‘Evet Sağlıkta çağ atladık. Ancak bu adamına göre. CHP’nin bir milletvekili beyin kanaması geçirdi diye ambulans uçakla birlikte Kars’tan Ankara’ya alındı. Ama ben, bir haftadır KTÜ Tıp Fakültesinde oda bekliyorum. Bu dengesizliğin ortadan kaldırılması gerekmez mi? İnsan her yerde insandır. İnsanın vekil veya yöneticisi olmaz.’ dedi. Bizde geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Araklı’da Başladı
 
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Erdil Araklı Bayram Halil  Devlet Hastanesine atanarak göreve başladı.

Türkiye’nin 12. Anne Dostu Hastanesi  olma başarısını gösteren Araklı Bayram  Halil Hastanesi uzman doktor kadrosunu güçlendiriyor. Karadeniz  üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Gökhan Erdil  Karadeniz  Teknik  Üniversitesi  KTÜ  Tıp  Fakültesi  ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimini tamamlamasının ardından göreve başladı.

Çiçeği  burnunda  uzman  doktorumuza  yeni görevinde  başarılar  dileriz.
 
Kardeş Acısı
 
Arsin Esnaf Odaları Birliği’nin Başkanı Ali Sarıalioğlu’nin kız kardeşi yaşama veda etti. Cenazesi dün Trabzon’un Arsin ilçesi Yeşilyalı mahallesi Kuzguncuk camisinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze merasimine Arsin Belediye Başkanı yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Metin Yılmaz ve Arsin Belediye Meclis Üyesi Recep Mollahüseyinoğlu, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri Bölge Başkanı Murat Gümrükçü, TGC Başkanı Yusuf Turgut da katıldı. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. 
 
Vali Yücel Yavuz’a Ziyaret
 
Trabzon Deniz Komutanlığı’nı inceleme ve tetkik ziyareti dolayısıyla Trabzon’a gelen Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanı Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu ve beraberindeki komutanlar Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u ziyaret etti.
 
Vakfıkebir’de Festivale Doğru
 
Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde 6. Ekmek Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 3-5 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, festivalin iyi geçmesi ve vatandaşların eğlenmesi için yoğun hazırlık yaptıklarını söyledi.
 
Festivallerin, vatandaşların bir araya gelmesi için fırsat olduğunu belirten Yakuta, "Vakfıkebir ekmeği dünyaca klasikleşmiş ve kalitesi açısından son derece güzel bir ekmek. Belediye başkanımızın yaptığı çalışmalar neticesinde artık coğrafi işaretini alma aşamasındayız. Bunu da aldığımız zaman inşallah ekmeğimizi koruma ve reklamını yapma anlamında da güzel bir çalışma olacak." dedi. Yakuta, festivalin çok güzel geçmesini beklediklerini aktararak, "İnşallah vatandaşlarımız bir araya gelip eğlenecek ve kaynaşacaklar. Festivalimiz kültürümüzü, sanatımızı, ekmeğimizi ve aynı zamanda da bölgemizin güzelliği olan tereyağımızı tanıtma açısından bir fırsat olacak." diye konuştu. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise kentlerin kendilerine ait özellikleri ve markaları olduğunu ifade etti. Vakfıkebir'in, ekmeği ile hem Türkiye'de hem de ulusal çapta marka olduğunu vurgulayan Balta, bu olgunun daha da ön plana çıkarılması için böyle bir festivali hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

Balta, festivalin önemine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu: "Ekmek dünyada en fazla israfı olan gıda ürünü. Biz buna da dikkati çekmek istiyoruz. Vakfıkebir ekmeği hem büyüklüğü açısından hem de içeriğinde kullanılan ekşi mayadan dolayı lezzetinde farklılık var ve saklama süresi oldukça uzun. Dolayısıyla ekmek israfının da önüne geçmek için festivalde Vakfıkebir ekmeğinin önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bu algıyı da toplumla paylaşmak istiyoruz."
 
