‘20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen “Kıbrıs Barış Harekatı” ile Kıbrıs Türk Halkı’nın can güvenliği ve hürriyeti teminat altına alınmış ve Kıbrıs Türk Halkına uygulanan zulüm sona erdirilmiştir. Bu vesileyle 45. yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutluyor, Kıbrıs Türk Halkı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.’
 
Gümüşhane
 
20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45’inci yıldönümü nedeniyle GÜ Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bir kutlama mesajı yayımladı:
 
“Kıbrıs Türk halkını zulüm ve vahşetten kurtaran 1974 Barış Harekatı’nın üzerinden 45 yıl geçti. Türkiye Cumhuriyeti uluslararası hukuktan kaynaklı haklarını kullanarak gerçekleştirdiği barış harekatıyla, Kıbrıs’taki soydaşlarımızı zulümden kurtarmış, bölgedeki barışı sağlamıştır.

Kahraman ordumuzun gerçekleştirdiği Barış Harekatı’yla güven ve istikrar ortamında kurulup gelişen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, güçlü bir devlet yapısına kavuşmuştur.Harekatın 45’inci yılında 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutluyor,Kıbrıs Türklerinin can güvenliğini, ırz ve namusunu, hak ve hürriyetlerini korumak için her türlü fedakarlığı yapmış bulunan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”
 
Yılın transferi..
 
EVKUR Trabzon Bölge Müdürü Hayriye Gümüş MOBİAD Başkanı Alper Bektaş’ın babası merhum Hasan Bektaş’ın kurduğu ilk şirket olan Üçyıldız’ın Bölge Müdürlüğüne transfer oldu. Tebrik ediyor ve yeni görevinde başarılar diliyoruz.
 
Burhan’dan Kaya’ya Jest
 
Ünlü sanatçı Emre Kaya, Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları festivalinde sahne aldı. Kaya’nın konserinden izlenimlerimiz ise çok olumlu oldu. Kendini beğenmiş, egolu sanatçılardan uzak gayet alçak gönüllü ve mütevazi olan Kaya, konseri dinleyenleri de mest etti.

Kaya’nın çok terlediğini fark eden Akçaabat’ta çok sevilen dovn sendromlu Burhan, koltuğundan kalkarak Kaya’nın yanına gitti v eterini sildi. Kaya’da Burhan’ın jesti karşısında Burhan’a sarıldı öptü ve bir süre beraberce şarkı söyledi. O anlarda objektiflerimize böyle yansıdı.
 
Birincioğlu’nun Karbon Salınımsız Aracı
 
Akçagaz Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Birincioğlu, çok sosyal bir insandır. Akçakale’de ki iş yerinde zaman zaman dostlarını ağırlar veya onları ziyarete gider. Ziyaretlerinde ise tamamen sağlıklı olan bisiklet kullanır. Birincioğlu, doğayı çok sevdiğini belirterek, “Karbondioksit kullanmamak için Akçakale’de ki ziyaretlerimde bisiklet kullanıyorum.

Hem sağlıklı, hem benim için spor hem de doğayı koruyorum. Avrupa’da bakanlar başbakanlar bisiklet kullanıyor. Biz de Türkiye’de bisiklete yönelmeliyiz. Bizim yollarımız bisiklet için çok ideal. Zaman zaman Akçakale’den Akçaabat hatta Trabzon’a da bisikletle gidiyorum” dedi.
 
Ekip Ruhu
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar’ın il başkanlığı döneminde ki ekibi hep diridir. Ana kademe, kadın ve gençlik kolları çok uyumlu çalışmalar yaptı.

Görev süreleri dolduktan sonra da birbirlerinden hiç  kopmadılar. Adnan Günnar döneminin gençlik kolları başkanı Mehmet Karaoğlu, büyükşehir belediye meclis üyesi zaman zaman da belediye başkanlığına vekalet eder. Geçenlerde yine başkanlığa vekalet ediyordu. Karaoğlu’nu, dönemin kadın kolları başkanı Havva Gümüş ile il başkan yardımcıları Ekrem Üçüncü, Aytaç Beder, Murat Üçüncü, Zehra Ermiş, Işıl Demir Güner ve Nurcan Bilinmiş ziyaret etti. Eskileri yad ettiler, bol bol sohbet ettiler.
 
Rize Milletvekilleri Nerde?
 
Anadolu Kültür, Eğitim, Spor Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu 24 Haziran genel seçimleri sonrasında Rize milletvekillerinin Rize ilgili bir çalışma yapmadığını sadece Muhammet Avcı'nın Rize'ye geldiğini söyledi. Rize'de siyasilerden kaynaklanan bir kutuplaşmanın yaşandığını belirten Genel Başkan Kansızoğlu:

"Bir önceki genel secim sürecinde Rizeli, Rize’yi temsilen 3 milletvekilini Ankara ya yolladı. Geçen zaman süreç içinde bu vekiller nerede, halkın yanında kim yer aldı? 3 tane vekilimiz nerede seçimden sonra nereye kayboldular? Şu an gözükür de bir tane var, Sn. Muhammed Avcı. Her ilçeye gitmediyse de her hafta sonu Rize merkezdeki belli esnafları ziyarette bulunuyor olması nedeniyle hakkini yememek lazım. Peki, ilçenin problemlerini kim çözecek, kim ilgilenecek vatandaşın ulaşabileceği bir vekil var mı? Varsa da neredeler? Rizeli bunlara dikkat etmeli. Koltuklardan kalkıp kendi etrafındaki siyasetçileri değil her vatandaşın derdine ve sorunları dinleyecek vekil var mı? Hemen hemen her ilçede çok büyük bir gerginlik var. Herkes barut gibi bunların sebepleri Rize milletvekilleridir. Gitsinler hiçbir ayrım yapmadan her ilçeye sorunları dinlesinler. Yapılan hataları ve çözüm bulsunlar.” dedi.
Editör: TE Bilisim