Dünya mazlumlarının umudu Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon’a güç verdi ve Trabzon’dan güç aldı. Ben başta Başkanımız Haydar Revi olmak üzere yönetimde yer alan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Trabzon’a birlikte güzel hizmet getirilmesini diliyorum’ dedi.

Mehmet Çevik’in Mesajı

AK Partinin il eski AR-GE Başkanı Mehmet Çevik yazılı açıklama yaptı ve önemli mesajlar verdi: ‘AK Parti İl Kongresi, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle coşkulu bir şekilde yapılmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yönetimde görev alan arkadaşlara başarılar diliyorum. Teşkilatlar nezdinde; Partiye üye olan ve sempati duyanların; 2019 Seçimlerine asli unsur gibi çalışmaları gerektiğine dikkat çekmek istiyorum. Ben yönetimde varsam partim vardır, ben yoksam partim yoktur anlayışı Ak Partilinin düsturu olmamalıdır. İnançlı bir ekip, doğru bir organizasyon yapılarak; zamana yayılan, basitten bütüne doğru kararlı bir çalışmayla seçimlerde başarılı olunacağına inanıyorum. Başlamaya başlayan her şey, bitmeye de başlar.’

Basını Kucaklamak

Basın Halkla İlişkiler ve Medya Tanıtım çok önemli hale geldi. Sadece gazeteler değil sosyal medya siteleri de bu anlamda belirleyici pozisyonda. Belediyelerin Basın Halkla İlişkiler bölümleri güçlendi. Son dönemde Belediye Başkanları da tek, tek bu koltukları doldurmaya başladılar. Ahmet Metin Genç Yusuf Keskin’i tercih etmişti. Vakfıkebir’de Muhammet Balta Tuncay Hacıfettahoğlu’nu Basın Halkla ilişkiler koltuğuna oturttu. Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu da YükselYaşar’a etkili görevi verdi. Trabzon’da bu çığırı açan isimlerin başında Cevat Ocak gelir. 1990’da Atay Aktuğ’a danışman olmuş ve Asım Aykan ve Volkan Canalioğlu ile çalışmıştı. 2009’dan itibaren de Ahmet Yoloğlu  Büyükşehir Basın Halkla ilişkiler Daire Başkanlığını yapıyor. Yoloğlu sadece medya tanıtım hizmeti vermiyor. Gazetecilerin hangi sorunu ve beklentisi varsa mutlaka bir yolunu bulup çözüyor. Kutluyoruz.

Başarılı Danışmanın Yeni Ataması

Bir dönem Trabzon milletvekillerinden Safiye Seymenoğlu’nun danışmanlığını yürütmüş olan ve bu süre zarfında çalışkanlığı ile göz doldurup taktir toplamış, samimi tavırlarıyla tüm Trabzonluların gönlünde taht kurmuş olan Uğur Gürol, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Komisyon Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun danışmanı olarak atandı. Görevi icabı uzun yıllar Trabzon’da yaşamış ve kısa sürede yerlisi haline gelmiş olan Gürol, aslen Ankaralı olmasına rağmen hafızalarda daha çok Trabzonlu olarak yer etmişti. Görev aldığı her yerde iz bırakmayı başaran,  adım attığı noktalara sinerjisini de götüren Gürol’un yeni adresinde de başarılı olacağından kimsenin kuşkusu yok.  Tutkulu bir Trabzonspor taraftarı da olan başarılı danışmanın hikayesi akıllara Ziya Gökalp’in “Düşünmek ve söylemek kolay fakat yaşamak, hele ki zoru başarmak daha zordur” sözünü getiriyor. Gürol, bir sürede Sinop’un Gerze İlçesinin Liman Başkanlığını yapmıştı.

Başkan Balta’ya Plaket
 
15 Temmuz Milli İrade Derneği Başkan Yardımcısı, hemşerimiz Tuncay Yener, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek bir plaket takdim etti. Tuncay Yener, dernek faaliyetleri hakkında Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı bilgilendirdi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise misafirlerine Vakfıkebir’in 100. Kurtuluş Yılı nedeniyle bastırılan “Osmanlı Belgelerinde Vakfıkebir’ ve ‘Hicranlı Yılları’nda Büyükliman’ isimli kitapları hediye etti.

