Birçok yayla yolunda eşzamanlı olarak çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri, kar kalınlığı yer yer 10 metreye kadar ulaşan alanlarda yol açma çalışmaları gerçekleştiriyor.  Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, il genelinde her alanda çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Trabzon’da yaylacılığın gerek yerel halk gerekse turizm için önemine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Yayla yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu kapsamda kar kalınlığının oldukça yüksek olduğu noktalarda dahi yolların ulaşıma açılması çalışmaları ekiplerimizce titizlikle gerçekleştirilmektedir” dedi. 
 
Başkanın Kardeş Acısı
 
Trabzon Ziraat Mühendileri Odası Başkanı Cemil Pehlevan kardeş acısı yaşadı. İbrahim Pehlevan(61) dün Şinik’te öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Trabzon Turizm Üssü Olacak
 
Türkiye-Fas Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı sıfatıyla Fas’a yapacağı ziyaret öncesi Turizm Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon'un yayla turizminden yeterince faydalanması için çalıştıklarını söyledi.
 
Trabzon’da son yıllarda turizm sektörüne yönelik ciddi adımların atıldığını belirten Köseoğlu, “Trabzon’u bir turizm üssü haline getireceğiz.” dedi.  Trabzon’da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinliklerine Fas ziyareti nedeniyle katılamayacak olan Milletvekili Köseoğlu, Trabzon’da iç ve dış turizmin gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Trabzon’a gelen turistin memnun ayrılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Köseoğlu, "Gelen turistin memnun ayrılması ve daha fazla turistin gelmesi için herkese sorumluluk düşmektedir. Fiyat standardının sağlanması, hizmet kalitesinin artırılması, yabancı dil bilen personelin istihdamı ve güler yüzlü hizmet önem arz etmektedir.
 
Tüm vatandaşlarımızı bölgenin ve ülkenin ekonomik geleceği için gönüllü turizm elçisi olmaya davet ediyorum" dedi. Trabzon turizminin iyi bir çıkış sergilediğini vurgulayan ve ciddi adımların atıldığını belirten Köseoğlu, "Trabzon'u hem iç hem de dış turizm açısından geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Yeşil Yol Projesi bunlardan sadece biridir. Uzungöl’de ve Sümela’da seyir terasları hizmete girdi. Yeni seyir terasları projelerimiz var. Sümela’nın restorasyonu inşallah Ağustos ayında bitecek. Sırada Vazelon Manastırı var. Karadeniz’in en uzun teleferik projesi olan Beşikdüzü Teleferik deneme seferlerine başladı.
 
Uzungöl’deki teleferik inşaatı bu ay içinde başlayacak. Akçaabat Teleferik için ihale çalışmaları başladı. Yine Büyükşehir Belediyemizin bir teleferik projesi var. Onun da çalışmaları devam ediyor. Santa Harabeleri, yolu bitince hem Trabzon hem Gümüşhane’nin turizmine hizmet verecek. Bunlar ciddi adımlardır. Bu adımların devamı gelecek." dedi.
 
İlk Kez Çocuk Nörolojisi Kadrosu Açıldı
 
Sağlık Bakanlığı tarafından 80'inci Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonucunda Rize’ye 11 uzman tabip ve 3 pratisyen hekim kadrosu açıldı. 80. Dönem DHY açılan kadrolarına yönelik Bakanlıkça yapılan duyuruya göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine ilk defa çocuk nörolojisi kadrosu açıldı. Bu dalda uzman hekimimiz olmaması hasebiyle hastalarımız sürekli il dışına gitmek zorunda kalıyordu. Ayrıca çocuk psikiyatrisi, çocuk hastalıkları ve kardiyoloji dallarında da uzman hekim kadrosu açıldı. Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “İlimizin büyük ihtiyacı olan 11’i uzman tabip olmak üzere 14 doktor kadrosu açılmasında emeği geçen ve destek olan başta Sağlık Bakanımız Dr. Ahmet Demircan olmak üzere, Bakanlarımıza, Vekillerimize ve diğer bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Of Misafirlerini Ağırlamaya Hazırlanıyor
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Şanlıurfa’dan 160 öğrenci Of’a gelecek. 26-29 Nisan tarihleri arasında Of’ta ağırlanacak olan öğrencilerle ilgili yapılacak çalışmaları organize etmek üzere Kaymakam Eyüp Fırat ve Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu başkanlığında bir Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Kaymakamlık Makamında yapılan ilk toplantının ardından görev dağılımı yapılarak ilgili birimler aralarında toplantılar düzenleyerek süreçle ilgili yapılacak çalışmaları planlıyorlar.
 
Başarılar Diledi
 
Trabzon Araklı MHP İlçe Başkanı Hasan Demiray ve yönetim kurulu üyeleri Araklı Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığına seçilen Hüseyin Öztoruna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  Başkan Hasan Demiray Hüseyin Öztorun’u tebrik ederek başarılar diledi.
 
Protesto Ettiler
 
Miraç Kandili Gecesi, Beşikdüzü Belediyesi, Beşikdüzü Köy Enstitüsü Parkı’nda yüzyıllık ağaçları kesip, Atatürk Büstünü kaldırmasına, yerine konut ve işyerleri yapılmak istenmesine  Beşikdüzü halkının tepkileri devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütü, Beşikdüzü Enstitülerinin kuruluş gününde Beşikdüzü Köy Enstitüsü Parkı önünde  toplanarak, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nu protesto ettiler.  CHP Beşikdüzü İlçe Başkanvekili Lale Gözaçan; “ Kandil Gecesi herkes camideyken yıkım gerçekleştirilmiştir.
 
Talebimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bu alanın park, otopark ve yeşil alan olarak düzenlenmesi bu beton yığınlarının buraya yapılmasını önlemektir. Kentsel dönüşüm yapılacaksa taşımalı değil de, yerinde yapılması daha doğru olacaktır” ifadelerini kullandı. Ankara Milletvekili Levent Gök ise; “Bizim vazgeçemediğimiz bir tek değerimiz var. Mustafa Kemal Atatürk. Bu büstün kaldırılması kararını veren, ağaçların kesilmesi talimatını veren, Köy Enstitüsü Parkı’nın yok edilmesi talimatını veren Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Ayağını denk al, Mustafa Kemal’e kimse uğraşamaz. Senin gücün yetmez” dedi.
Editör: TE Bilisim