CHP Beşikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Mehmet Yıldızlar, “Hayatım boyunca eğitimi her zaman ön planda tutmuş ve sorgulayabilen bir toplumun fikrini savundum. Bu gün bir Beşikdüzü sevdalısı olarak halkımızın ve esnaflarımızın talepleri doğrultusunda yapılabilecek projeleri en kısa zamanda hayata geçirmek adına halkımızın teveccühünde talip oluyorum” diye konuştu. Daha sonra gelen soruları cevaplayan Yıldızlar, Beşikdüzü’nün sorunlarını çok iyi bildiğini ifade ederek sorunların çözümü için çok çalışacağını ifade etti.
 
Ahmet saraç’ın 35. Yılı kutlandı

 
Gazeteci-Şair ve Yazar Ahmet Saraç, gazetecilikte 35.yılını İMKB Fen Lisesi salonunda düzenlenen törenle kutladı.  Törene Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Jandarma Komutanı Seral Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucahittin Kerim İkibaş, İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu,  Trabzon Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Mustafa Durmuş, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, daire amirleri ve davetliler katıldılar.  Gecede Ahmet Saraç’ın hayatı ve basın dünyasında yaptığı çalışmalar slayt eşliğinde izleyicilere sunuldu. Gecede kısa bir hoşgeldiniz konuşması yapan gazeteci Ahmet Saraç, emekli olduğunu ancak, aylık olarak çıkan Yeşilkıyı Gazetesinde çalışmaya devam edeceğini söyledi. Programın son bölümünde sahne alan  sanatçılara plaket verildi. Ahmet İnce’ye plaketini Kaymakam Cevdet Ertürkmen,  Cemalettin Birinci ‘ye plaketini Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Mehmet Akın’a plaketini Tonya Belediye Başkanı  Osman Beşel, programın sunucusu Yusuf Keleş’e  ise plaketini  İlçe Jandarma Komutanı Seral Doğan verdi.
 
Vakfıkebir’de Bir Sorun Daha Çözülüyor
 
Vakfıkebir’e bağlı Büyükliman Mahallesinin ara sokaklarında Vakfıkebir Belediyesi tarafından yürüyüş kaldırımları ile birlikte parke taşı döşeme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Konu ile ilgili olarak Vakfıkebir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Önce altyapı (yağmur suyu, kanalizasyon vb.), su şebekesi ve elektrik tellerinin yer altına alınması çalışmalarını tamamladık.  Şimdide üstyapı çalışmaları ile birlikte sağlam temeller üzerinde hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz.  Bugüne kadar yaptığımız altyapı çalışmalarının tamamlanmasını bekleyerek anlayış ve sabır gösteren tüm Büyükliman Mahallesi halkımıza teşekkür ediyoruz” denildi.
 
Trabzon’da Değerlendirme Yapıldı
 
Türkiye Sağlıkta Kalite Sisteminin dört temel yapı taşından biri olan, Türkiye’de hizmet sunan tüm sağlık kurum ve kuruluşları için hedeflenen kalite düzeyini ortaya koymak ve uygulamaya yönelik rehberlik etmek amacıyla geliştirilen, 'Sağlıkta Kalite Standartları' kapsamında Trabzon'da değerlendirme yapıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Uzm.Dr.Hasan Kahraman liderliğindeki değerlendirme ekibi tarafından 16-17-18 Ekim 2018 tarihlerinde Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinde yerinde değerlendirme yapıldı. Karşılıklı bilgi alışverişinin yanında kalite açısından iyileştirmeler üzerinde duruldu. Sağlık hizmetininin her geçen gün modernize olduğu dünyada kaliteden de ödün vermeyerek yapılan ilerleme gözler önüne serildi. Değerlendirme toplantısına Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hülya Kılıç Yılmaz ile hastane personeli katıldı.
 
Organ Bağışı İle İlgili Eğitimler Verildi

 
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık, İlaç,Tıbbi Cihaz ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı, Trabzon Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Op. Dr. Yavuz ÇAKIROĞLU tarafından, ilimizde hizmet veren, yaklaşık 500 kişilik 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeline, Ekim ayı içerisinde, Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonunda, beyin ölümü kavramı ve organ bağışının önemini anlatan eğitimler yapıldı.  Eğitim sonrasında toplamda 112 çalışanlarından 70 kişi organ bağışında bulundu. Hem Sağlık, İlaç,Tıbbi Cihaz ve Acil Sağlık HizmetleriBaşkanı Op. Dr. Yavuz ÇAKIROĞLU’na, hem de bağışta bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri personellerimize bu özverili ve düşünceli davranışından dolayı Sağlık Müdürlüğü olarak teşekkürlerimizi sunarız.
 
Çaykaralı Kaymakamlar Atandı
 
104. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'ni gerçekleşti. Trabzon’un Çaykara İlçesi’nden Aziz Oğuz Alemdaroğlu Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi’ne, Çaykaralı Hasan Hüsnü Türker ise Artvin Borçka ilçesi’ne atandı. Atamaları yapılan kaymakamların yakın zamanda göreve başlaması bekleniyor.
 
Ardeşen Öğretmen Evinde Görev Değişikliği
 
Ardeşen Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mehmet Ofluoğlu’nun Ardeşen Milli Eğitim Şube Müdürlüğü Görevine Vekaleten atanmasıyla boşalan Ardeşen Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne Atilla Kağanoğlu getirildi. Ardeşen Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü olarak yıllardır ilçede; ilgili mevzuatlar doğrultusunda üye ve misafirlerine hizmette kusur kabul etmeyen bir anlayışla, güler yüzlü, hoşgörülü, sevgi ve saygı temeline dayalı kaliteli hizmet sunan bir kurum olmayı sürdürürken; üyelerine de, eğitim, konaklama, yeme – içme, sosyal ve kültürel ihtiyaçlar konusunda kaliteli bir hizmet veriyor. Yıllardır bu denli güzel hizmetler veren kuruma atanan tüm müdürler bu ilkelerden taviz vermeden çalıştı ve şimdi; Ardeşen Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne Atilla Kağanoğlu getirildi. Kendisine başarılar dileriz. Hayırlı uğurlu olsun.
 
Emniyet Kemeri Kullanımı Arttı
               
Gümüşhane'de emniyet kemeri kullanım oranının bir ay içerisinde yüzde 25'den yüzde 40'a çıktığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlanın" projesi kapsamında kentte yürütülen bilinçlendirme çalışmalarının etkili olduğu vurgulandı. Proje kapsamında kente getirilen simülatör araçla vatandaşlara kaza anında kemerin öneminin aktarılması gibi bilinçlendirici faaliyetlerin yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Emniyet kemeri takma oranlarının tespiti için proje başlangıcında Gümüşhane Üniversitesi ile koordineli olarak ilimizin üç ayrı noktasında üniversite öğrencileri ile birlikte emniyet kemeri takma oranları belirlenmiştir. Yapılan sayım sonucunda emniyet kemeri kullanma oranının yüzde 25 olduğu tespit edilmiştir. Bilinçlendirme faaliyetlerimiz neticesinde tekrar yapılan sayımlarda ise bir aylık süre içerisinde emniyet kemeri kullanım oranının yüzde 40'a yükseldiği belirlenmiştir. Devam edecek bilinçlendirme faaliyeleri ile birlikte kemer kullanım oranının çok daha yukarılara çekilmesi hedeflenmektedir."

Editör: TE Bilisim