Tek Kuruş Harcamadan Araç Parkını Güçlendirdi  
 
Şalpazarı Belediye başkanı Refik Kurukız Şalpazarı Belediyesi’ne kendi döneminde belediye bütçesinden kuruş para harcamadan kazandırmış olduğu 13 tonluk yeni çöp kamyonunu ve diğer araçların tanıtımını yaptı. Başkan Kurukız yaptığı konuşmada,  “Biz göreve geldiğimiz para vermeden belediyemize araçlar kazandıracağız demiştik. 

Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye, Başbakanımız Binali Yıldırım’a İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, başta Salih Cora ve Muhammet Balta olmak üzere tüm milletvekillerimize, Türkiye Belediyeler Birliği genel Sekreteri İbrahim Azak’a teşekkür ediyorum. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye belediyemize kazandırmış olduğu Greyder için, medarı iftarımız şehzadeler şehri Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’e belediyemize kazandırmış olduğu bir tane kamyon ve cenaze aracı için, Sancaktepe Belediye Başkanımız İsmail Erdem ve Başkan Yardımcımız Rıfkı Bektaş’a belediyemize kazandırmış olduğu 1 adet Doblo marka araç için, Türkiye Belediyeler Birliği’nden hibe yoluyla almış olduğumuz 1 adet kamyon ve 1 adet kazıcı yükleyici için Türkiye Belediyeler Birliğimize teşekkür ediyorum.

Ayrıca Tuzla Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Çabuk’a belediyemize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Son olarak da bugün belediyemize kazandırmış olduğumuz 13 tonluk yeni çöp kamyonu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ve bu aracın alınmasında bize yardımcı olan Milletvekilimiz Muhammet Balta’ya teşekkür ediyorum. İnşallah kısa bir zamanda belediyemize 1 adet de kepçe kazandıracağız” dedi.

Ramis Uzun’a Yoğun İlgi

Yerel seçimler için geri sayım başladı. İl ve ilçelerde kimlerin aday olacakları ile ilgili çalışmalar başladı. Beşikdüzü’nde Ramis Uzun bir dönem belediye başkanlığı yaptı. Hem yaptığı çok önemli hizmetlerle hem de kişiliği ve karakteri ile ilçesinde, yöresinde büyük bir iz bıraktı. Seçimden sonra Beşikdüzü’nden ayrılmadı. Acı ve mutlu günlerinde hemşerileriyle beraber olmaya devam etti. Her gittiği yerde yoğun bir ilgi ve sevgi görüyor. Beşikdüzülüler Ramis Uzun’un yeniden aday olmasını istiyorlar. Her partiden oy alabilecek bir potansiyele sahip olan Uzun vatandaşların bu sevgisine ve ilgisine kayıtsız kalmayacaktır. Geçtiğimiz yerel seçimlerde çok az bir farkla seçimi kaybeden Ramis Uzun’un önümüzdeki yerel seçimlerde çok iddialı bir konumda olduğu aşikar.

“3 TL'den Almak Zorunda Kalacak”
 
Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, hükümetin yaş çay taban fiyatını 2,50 TL olarak açıklamasını beklediklerini kaydederek, bu sezonun yaş çay üreticileri için çok güzel geçeceğini belirtti. Mavi, Çaykur’un dekar başına kotayı 500 kiloya çıkarması halinde ise özel sektörün yaş çayın kilosunu 3 liradan alacağını savunarak, sosyal medya hesabından, “Değerli çay üreticileri Allah'ın izniyle çok güzel bir çay sezonu yaşayacağız. Çaylıklarımızın bakımın, gübrelemelerini itina ile yapalım yapalım ki çok verim alalım. Bu yıl yaş çay iyi para edecek taban fiyat 2,50 TL olmasını bekliyoruz. Çaykur kotayı da 500 kg yaptığı takdirde (biz kotanın kalkmasını istiyoruz) Özel sektör 3.00 TL den çay almak zorunda kalacaktır. Üretici olarak acele etmeden fırsatçılara fırsat vermeden çayımızı satmaya çalışalım biz birlikte hareket edersek biz karlı çıkarız. Bereketli olması dileğiyle.“ ifadelerini paylaştı.
Editör: TE Bilisim