Harekatın anısını yaşatmak istediklerini belirten Yaylalı, "Trabzon'a Zeytin Dalı Anaokulu yapmak istiyoruz" dedi. Yaylalı yaptığı açıklamada; “Tamamı Trabzon'daki İnşaat Mühendislerinin nakti olmayan katkıları ile gerçekleşecek ve "Zeytin Dalı Harekatı" şehitlerimizin anısını yaşatmak amacı ile farklı bir projeyi uygulamak istiyoruz. Dışarıdan hiçbir maddi destek beklemiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Hacıfettahoğlu Kaza Geçirdi
 

Çarşıbaşı’nda talihsiz bir trafik kazası yaşandı. Eski İl Genel Meclisi Üyesi Ömer (Ali) Hacıfettahoğlu, dün akşam saatlerinde özel aracı ile Trabzon istikametinden Vakfıkebir istikametine giderken Çarşıbaşı İlçe merkezinde liman kavşağından çıkan kartal marka araçla çarpıştı. Kaza sonucunda başından yaralanan Ömer Hacıfettahoğlu Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olan Hacıfettahoğlu yapılan tetkiklerin ardından taburcu edildi. Büyük bir kaza atlatan Ömer Hacıfettahoğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Akkaya’ya Geçmiş Olsun
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya geçtiğimiz hafta Perşembe günü geçirdiği ağır gribal enfeksiyon nedeniyle İmperial Hastanesi’ne muayeneye gitti. Doktor Figen Çağılcı, Akkaya’ya enfeksiyonunun yüksek olduğunu ve yatışını yapmaları gerektiğini söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Akkaya’nın Perşembe gece tedavisi için yatışı yapıldı. Hala hastaneye yatmakta olan Akkaya’nın haftasonu taburcu olacağı ve tedavisinin evde süreceği belirtildi. Akkaya’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Trabzon’da İdam İçin Yürüyecekler
 
Ötüken Dergisi Trabzon Temsilciliği, 24 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te Uzunsokak’ta yürüyüş düzenleyerek Meydan Parkı’nda basın açıklaması yapacak. İdam cezasının yeniden getirilmesini isteyecek olan grup yürüyüşe Uzunsokak Derya Kitabevi önünden başlayacak.
 
“Haine, tecavüzcüye, çocuk istismarcısına, sapığa, bölücüye, teröriste, hortumcuya, uyuşturucu satana, fuhuş yaptırana idam uygulansın” diyen Ötüken Dergisi Trabzon Temsilcisi Mehmet Ali Doğan, “İdamın gelmesini isteyen herkesi cumartesi Uzunsokak Derya Kitabevi önünden başlayacağımız yürüyüşümüze bekliyoruz.” dedi.
 
Akçaabat Arıcılık Kursu Başladı
 
Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı Akçaabat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Akçaabat bal üreticileri birliği ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortak girişimi ile düzenlenen arıcılık kursu eğitimleri Akçaabat Ziraat Odası eğitim salonunda başladı.
 
Kurs için kurumlara başvuru yapan 90 üreticiden 30 nun katıldığı 1. Arıcık kursu Akçaabat Ziraat Odası eğitim salonunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerin eğitiminde başladı. Gelen yoğun talepler üzerine ikinci arıcılık kursu 15 Mart Tarihi itibari ile tekrar Akçaabat Ziraat Odası eğitim salonunda yapılacak olan 2. Arıcılık kursuna katılmak isteyen üreticilerin Akçaabat Halk eğitim Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.
 
Okuma Yazma Seferberliği
 
Millî Eğitim Bakanlığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından canlı yayında başlatılan Okuryazarlık Seferberliği toplantısı Trabzon’un Araklı ilçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Ahmet Günaydın, Belediye Başkanı Recep Çebi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, okul müdürleri, muhtarlar ve milli eğitim görevlileri katıldı. Toplantıda seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi hedeflendi. Genelgeye göre, Okuryazarlık Seferberliği çalışmalarının ilk dönemi 5 Şubat-15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsayacak. Bu kapsamda, 5-19 Şubat 2018 tarihleri arasında halk eğitimi merkezlerince il ve ilçelerdeki okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmaları yapılacak. Başlatılan çalışmaların etkin duyuru ve tanıtımı yapılacak. Kurslar, 5 Mart´ta başlatılacak ve en geç 11 Mayıs´ta tamamlanacak. Seferberlik kapsamında açılacak okuma yazma kurslarında görev alan öğretmenlerin ücretleri Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre ödenecek. Birinci kademe okuma yazma kurslarını başarıyla bitirenlere törenle “Okur Yazarlık Belgesi” verilecek. Seferberlik kapsamında açılacak kursların tanıtımı için radyo ve televizyon programları, pankart, afiş ve ilanlar hazırlanacak.
 
Geliri Mehmetçik’e Bağışlanacak
 
Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği “Kucaklaşma” yemeği düzenliyor. 24 Şubat 2018 Cumartesi akşam saat 19:00’da başlayacak olan yemekte Çaykara ve Dernekpazarlılar bir araya gelecek. Trabzon Havaalanı Mevkii Pelitli Mahallesi’nde bulunan Yalıpark Otel’de gerçekleşecek olan yemek programı için biletler Dernek yönetiminden temin edilecek. Geceden elde edilecek gelirle Mehmetçik Vakfı’na da bağış yapılacak.
 
 
Editör: TE Bilisim