Kaan'la Akşam Sohbeti
 

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, geçen hafta sonunu memleketi Trabzon'da geçirdi. Bayburt'ta ki MÜSİAD Şubesinin açılışına katılan Kaan, ardından İstanbul'a dönmedi ve hafta sonunu memleketi Trabzon'da geçirdi. Trabzon'da Kaan'a MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, MÜSİAD Trabzon Şube Başkan Yardımcıları Zafer Ofluoğlu ve Mehmet Üçüncüoğlu eşlik etti. Memleketinde Trabzonspor ile Hekimoğlu Trabzon Futbol Kulübünün maçlarını izleyen Kaan'la ardından Çimenli Kasabında muhabbet ettik. Siyaset ve ekonominin konuşulduğu masada Kaan, "Ülke ekonomisi Üretim gücü arttıkça düzelmeye devam edecektir.Bu nedenle sabırlı olmak ve hükümetimizin milli ekonomik büyüme haraketine destek vermek gereklidir" dedi.
 
Bu Mahalleler Otobüs İstiyor
 

Trabzon'un güney tarafında bulunan mahalleleri Karlık, Tos, Karakaya, Akkaya, Geçit ve Akoluk Mahalleleri Trabzon Büyükşehir Belediyesinden otobüs talep ediyor. Yaklaşık 3 bin seçmenin bulunduğu mahallerde Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs hizmetinin olmaması dolayısı ile mahallere çalışan özel dolmuşlarla ulaşım ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren mahalle sakinleri, yüksek ulaşım ücretlerinin bütçelerine zor geldiğini söylediler. Mahalle sakinleri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na çağrıda bulunarak en azından sabah ve akşam olmak üzere günde 2 sefer otobüs koyulmasını talep ettiler.
 
Çarşıbaşı’nda Sorunlar Çözülüyor
 
AK Parti Trabzon'un Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, ilçe başkanlığında ki bir buçuk yıllık hedeflerinin büyük çoğunu hayata geçirdi. Kocaman, göreve seçildiğinde ilçenin yol ve su sıkıntılarının çözümü için kolları sıvadı.

Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ile uyum içerisinde 'Halka hizmeti hakka hizmet' anlayışı ile kolları sıvayan Kocaman, yeri geldi ayağına çizmeleri giyerek yolda incelemelerde bulundu. İlçenin mahallerinde ki yol ve su sıkıntılarının büyük bölümünü hayata geçirdiğini dile getiren Kocaman, yerel seçimlere kadar ilçenin alt yapısının büyük kısmının tamamlanacağını ifade etti.
 
Cevahiroğlu Ailesinin Anne Acısı
 
Of’un önemli esnaf ailelerinden Cevahiroğlu ailesinden merhum Cevher Cevahiroğlu’nun eşi  Hanife Cevahiroğlu vefat etti.
 
Fuat, Suat, Nihat, Mehmet Hilmi Cevahiroğlu’nun anne olan Hanife Cevahiroğlu’nun cenazesi öğlen namazına müteakip Çarşıbaşı Büyük Camiinde kılınan öğlen namazının ardından aile mezarlığına defnedildi. Hanife Cevahiroğlu’nun cenaze namazını damadı Yeşilyurt ailesinden Mustafa Yeşilyurt Hoca kıldırdı. Hanife Cevahiroğlu’nun cenazesine ailesi, akrabaları, komşuları ve kalabalık vatandaş katıldı.
 
 “Birbirimize sımsıkı sarılmalıyız”
 
Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, açıklamalarda bulundu. Bulut, “Son zamanlarda ki dış etkenler, piyasalardaki döviz dalgalanmaları, banka faizlerinin aşırı yükselmesi nedeni ile esnaf kredilerine talepler artmıştır. Bizim programımızı da etkilemiştir. Kredi taleplerinde haliyle yaşanan gecikmeler kooperatifimizden kaynaklanan bir sorun değildir. Bu sorunları da asgariye indirmeye çalışıyoruz. Bize müracaat eden sorunu olmayan iş yerinde işi için kullanacak olan krediyi esnafımıza vermek için bütün gayretimizi göstermekteyiz. 05 faiz ile kredi veriyoruz Hükümetimize minnettarız. Yıllar öncesi bir hatırlayalım. Devlet her şeye rağmen esnafımızı destekliyor. Bazı arkadaşlarımız bankalarla bizi karıştırıyor. Bugün bankalarda en düşük 2.70 faiz oranı ile kredi verilmekte. Biraz sabretmeyi öğreneceğiz. Piyasada bilgi kirliliği dolaşıyor. Kooperatif esnaf kredileri açıktır. Faiz oranlarında şu ana kadar herhangi bir değişiklik olmamıştır. Bu konuda desteğini esirgemeyen başta devletimiz olmak üzere herkese esnafım adına teşekkür ediyorum. Değişmeyecek anlamına da gelmez. Böyle bedava parayı kim nasıl karşılayacak. Bu zor günlerde milli menfaatlerimizi daha ön plana çıkarıp birbirimize sımsıkı sarılmalıyız. Kılıçla alınan bu vatanı parayla kimseye vermeyiz. Bütün kurumları sağduyulu olmaya çağırıyorum. Piyasalardaki bu psikolojik algıyı hep birlikte kırmalıyız. Önce vatan gerisi teferruattır" dedi.
 
Rekolte Azlığı Bal İhracatını Olumsuz Etkiledi
 
Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli, düşük bal rekoltesi nedeniyle İtalya ile üzerinde anlaştıkları ihracat rakamını revize ettiklerini belirtti. Elevli, Avrupa genelinde 32 bin satış noktası ağına sahip İtalyan merkezli bir firma ile 8 bin ton bal satışı için geçen aylarda anlaşma imzaladıklarını söyledi. Temmuz sonu itibarıyla Giresunlu arı yetiştiricilerinden ürün tedarikine, bu ayda da ihracata başlamayı hedeflediklerini ifade eden Elevli, bal rekoltesinin düşük seviyelerde gerçekleşecek olmasının tüm planlarını bozduğunu kaydetti. 
 
Elevli, şöyle konuştu: "Sadece Giresunlu üreticilerimizden alım yapacaktık. Ancak bal rekoltesinin düşük gerçekleşecek olması nedeniyle gereken miktarı temin etme şansımız yok. O nedenle ihracat rakamını yeniden revize ettik. En fazla 2 bin ton ihracat gerçekleştirebiliriz. İtalyan firma ile önümüzdeki günlerde toplantı yaparak ihracat sürecini yeniden görüşecek ve bir takvim oluşturacağız."
Editör: TE Bilisim