Askerlik dönüşünde İstikbal Mobilya’da üst düzey yönetici oldu. Son olarak da Demirhan Mobilya’nın Genel müdürlüğünü yürütüyor. İyi derecede ingilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası. Yalçın ailesiyle ve çevresiyle oturdu ve kararını verdi.
 
Önümüzdeki 2019 seçimlerinde Milletvekili aday adayı olacak. Bizler 2023 hedefine kilitlendik diyen Yalçın, ‘Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın kutlu davasına katkı sağlamak için çalışıyoruz’ diye konuştu.
 
Türkmen Cenazede
 
ANAP il eski Sekreterlerinden Selahatatin Hasançebi’nin annesinin cenaze merasimi Araklı’da kılındı. Cenaze törenine AK Partinin Trabzon Koordinatörü Araklılı Polat Türkmen Trabzon eski milletvekili İbrahim Çebi ile birlikte Araklı Belediye Başkanı  Recep Çebi; Araklı ilçe Başkanı Şaban Bıyık, Ortahisar Belediye Başkanvekili Selahattin Çebi, Sürmene AK Parti ilçe başkanı Hüseyin Azizoğlu, Arsin Belediye eski Başkanı Ramis Sunguroğlu, Atayurt eski Belediye Başkanı Galip Keleş çok sayıda Araklılı ve Hasançebi’nin yakın dostları iştirak ederek Hasançebi’nin acısını paylaştılar.
 
Verdiği Sözü Tuttu
 
Trabzonlu Sanatçı Yusuf Güney gönülleri fethediyor. Yılbaşı gecesi Kato Dağı'ndayken ünlü şarkıcı Yusuf Güney ile görüşen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güney'den konser sözü almıştı.  Önceki gün Şırnak'a gelen sanatçı Yusuf Güney önce Akçay 6'ıncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığındaki askerlere ardından da Şırnak Merkez Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığındaki askerlere ve Şırnaklı vatandaşlara konser verdi. Şırnak Bölgesi'nde yapılan tüm operasyonlar da yer alan Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndaki Mehmetçikler Yusuf Güney'in şarkılarıyla eğlenerek stres attı. Konsere gelen Şırnaklı vatandaşlar ve askerler Yusuf Güney'in şarkıları eşliğinde halay çekti, oyunlar oynadı. Güney, fotoğraf çekmek isteyen asker ve vatandaşların isteklerini geri çevirmedi.
 
 “Kanuna aykırıdır”
 
Demokrat Parti GİK Üyesi Ali Akar Kanuni Bulvarı ile ilgili açıklama yaptı. Akar; “Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları, Kanuni bulvarı ile Akoluk arasında bir yol güzergahı belirlemiş, bu güzergahı istimlak etmeden nasıl geçerizi düşünmüşler, çözüm yolu olarak da şerit vari imar planı yapıp, 18. madde yani ada tatbikatı uygulayıp vatandaşı mağdur edip yolu bedavaya elde etme yoluna gitmişlerdir. Şerit vari planlama yanlıştır. Bu mahallelerin tamamen planlanması gerekir. Tarım alanı diyerek bahane üretmeyin. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde tarım alanı yok denecek kadar azdır, aile tarımına dayalı bireysel tarım vardır, fındık alanları makineli tarım yapılamayan alanlardır, artık genel tarım yasasından çıkarılmalıdır, AKP iktidarı işine geldiğinde hemen bir torba yasa çıkarıyor, uygulamaya sokuyor. Taban araziler harici yeniden tarif edilmeli bu sorunda aşılmalıdır. Bu alanın şerit varı planlanması yanlıştır.
 
Hem adamın yüzde 40 ı gidecek, hem de belki düşmanı ile hissedar olacak veya dededen kalan arazisi yer değişecek. Gümrükçüoğlu ben bu plandan vazgeçmem diyor. Bu zihniyet Ortaçağ zihniyetidir, komşusuyla veya akrabası ile kavga ettirmenin yolunu açar. Böyle bir imar durumu kanunun ruhuna aykırıdır. Bu yol şehirler arası bir yoldur, o mahallelerde yaşayanlara değil umuma hizmet verdiğinden ancak istimlak edilerek yapılabilir. İmar kanununa da aykırıdır.-Tapu devletin güvencesindedir. Buradan hareketle görevinizi yerine getirin” dedi.
 
Geçmiş Olsun
 
Araklı Erenler Mahallesi Muhtarı Yusuf Alemdar kendi evinin önünde bulunan kayadan kopan taş parçasının gözüne çarpmasından dolayı gözünü kaybetme durumuna geldi.  KTÜ Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan Muhtar Alemdar’ın tedavisi sürüyor. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Şen Özel Misafirlerini Ağırladı
 
Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen özel misafirlerini ağırladı. Arsin Yeşilce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencileri Başkan Şen’i ziyaret etti.
 
Şen; “Öğrencilerimiz bu okulun Arsin’de açılmasından memnun olduklarını belirttiler. Bizde öğrencilerimize ve okulumuzun ihtiyaçlarına desteklerimizin devam edeceğinin sözünü verdik. Öğrencilerimizin okuma yazmayı öğrenmede azimleri, toplumsal hayata katılma arzuları bizleri mutlu etti” dedi.
 
İyi Parti’de Çalışmalar Yoğunlaştı
 
İyi Parti Rize Merkez Kurucu İlçe Başkanlığına atanan Osman Civelek, başkanlığa atanmasının ardından Rize Merkez İlçede başladıkları teşkilatlanma çalışmalarının son aşamasına geldiklerini ifade etti.
 
Civelek, teşkilatlanma çalışmaları sırasında Rize'de yoğun bir teveccühle karşılaştıklarını kaydederek, gösterilen yoğun teveccüh nedeniyle Rizeli hemşehrilerine teşekkürlerini iletip, “Yaklaşık 2 aydan beri yoğun bir çalışma içerisindeyiz.
 
Allah’a şükürler olsun Merkez İlçe Yönetim Kurulumuzu tamamlamak üzereyiz. Genç arkadaşlarla yola koyulduk. Gittiğimiz bütün yerlerde kabul gördük, yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Bu anlamda bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz”  dedi.
Editör: TE Bilisim