Karan’ın önümüzdeki büyük kongrede Parti melisine girmek için önerilebileceği bilgisine ulaşıldı. 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü sebebiyle iş adamı Adil Sarıalioğlu ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut’u ziyaret eden Karan, ‘Önce sağlık, sonra siyaset. Her zaman partim için fedakarlık yapan birisiyim. Bir hedef koymadım. Başkanımız ve arkadaşlarımızla birlikte bir değerlendime yapar. Nerede olmamız gereker ise orada oluruz’ dedi.
 
Başkan’dan Ziyaret
 
Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen fırsat buldukça mahalleleri ve muhtarlarını ziyaret ediyor. Kendi doğduğu mahallenin muhtarı Engin Yılmaz’ı ziyaret eden Başkan, 2018 yılında yapılacak olanları da masaya yatırdı. Başkan Şen ve Muhtar Yılmaz, 10 Ocak sebebiyle de gazeteciler günümüzü tebrik etmeyi ihmal etmediler.
 
GATA’ya Kaldırıldı
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi çalışanı ve Bayburt Gençlik Boks Kulübünün Başkanı Kamil Büyükdağ bir türlü geçmeyen rahatsızlığı sebebiyle GATA’ya yattı. GATA’ya yatması ve tedavi süreciyle yakından ilgilenen AK Parti Genel Başkan yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile birlikte TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal’a teşekkür eden Büyükdağ 15 günlük tedavi sürecinde teşhis konulacağını ve tedavi sürecine geçileceğini ifade etti. Geçmiş olsun diyoruz.
 
Bahşişi Bağışladılar
 
Kalandar nesilden nesile aktarılıyor. Karadeniz’in bir çok ilinde Kalandar’ın gelişi coşkuyla kutlandı. Trabzon'da asırlardır sürdürülen Kalandar Gecesi (Rumi yılbaşı) kutlamasında oynanan geleneksel oyunlar, renkli görüntülere sahne oldu. Yomra ilçesine bağlı Çamlıyurt Mahallesi'nde her yıl ocak ayının 13'ünü 14'üne bağlayan gece yapılan kutlamalar sayesinde vatandaşlar keyifli anlar yaşadı.
Etkinlikte yüzlerini boyayan, boyunlarına çıngırdak takan ve sırtlarına post bağlayan kişiler çeşitli gösteriler yaptı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte toplanan bahşişler ise mahalledeki Çamlıyurt İlkokulu'nun ihtiyaçlarının giderilmesi için bağışlandı. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, etkinliğin ardından yaptığı konuşmada, Kalandar'ın bu topraklarda doğan bir gelenek olduğunu söyledi. Çocukluğundaki Kalandar etkinliklerini anlatan Sağıroğlu, "Geleneklerimiz yıllar içinde kaybolmaya başladı. Mahallemizde gençlerimizin bu geleneği sürdürmesi bizi sevindiriyor." dedi.
 
RTEÜ’nün Yeni Profesörleri
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Yönetim Kurulu’nca ataması uygun görülerek Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Nararalan, Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Şevki Kayış ile Doç. Dr. Fikri Balta, Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Mutlugözler profesör olarak atandı. Öte yandan Tıp Fakültesi Kulak – Burun – Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Çelebi Erdivanlı girdiği doçentlik sınavında başarı göstererek doçent unvanı almaya hak kazandı. RTEÜ Rektörlüğü tarafından yayımlanan mesajda “Üniversitemiz camiası olarak kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” denildi.
 
Başkan Çimen İngiltere’de
 
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen bir dizi etkinliklere katılmak için İngiltere’ye gitti. Burada Türk iş adamları ve hemşerileri ile buluştu sohbet etti. Buluşmada davetliler arasında Luton belediye meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı Mammod Hussain, Luton Türk Kültür Ve Eğitim Merkezi Başkanı Atilla Üstün, dernek yöneticileri, Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi hz. Luton Cami İmam hatibi Hakkı Dinçer, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ve Koro Şefi Suat Sancar, Turkish Press Gazetesi Genel yayın yönetmeni İsmail Karakaş ve bölgede yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı. Burada belediye çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgilendirme yapan Başkan Çimen, vatandaşların sorularını cevaplandırdı. Başkan Çimen, 15 Şubat tarihinde Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl etkinliklerine Luton halkını davet etti.
 
Kanık “Adayım” Dedi
 
Ali Osman Kanık, 2018 yılı Ocak ayında yapılacak olan Çaykara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Çaykara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Ali Osman Kanık; "Amacımız esnafa yarar sağlayıp esnafı güçlendirerek, sıkıntılarını çözebilmek için tüm gücümüzle çalışacağız" dedi.
Editör: TE Bilisim