Hepsi mesleğinin bilincinde, hizmette farkındalık yaratan insanlardır. 43 yıllık görevinin ardından emekliye ayrılan hastanemiz hemşirelerinden Leyla Taş’a bundan sonraki hayatında sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi. Ardından Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Aydın Kant tarafından, emekliye ayrılan Leyla Taş’a hizmetlerinde dolayı plaket verildi.
 
Beşikdüzü’nde Yoğun Çalışma 

AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci, teşkilat mensupları ile birlikte yoğun bir seçim çalışması gerçekleştiriyor. Yaptıkları programlarla mahalle mahalle gezerek vatandaşlarla buluşan AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci ve çalışma arkadaşları 24 Haziran’da Beşikdüzü’nde AK Parti’nin oylarını artırabilmek için büyük bir mesai veriyorlar. Başkan Demirci, “ İnşallah 24 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok yüksek bir oy oranı ile yeniden Cumhurbaşkanı seçerken, Trabzon’u da 6-0 alacağız. Arkadaşlarımla birlikte hiç durmadan ara vermeden son güne son saate kadar çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Siirt’te Gururla Temsil Ediyor
 
Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi, Vakfıkebirli Hemşehrimiz Dr. Şeyda Kayhan, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret etti.  Ziyaret sırasında konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “ Doktor hanım Siirt’te çok başarılı bir şekilde çalışarak hepimizi gururlandırıyor.  Kendisini kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi. Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi, Dr. Şeyda Kayhan ise Başkan Muhammet Balta’ya ve kendisine destek veren herkese teşekkür etti.
 
Yeni Servisler Bekleniyor  
  

 
Beşikdüzü’nde, 2006 yılında Bağ-Kur temsilciliği olarak açılan ve daha sonra kurumların birleşmesiyle Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’ne dönüşen  Beşikdüzü SGM’de yeterli hizmet odalarının olması dolayısıyla vatandaşlar başta Emeklilik Servisi ve akabinde İcra Servisinin açılmasını istiyorlar. Şuan personel sayısı yetersiz olan kurumun daha aktif hale gelmesi ve bu servislerin açılması için en başta personel takviyesine ihtiyacı var. Vatandaşlar, bu iki servisin açılması için siyasilerin harekete geçmesi ve bu servisleri biran önce bu kuruma kazandırmaları gerektiğini belirttiler.  Bu iki servisin de açılması halinde Büyükliman Yöresi’ndeki vatandaşlar işlerini Trabzon’a gitmeden halledebilecekler.
 
Trabzon’da O İlçeler 800 Bin TL Ödenek

 
Trabzon’un kırsal kesiminde meydana gelen, sel, heyelan, kaza vb. afetlere anında müdahale eden AFAD ekipleri için yapılacak ödeneğe onay geldi. Trabzon’un Arsin, Beşikdüzü, Sürmene ve Yomra ilçelerine ödeneğin yetersiz kaldığı ve ekiplerin bazı olaylara müdahale etmek için eksiklerinin olduğu öğrenildi.  Eksiklikleri gidermek adına geçtiğimiz ay Trabzon Valiliği tarafından gönderilen yazıda Arsin, Beşikdüzü, Sürmene ve Yomra ilçelerinde bulunan AFAD müdürlükleri 800 Bin TL ödenek istendi. İstenilen ödenek üzerine harekete geçen AFAD Bölge Müdürlüğü yaptığı araştırma sonucunda ödeneği uygun buldu. Uygun görülen ödeneğe göre Arsin Belediyesine 360 Bin TL,  Beşikdüzü Belediyesine 370 Bin TL, Sürmene Belediyesine 40 Bin TL, Yomra Belediyesine 30 Bin TL ödeneği uygun bulundu.
Bayburt Üniversitesi’ne 8 Öğretim Üyesi Alınacak
 
Bayburt Üniversitesine 8 öğretim üyesi alınacağı bildirildi. Bayburt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Bayburt Eğitim Fakültesi, Bayburt Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna birer doçent, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Mühendislik Fakültesi ve  Bayburt Eğitim Fakültesine ise birer doktor öğretim üyesi alınacağını belirtildi. Doçentlik kadrosu için başvuruların personel daire başkanlığına, doktor öğretim üyesi için de ilgili fakülte yada yüksekokula şahsen veya posta yoluyla başvuru yapılabileceği aktarılan açıklamada, başvuruların 6 Haziran 2018'e kadar gerçekleştirileceği kaydedildi.
 
Afrin İçin El Ele Verdiler


 
Güneysu Kaymakamlığı ve Güneysu Belediyesince organize edilen, "Güneysu'dan Afrin'e Yardım Köprüsü" projesi kapsamında, ilçe halkının desteğiyle böleye gönderilmek üzere giysi ve çay toplandı. Toplanan malzemelerin yüklü olduğu tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti. Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe halkının yardım konusunda güzel bir örnek ortaya koyduğunu söyledi. Afrin'e yardım konusunda uzun süredir çalışmaların devam ettiğini anlatan Düzgün, şöyle devam etti: "Çalışmalar kapsamında gıda ve giyecek kampanyası düzenledik. Ayrıca, hemşehrilerimiz bizlere ulaştıkları paralarla Hatay'dan da çeşitli gıda malzemeleri alınacak ve bu yardımlarla birlikte Afrin'e ulaştıracağız. Ülkemizin en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu tür organizasyonlarda Güneysu olarak bu işi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz."  Belediye Başkanı Halil Turan ise zor zamanlarında Suriyelilerin yanlarında olmak istediklerini belirterek, "Kampanyaya tüm Güneysu halkı destek verdi. Kampanya kapsamında 69 bin lira toplandı." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim