KARCI



Engin Karcı. Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Başkan Yardımcısı. Trabzon’da yıllardır tekstil sektörüne emek veren isim. Dün Kemeraltında ziyaret ettik ve sohbet ettik,
çayını içtik.

Vakfıkebir Stadyumunda Amed Sportif Hazırlığı



İlimizi Türkiye 2. Lig Beyaz Grupta temsil eden Hekimoğlu Trabzon Futbol Kulübü’nün Cumartesi günü Amed Sportif ile yapacağı karşılaşma öncesi Vakfıkebir ilçe Stadyumunda Vakfıkebir Belediyesi tarafından yoğun bir hazırlık çalışması başlatıldı. Müsabakanın önemi dolayısıyla stadyum için alternatif bir yol güzergahı hazırlanarak alınacak olan güvenlik tedbirleri kolaylaştırıldı. Vakfıkebir’de maçlarını oynayan Hekimoğlu Trabzon’un ilk iç saha maçı olan Afjed Afyonspor müsabakasında tribünler tamamen dolmuştu aynı ilginin Amed Sportif karşılaşmasında da yaşanması bekleniyor.

İlçemizi Denizle Buluşturacağız     

                                

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından ilçede yapımına başlanılan balıkçı barınağı çekek yeri inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Belediye olarak deniz kıyılarını mesire amaçlı olarak kullanılmasına uygun hale getireceklerini belirten Belediye Başkanı Tolga Erener, “İlçemiz limanında Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğümüz tarafından Balıkçı Barınağı çekek yeri inşaat çalışmalarına hayırlısıyla başlandı. İnşallah bittiğinde liman içimiz amatör kayıkçılar, olta balıkçıları, yelkenliler ve en önemlisi belediye olarak yapacağımız imalatlardan sonra deniz kıyılarını halkımızın mesire amaçlı olarak kullanmasına uygun hale getireceğiz. Halkımızı denizle daha fazla buluşturacağız” dedi. Liman Başkanı Erhan Zeynel ise, projenin 90 gün içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirterek, “Bu projeyle 140 adet tekne bağlama yeri ve ana mendireğin onarımı yapılacaktır” dedi.

Ahilik Kültürü’nü Canlı Tutmalıyız



Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Balta mesajında şunları söyledi: “Ahilik, Anadolu’dan kök salarak, varlığını yüzyıllar boyunca devam ettirmiş Müslüman - Türk toplumunun ekonomik, ahlaki ve kültürel hayatına büyük katkılar yapmıştır. Alın terinin kıymetini öğütleyen Ahi Evran-ı Veli, esnaf ve sanatkarlarımızın kılavuzu oldu. Bizlere güzel ahlakı, yoksula sahip çıkmayı, herkesin kendi sanatıyla yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi aşıladı. Bu değerlerle hareket eden esnaf ve sanatkarlarımız, toplumun tüm kesimlerine yönelik üretimleriyle ve oluşturdukları istihdamla hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de toplumun refahı için önemli rol oynuyorlar. Bizlere düşen de, toplumsal dokumuzun temelini oluşturan, birlik ve beraberliğimize vesile olan Ahilik Kültürü’nü canlı tutmak ve muhafaza etmektir.Bu anlamlı haftada Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle anıyor, esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum.”
Başkanlar Hayırlı Olsun Dediler 
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Beşikdüzü Kaymakamı Şakir Öner Öztürk’ü makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Ziyaret sırasında konuşan Başkanlar Kaymakam Şakir Öner Öztürk’e yeni görevinde başarılar dilediler. Beşikdüzü Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkanlara teşekkür etti.
 
Mahalleliden Otobüs Çağrısı




Yomra İlçesi İkisu Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak mahalleye otobüs istediler. Ulaşım için otobüs olmayan mahallede vatandaşlar tepki gösterdi. Kaşüstü, Şana, Çınarlı İkisu Mahallesi hattına otobüs isteyen vatandaşlar, “yollarımız çok güzel ama bir otobüs yok. Kaldık taksilere onlarda çok pahalı. Mahallemize gitmekte zorluk çekiyoruz. Yetkililere başvurduk ancak bir çözüm alamadık.   Bu mahallelerde binlerce kişi yaşıyor. Bu insanların sorunu çözülmeli. Buraya belediye otobüsü istediğimiz yetkililerimize belirtmek isteriz. Bu sorunumuzu çözün.” dediler.
Yurtsever’in Heyecanı
Trabzon’un tanınmış şoför esnaflarından, şoförler odası seçimlerinde hep ön plana çıkan Taşkın Yurtsever, bu aralar çok heyecanlı. Yurtsever mimar kızı İrem’i Niğdeli Bulun ailesinin oğlu makine mühendisi Mehmet ile evlendirecek. Davetiyeyi getiren Yurtsever, düğün telaşı ile bazı unutkanlıkların olacağını ifade ederek, herkesi Pazar günü saat 16.00’da Alyans Düğün Salonundaki düğününe davet etti.

Tarımdan Tepki



Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Trabzonspor-Gençlerbirliği karşılaşması sonrasında Bordo-Mavili takımın Teknik Direktörü Ünal Karaman'a gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı.  Tarım, Ünal Karaman'la ilgili son zamanlardaki saldırı ve yargılamaların en büyük nedeninin kendini bilmeyen insan modelinin öne çıkma ve kendi eksiklerini Ünal Karaman üzerinden tatmin etme arzusu olduğunu ifade ederek, "Kıskançlık ve onun gibi olabilme zorluğunun bilinci kendilerinde tavan yapmıştır. Ellerinde yeterli bilgi olmadan insanı bir kalıba sokmaya bayılanlar var. Düşünceleri kirli olanlar, siyasette olduğu gibi spor alanında da her zaman hazırdırlar. Kendilerine göre giren çıkan oyuncunun tespitini bile ondan iyi yaparlar, çünkü çoğu zaman 24 saat o oyuncularla kendileri ilgilenirler. Ünal'ı yargılaman için önce giydiği ayakkabıyı giy, geçtiği yollardan geç. Hüznü acıyı ve neşeyi tat. Bunları niye söylüyorum, hiçbir ülkede böyle bir şey yoktur. Şu andaki gerçek sadece şudur. Karakterli, şahsiyetli ve cesaretli bir takımımız vardır, buna yönetimde dahildir. Çok güçlü bir kadromuz yoktur fakat bize çok büyük paralar kazandırıp Trabzonspor'u krizden çıkarabilecek güzel bir ekip kurulmuş, başında da en doğru, en karakterli hoca bulunmaktadır. Bu puan kaybı da ne ilktir nede sondur. Sadece mantalitemiz dosdoğrudur. Birilerine şirin görünmek, başkalarının ismini telafuz etmek sadece moral bozar başkada bir şey yapmaz. İnanıyorum ki Türkiyenin en iyi antrenörü olan Şenol Güneş'i de istemezsiniz, getirin Ersun Yanal gibilerin de kaprislerle tanışmaya devam edin" şeklinde konuştu
 
 
Editör: TE Bilisim