,Ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Pakistan ve Özbekistan resmî ziyaretlerinde; eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Veysi Kaynak ve Tuğrul Türkeş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da katıldı.

Ziyaretle ilgili olarak bir açıklama yapan Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin’in davetine icabetle yaptığı resmî ziyaretinin Türkiye’den Pakistan’a 6 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olduğu belirterek, “Ziyaretimizde Pakistan ile ticaret ve ekonomi yanında, savunma sanayii, enerji, güvenlik ve altyapı yatırımları gibi alanlarda da yeni iş birliği imkânları görüşülecek. İki ülke arasında gerçekleşen üst düzey ziyaretlerin, siyasi gelişmelerin mükemmel seviyede geliştiğinin göstergesidir” dedi.

Yüksek Okul Seneye Hazır

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde Erzurum Su Ürünleri Fakültesi’ne bağlı olarak açılacak olan yüksek okulla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Üniversiteden bir grup danışman okulu geldi baktı ve eksikliklerini not etti. Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz okulun gelecek yıl eğitime hazır hale geleceğini söyledi.

Çaykara Gündem Geliyor

TAKA Gazetesi’nin Çaykara temsilcisi Kemal Çuman, Çaykara Gündem İnternet sitesinin ardından gazete de çıkarıyor. Çalışmalarını tamamlayan ve önümüzdeki günlerde matbaaya verilecek olan Gazete, abone usulü ile Türkiye’de tüm Çaykaralı iş adamı ve bürokratların önünde olacak. Çuman’a başarı diliyoruz.

Köseoğlu’ndan Anlamlı Sözler

AK Parti Trabzon Milletvekili ve MKYK üyesi Ayşe Sula Köseoğlu, önceki gün düzenlenen meclis görüşmelerinde PKK’lı hainler tarafından şehit edilen ve aslen Trabzonlu olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda anlamlı bir konuşma yaptı. 

Sözlerine şehit kaymakam için Allahtan rahmet dileyerek başlayan Köseoğlu, “Tek suçu vatanına milletine hizmet aşkı olan bu vatan evladı, en yakınında çalışan hainlerce, çalışma masasına yerleştirilen düzenekle şehit edilmiştir” dedi. Yıkmaya çalışanlara karşı yapmaya, ayırmaya çalışanlara karşı birleştirmeye, bölmeye çalışanları karşı toparlanmaya adanmış ömürleri ölümle durdurulamayacağına vurgu yapan Köseoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: 

“Adi ve kahpece yöntemlerle bu asil milletin evlatlarına pusu kuranlar bilsinler ki, dört bir yanları bu vatana hizmet için ömrünü adayan Muhammet’ler, Fatih’ler, Safitürk’lerle doludur. Yıkmaya çalışanlara karşı yapmaya, ayırmaya çalışanlara karşı birleştirmeye, bölmeye çalışanlara karşı toparlanmaya adanmış ömürleri ölümle durduramazsınız.  Babasının cenazesini yıkadığı ve namazını kıldırdığı eşinin sevgiyle metanetle gururla uğurladığı bir şehidi öldüremezsiniz. Ölümü öldürenleri öldüremezsiniz. Başaramayacaksınız.”

Taşkara’ya Ziyaret

Trabzon’da uzun yıllar Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığı yapan ve son kararname ile İstanbul’a atanan Ahmet Turan Taşkara’yı ziyaret eden Her Yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk hayırlı olsun dileklerini iletti.

Trabzon Başarılı İller Arasında

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Ekim ayı içerisinde ‘Çok Başarılı’ iller arasına girdi. AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, “AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İl Başkanları toplantısında tüm yorgunlukları unutturan, ekibimle gurur duymamı sağlayan, değerli gözlerde hakettiğitakdiri toplayan ve "Marifet iltifata tabidir, iltifat görmeyen meta zaidir" sözünü hatırlatan bu mutlu anı Trabzon Kadın Kolları Teşkilatı'ma armağan ediyorum. Gayretiniz ve varlığınız daim olsun yol arkadaşlarım.” sözleriyle bu haberi takipçilerine duyurdu.

TSM’ye Atama Yapıldı

Dr. Fulya Tuğba Yılmaz’ın uzmanlık sınavını kazanması nedeniyle görevden ayrılmasında sonra uzun süreden beri boş bulunan Tonya Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığına atama yapıldı. Tonya Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığına Dr. Burcu Bahadır atandı. Dr. Bahadır, yaklaşık iki ay önce Toplum Sağlığı Merkezi’ne hekim olarak tayin olmuştu. Ardından boş bulunan kadroya ataması yapıldı. KTÜ Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Bahadır’ın ilk görev yerenin Tonya olduğu öğrenildi.

Şehidin İsmi Yaşatılıyor

Trabzon’un Of ilçesi sahil alanında bulunan parka, 15 Temmuz Milli İrade Şehitleri Parkı ismi verildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin bugünkü oturumunda söz konusu önerge müzakeresi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’nın başkanlığında gerçekleştirilen oturumda ayrıca Of Belediye Meclisi tarafından Ankara’daki patlamada şehit olan Nusrettin Can Çalışkan ve Zeynep Başak Gülsoy’un isimlerinin yaşatılması için ilçede bulunan çocuk parkına ve Darılı Mahallesi’ndeki köprüye isimlerinin verilmesi kararı görüşülerek oy birliği kabul edildi.
Editör: TE Bilisim