tanıtım ve projelerin açıklandığı buluşmada milletvekili adayı arkadaşlarına destek oldu. Şen’in Muhammet Balta ile birlikte yakın diyalog içinde olduğunu bildiğimiz bir Başkan olarak Balta’nın ilk sıraya gelmesinden dolayı da mutluydu.
 
Usta Sözlerini Tutuyor

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, seçim döneminde vaat ettiği projeleri bir bir hayata geçiriyor. Sözleri de tutan Usta, “Ben asla tutamayacağım söz vermem. Bu benim fıtratıma aykırıdır” anlayışı ile hareket ediyor. Usta, Ramazan ayı için de kumanya kolileri hazırlayarak, ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Dağıtım işinin hamaliyesine de üstlenen Usta, kolileri bizzat kendisi dağıttı.

Başkan Baş Çevik’e Teşekkür Etti
 
Zağnosspor Hentbol Kulübü, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti.  Kulüp Başkanı Abdülaziz Baş, As Başkan Mehmet Gültekin Paslıoğlu ile birlikte Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik’i makamında ziyaret etti. Türkiye Hentbol Kadınlar Süper Lig’de 2017-2018 sezonunun tamamlanmasının ardından teşekkür ziyaretlerine başlayan Zağnosspor Başkanı Baş, Çevik ile bir araya geldiği ziyarette Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nün sezon içerisindeki manevi desteğinden ötürü teşekkür etti. 
 
Baş, ziyarette şunları söyledi; “Zağnosspor Trabzon’u Süper Lig seviyesinde temsil eden, Avrupa’da son iki sezondur kupa mücadelesine katılarak ülkemizin bayrağını dalgalandıran önemli bir kulüp. Bizler bunun sorumluluğu ve bilinciyle hareket ediyor ve temsili en iyi şekilde sağlamak adına gayret gösteriyoruz. Geride bıraktığımız sezonda Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nü maçlarda manevi olarak yanımızda görmüş olmaktan son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim” diyerek Çevik’e teşekkür etti. Emniyet Müdürü Çevik de Baş’a ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmek adına tüm ekibiyle çalıştıklarını belirterek, sporun uygun şartlarda icra edilmesi için üzerlerine düşeni her zaman yapmaya hazır olduklarını söyledi.
 
Doktorun Şok İstifası
 
Rize, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Doğuş Çay HacereKarakan Onkoloji Merkezi’nde görevli doktor Serkan Akın görevinden istifa etti. RTÜE Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Doğuş Çay HacereKarakan Onkoloji Merkezi’nde bir süredir görev yapan Onkolog Doktor Serkan Akın görevinden istifa etti. 2 Onkologun görev yaptığı hastanede görevli sayısı 1’e düşünce İl Sağlık Müdürlüğü devreye girdi. İstanbul’dan geçici görevlendirme bir Onkolog Rize’ye görevlendirildi. Onkologun geçici görevle Rize’de görevine başladığı ve teke düşen doktor sayınsın yeniden 2’ye çıktı. Bu arada Sağlık Bakanlığı, Haziran ayında gerçekleştireceği kura ile Rize’ye asaleten bir Onkolog ataması yapacağı öğrenildi.

Gönül elçileri siirt yolcusu..
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde devam eden “Basın Mensupları Gönül Elçisi” projesi kapsamında Karadeniz Bölgesi’nden Güneydoğu Anadolu Bölgesine önyargıları ortadan kaldırma, kentleri tanıtma ve her alanda dayanışma noktasında ziyaretler devam ediyor. Karadenizli gazeteciler aslen Trabzonlu olan Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in misafiri olacaklar. Kardeşliğimiz pekişiyor. Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Tunceli, Şırnak, Muş ve Hakkari’den sonra şimdi de Siirt’e gitmenin mutluğunu yaşadıklarını belirten proje koordinatörü Ahmet Külekçi “Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun himayelerinde gerçekleşen bu ziyaretler hem kardeşliğimizin pekişmesine neden oluyor hem de Doğu ile Karadeniz arasında  birbirimizi daha iyi anlama ve anlatma fırsatı yaratıyor.” şeklinde mesaj verdi.
 
250 Kişiye İstihdam Sağlayacak
 
Türk Telekom'un çağrı merkezi şirketi AssisTT, Rize lokasyonunda 250 kişiyi daha işe alacak. Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu artışla birlikte Rize’de mevcutta 450 olan AssisTT çalışanlarının sayısı 700’e yükselecek.  Rize'de Türk Hava Yolları ve Türk Telekom Evde İnternet projeleri için hizmet sunan AssisTT, yeni işe alımlarla birlikte Sağlık Bakanlığı'na bağlı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) projesi için de hizmet verecek. AssisTT’in Rize lokasyonundaki iş fırsatına başvuruda bulunmak isteyen adaylar için mülakat tarihleri 28 Mayıs-1 Haziran olarak belirlendi.
 
Rize lokasyonundaki kariyer fırsatları için adaylar, www.assisttkariyerim.com ve www.kariyer.net üzerinden öz geçmişleri ile başvuruda bulunabilecek. Adaylarda 18-35 yaşları arasında ve en az lise mezunu olma şartı aranıyor. Adayların ayrıca, düzgün diksiyon, etkili iletişim, ikna ve analiz yeteneği, vardiyalı çalışmaya uyum, hedef odaklılık, zaman yönetimi yetkinlikleri de dikkate alınıyor. Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya en az 2 yıl tecilli olanların başvuruları kabul ediliyor.
Editör: TE Bilisim