Araklı’da Malzeme Üretimi Başladı
 
Trabzon’un Araklı İlçesi’nde mobil konkasör ile birlikte mahalle yollarında kullanılmak üzere malzeme üretimi gerçekleştiriliyor. Belediye Başkanı Recep Çebi’nin girişimleri sonucu mobil konkasör ile birlikte malzeme üretimi başlatıldı. Üretilen malzeme Araklı’nın 50 mahallesinde kullanılacak. Belediye Başkanı Recep Çebi bozuk yolu olan hiçbir mahallenin kalmaması adına tüm çalışmaları gerçekleştiriyor.
 
Eski Başbakan Yılmaz Rize’de
 
Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ile Rize’de bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı; AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, İl Başkanı İshak Alim, Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil’inde katılımıyla Rize Ziraat Botanik Bahçesinde eski Başbakan Mesut Yılmaz’la bir araya gelerek çay içerek, sohbet ettiler. Siyaset ile ilgilenmediğini, siyasetin dışında durmaya çalıştığını vurgulayan Yılmaz, Rize'ye de oğlunun ölümünün ardından cenazeye katılanlarla görüşmek için geldiğini söyledi.
 
 “Seslere kulak verilmeli”
 
VELİ-DER Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci LGS İle ilgili açıklama yaptı. İkinci, “Liselere Giriş Sınavı sonuçları ideolojik dayatma ve zorlamalarla eğitim alanında ilerleme kaydetmenin ve memnuniyet yaratmanın mümkün olmadığını göstermiştir. Veli-Der olarak yeni sisteme ilişkin itiraz ve kaygılarımızda ne denli haklı olduğumuz açığa çıktı. Şimdi Sayın Bakana düşen yüz binlerce veli ve öğrencinin yaşadığı şoku görmek ve seslerine kulak vermektir.  Sayın Bakan tüm talepleri karşılayacak ölçüde Anadolu liselerinin kontenjanını arttıracak, tercih sınırlamasını ortadan kaldıracak adımları cesaretle atmalıdır. Aksi taktirde yüzbinlerce öğrenci ve velisinin yaşadığı hayal kırıklığı ve mutsuzluk derinleşerek ülke olarak hep birlikte kaybetmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Memiş’ten Kurban Bağışı
 
Gümüşhane Valisi  Okay Memiş, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Kurbanını bağışla, kardeşinle yakınlaş’ sloganıyla başlatılan vekâletle kurban kesim kampanyasına destek vererek kurban bağışında bulundu. Türkiye Diyanet Vakfının yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde emanet edilen kurbanları keserek, yardıma muhtaç insanlara el uzattığını belirten Vali Memiş, " vatandaşlarımızın da gerçekleştirmiş olduğunuz bu kampanyaya gerekli desteği vereceklerine inanıyorum ve kampanyanızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen, tarafından kampanya bağış makbuzu Sayın Valimiz Okay Memiş’e takdim edildi.  12 Temmuz 2018 tarihinde başlayan Türkiye Diyanet Vakfı Vekâletle Kurban kampanyası 20 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edecek.
 
Trabzon’da Kaldırım Çöktü
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Yalıncak- Gülyalı mevkiinde kaldırım çöktü. Ramada Otel’in hemen çaprazında bulunan kaldırım dün  bir anda çöktü. Bölgede büyük hasar meydana gelirken,  olayın tek tesellisi ise kaldırımın üzerinde çökme esnasında kimsenin bulunmaması olarak değerlendirildi.  Ölen yada yaralanın olmadığı olayda, bölgeye sevk edilen polis ekipleri çift şeritli yolu tek şeride düşürerek trafik akışını sağladı. Çöken kısım polisler tarafından güvenlik çemberine alınırken, çökmenin neden meydana geldiği ise yapılacak inceleme sonrasında belli olacak.
Editör: TE Bilisim