Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Abdurrahman Yoloğlu için Akören'de öğle namazına müteakip cenaze namazı düzenlendi. Yoloğlu kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı. Babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Trabzon'un sevilen isimlerinden Erdoğan Yoloğlu cenazede taziyeleri kabul etti.

 
 ‘Ülkemiz önemli çalışmalar yapıyor’
                                                                                                                                            
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta 05 Haziran Dünya Çevre Günü nedeni ile açıklama yaptı. Balta, “ Çevre kirliliğine bağlı sorunların doğal dengeleri tehdit eder boyuta gelmesi ile ilgili olarak, 05-16 Haziran 1972 tarihinde İsveç'in Stockholm kentinde 133 ülkenin katılımı ile toplanan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda 5 Haziran ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kararlaştırılmıştır. 

Çevre sorunları konusunda yürütülen çalışmaların takipçisi olan ülkemiz, uluslararası anlaşmalar çerçevesindeki sorumluluklarının da bilinciyle, ekonomi, şehirleşme, enerji ve daha birçok alanda çevrenin korunmasını ön plana çıkaran politikalar yürütmektedir. Ülkemiz çapında Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planı’nın hazırlanması çalışmaları başlatılmıştır. İsrafın önlenmesi, doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılması noktasında mevcut sistemi daha düzenli, sistemli ve uygulanabilir bir temele oturtmak amacıyla sıfır atık prensibiyle yola çıkılmıştır. konusu politikalar kapsamında TBMM Çevre Komisyonu olarak geçtiğimiz yasama yılında plastik atığın azaltılmasına ilişkin yasal düzenlemenin hayata geçirmesinin mutluğunu yaşıyoruz. Çevrenin korunması ve toplumsal farkındalık yaratmak amacı ile yapılan çalışmaların ortak gayesi gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır.” dedi.
 
Çay Kanunu Tekrar Gündem Olmalı
 
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Asım Çillioğlu önceki gün açıklanan yaş çay taban fiyatı, çay sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.   Bölge için Kuru çay zammının her şeyden çok daha önemli olduğunu vurgulayan Çillioğlu, “yaş çay alımı fiyat artışları enflasyon altında bırakılmıyor, enflasyonla beraber eşit oranda veriliyordu fakat son dönem içerisinde enflasyonun biraz daha yüksek olması nedeniyle bu sefer açıklanan rakam biraz enflasyon altında kalmış. Çay üreticisi için aslında yaş çaydan çok daha önemli olan kuru çay fiyatıdır. 

Çünkü eğer özel sektör veya ÇAYKUR ürettiği çayı iyi paraya satabiliyorsa bu kez Özel Sektör yaş çaya kantarın üzerinde peşin para verebiliyor.  Burada esas önemli olan konu kuru çay zammı olduğu ticari olarak ön plana çıkıyor.  Çay Borsasına kayıtlı olan bütün çay fabrikaları tamamı aynı zamanda Ticaret Odası’nın da üyesi fakat fabrika sahipleri sadece aidat alınırken hatırlanıyorlar. Çayı ön plana taşımalıyız herkesin konuşup tartışarak çözüm üretmesi gerekir. Bir dönem çay kanunu konusunda ciddi bir gündem vardı.  Çay kanunu bir sonuca ulaşamadı. Bugün çay kanunu olmuş olsaydı kanun ile tüm maliyetler değerlendirilerek kuru çaya artış otomatik olarak bu sağlanmış olacaktı. Yeniden çay kanunu konusunda kamuoyu oluşturularak yasalaşması için çalışmalar yapılmalı” açıklamasında bulundu” diye konuştu.
 
Namaz Kılan Gençlere Trabzonspor Forması
 

Trabzon Araklı Küçük Cami Hocasından örnek davranış.  Araklı İlçe Müftülüğüne bağlı Hacı Hasan (Küçük) Camii İmam-Hatibi Hüseyin Kasım Karamahmutoğlu Ramazan ayı boyunca hatimle Teravih namazını kılan gençleri bayram hediyesi olarak Trabzonspor forması ile ödünlendirdi.

Akçaabat’ta Muhtarlar Belli Oldu
 
Akçaabat’ta 2 mahallede iptal edilen muhtarlık seçimleri yenilendi.31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Akçaabat’ın Aydınköy ve Salacık mahalle muhtarlıklarında muhtarlık seçimi yapıldı.

Yapılan seçim sonucu Salacıkta Süleyman Serdar 410 oy alarak muhtar seçil. Diğer aday Veysel Buruk ise 205 oy aldı. Akçaabat Aydınköy’de ise muhtarlık yarışı 2 oy ile belirlendi. Sandıktan 341 oy alan İbrahim Bulut Aydınköy’ünde muhtar seçilirken diğer aday Hakkı Bayraktar ise 339 oy aldı. Aydınköy ve Salacık’ta ilçe seçim kurulu 31 Mart’ta yapılan seçimleri çeşitli nedenler ile iptal edilmişti.
 
Günnar’dan Bayram Mesajı
 
Ak Parti Trabzon Milletvekili Dr.Adnan Günnar Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Bayramların birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, kardeşlik, yardımlaşma ve paylaşma duygularının en yoğun yaşandığı müstesna  günler olduğunu ifade eden Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, “Kurulduğu günden beri milletimize hizmet yolunda bütün gücüyle gayret eden hükümetimiz  bundan sonra da verdiği sözleri yerine getirmek ve Ülkemizi Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına sokabilmek için var gücüyle çalışmaya devam edecektir” dedi. 

Güçlü Türkiye yolunda istikrarlı bir şekilde ilerleyen Ülkemizi, engellemek isteyen iç ve dıştaki her türlü güç odaklarına karşı kararlı bir şekilde mücadelesini sürdüren devletimiz bundan sonrada Ülkemizin ve Milletimizin menfaatlerini korumak için tüm mücadelesini  etkin ve kararlı bir şekilde yürütmeye devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

Milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla üstesinden gelemeyecek hiç bir sorununun olmadığını ifade eden Günnar,  “Milletimizin Mübarek Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, Bayramın milletimize ve tüm İslam alemine huzur, barış ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” dedi.
 
Umut Oldular
 
Türkiye dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke oldu. Bu fotoğraf karesi ise Giresun merkez Sultan Selim Mahallesi’nde kaydedildi. Kızılay Giresun Şubesi’nin gıda ve ayakkabı yardım paketi dağıtacağını duyan çoğunluğu Afganistan uyruklu mülteci Kızılay önünde kuyruklar oluşturdu, Kızılay Giresun Şube Başkanı Murat Cansız: “Kızılay’ımız her yıl binlerce aileyi sevindiriyor, mağdur ailelere destek oluyor.

Ülkemiz vatandaşına yani Türk vatandaşlarımıza zaten rutin yardımlarımız devam ediyor. Bu yılda ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ilimize sığınan Suriyeli, Afganistanlı aileleri de unutmadık ve onların acılarını, yoksulluklarını bir nebze de olsa unutturmak istedik. Büyüklerimiz, ‘Mal, gurbette vatandır. Fakirlik vatanda gurbettir. Bir kimse fakirse, nerede olursa olsun gariptir’ buyuruyor. Bizde ülkemizde garip olan Afganistanlı mültecilere elimizden geldiğince gıda ve ayakkabı yardımında bulunmaya çalıştık. İnşallah faydamız olmuştur." dedi.
Editör: TE Bilisim