Örem’in Acısını Paylaşıyoruz

Karadeniz Teknik Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem ablasını kabbetti ve dün iskenderpaşa camisinden son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze merasimine KTÜ camiası tam kadro katılırken Trabzon’daki iş ve spor camiası da Örem’i acılı gününde yalnız bırakmadı. Bizlerde TAKA Gazetesi olarak Örem ve Kudun ailesinin acısını paylaşıyor Allah’tan rahmet diliyoruz.

Türkmen’den Taziye Mesajı

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu’nun babası Akçaabat Tekel Müdürlüğü emeklisi olan ve bir kaç gün önce rahatsızlanarak Fatih Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Hayati Bektaşoğlu (78) yaşamını yitirdi. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Turhan Bektaşoğlu’nun babasının vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Başkan Türkmen mesajında "Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Turhan Bektaşoğlu’nun değerli babası Hayati Bektaşoğlu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim." ifadelerine yer verdi.

Öztürk’ün Mesajı

AK Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Mimar Hatice Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle mesaj yayınladı, “Türkiye’de; kadının toplumdaki hak ettiği yerini alabilmesi; ancak siyasi partilerin ve hükümetin kararlılıkla siyasi iradelerini sergilemeleri ve bu yönde yıllardır çalışan sivil toplum örgütlerinin desteklerini ve çabalarını devam ettirmesiyle mümkün olacaktır. Ama kadınlara da önemli sorumluluklar düşmektedir. Mücadeleye kararlılıkla devam etmelidirler.  

AK PARTİ Hükümeti; Kadına şiddet meselesi başta olmak üzere, kadınlarımızın mevcut sorunlarıyla kararlı biçimde mücadeleye devam etmekte ve hayat şartlarını daha fazla iyileştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Kadınların, ekonomik alanda olduğu kadar siyasi her alanda da varlık göstermeleri konusunda destek olmaktadır. Kadınlarımız bulundukları toplumda geleceğin belirleyicisi ve ailenin temel yapıtaşıdır. Çocuklarımız, kadınlarımızın eseridir ve geleceğimizin şekillenmesinde önemli bir yere sahiptir. 

Her zaman ve her yerde kadınlarımıza hak ettiği değeri verip, haklarına sahip çıkıp destekleyelim. Bütün Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım. Senede bir gün değil, her gün hanımlarımıza hak ettikleri değerin verilmesini dilerim” dedi.

Üzerimize Düşeni Yapacağız

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, yaptığı açıklamada “7 Mart 2017 tarihinde Bursa’nın İnegöl ilçesi Osmaniye Köyü Mezitler Mevkii’nde TÜRK METAL Sendikamıza ait kadın üyelerimizi taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu, 7 işçimiz hayatını kaybetmiş olup, 5’i ağır 35 işçimiz yaralanmıştır. 

İçimizi parçalayan bu olay ile ilgili üstümüze düşen görevi eksiksiz şekilde gerçekleştireceğimizi açık yüreklilikle belirtmek isteriz. Kazada hayatını kaybeden üyelerimizin aileleri ve yaralanan tüm üyelerimizin tedavileri için Türk-İş olarak tüm imkanlarımızı kullanacağımızı kamuoyuna bildiririz. Vefat eden işçilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm camiamıza başsağlığı diler, yaralı işçilerimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ederiz” dedi.

Trabzon’da Referandum Ateşi

Referanduma doğru geri sayım başladı. Trabzon da hareketlendi. Hem Ak Parti cephesi hem de CHP kulvarında saha çalışmalarını yanı sıra konferanslarla da bu hafta sonu hareketli geçecek. CHP’li gençlerin 11 Mart günü anayasa referandumu ile ilgili üç misafiri var. Sendikal hareketin önemli yazarlarından Menderes Tutuş, CHP’nin parti meclisi üyesi Sera Kadıgil ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz Hamamizade’de 11 Mart günü saat 12.30’da dinleyenleri ile buluşacak. Trabzon barosu da iki ünlü ismi, Trabzon’a getiriyor. 12 Mart günü Zorlu otelde saat 12’de ülkenin en önlü iki hukukçusu; Metin Feyzioğlu ile Süheyl Batum; Anayasa değişikliklerini anlatacak. Hayır platformu hafta sonu, Trabzon’a damgasını vuracak gibi.

Beton Helvadan Canlı Yayın 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’e meclisteki ve Ankara’daki dostları her zaman Trabzon’un meşhur beton helvasından istiyor. Pekşen de elinden geldiğince bu talebi karşılamaya çalışıyor. Tabi, beton helva deyince bu işin sırrı ne ve nasıl hazırlanıyor nasıl pazarlanıyor da merak edenler için önceki gün Pekşen, Uzun Sokak’taki beton helvadan sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptı. Helvanın hazırlanışı, pazarlanması ve Trabzon’da satıldığı mekanı enine boyuna tanıtan Pekşen, böylelikle Trabzon’un marka değeri beton helvaya ticari bir değer de katmış oldu. Pekşen canlı yayın yaparken, beton helvada satışlarda devam edince ilginç görüntüler de yaşandı.

 
Editör: TE Bilisim