Otobüste de bilgilendirme yapıldı. Öyle ki, Gülcemal’in önünden otobüs geçerken Başkan Gülcemal projesini anlattı, Ahmet Yoloğlu da elindeki projeyi kaldırarak basın mensuplarına gösterdi. Eyof’a dönüldüğünde öğle yemeği hazırdı. Sonrasında ise Basın toplantısı başladığında da Başkanın anlattığı her proje ekrana geldi ve görüntülü olarak sunuldu. Hem Ahmet Yoloğlu hem de Avni Özarslan ve tüm basın ekibini kutluyoruz. Gazetecilerin işini kolaylaştırmak için her türlü aracı kullandılar. En iyi fotoğraflar içinde drone kullandılar.
 
MHP’de Kimler?
 
Miliyetçi Hareket Partisi’nin Trabzon 1.sıra adayı muhtemelen Nihat Birinci olacak. Diğer adaylar kimler? dün yaptığımız çalışmada Av. İlyas Eroğlu ile birlikte Trabzon eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu’nun da aday adayı olacağı bilgisi geldi. Peki Muhammet Öztürk aday mı? Dün dostlarıyla istişare yapan Öztürk kararını birkaç gün içinde netleştirecek.
 
Aydın Hizmete Talip

AK Partili eğitimci iş adamı Yasin Aydın, 16 yıldır halkın oyları ile tek başına iktidar olan AK Parti'nin bir neferleri olduğu için gurur duygunu ifade ederek milletvekili aday adaylığını açıkladı. 28 Nisan cumartesi günü saat 11’de Ak Parti İl Binasında adaylığını açıklayacak olan Aydın, daha önce Ortahisar yönetiminde medya ve tanıtım başkanı olarak görev yapmıştı. Her yerde davasına sahip çıkan tam bir hizmet adamı olan Yasin Aydın’ın milletvekilliği aday adaylığı olumlu karşılandı.
 
Demircioğlu Dekan Aday Mı?
 
Yeni kurulan Trabzon Üniversitesi rektör adayları arasında Prof. Dr. İsmail Demircioğlu’nun da ismi geçiyor. Demircioğlu parlak bir akademik kariyere sahip, eğitim alanında İngiltere’de doktora yapmış. Uluslararası düzeyde tanınıyor. Yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış pek çok makale ve kitabı bulunan Demircioğlu İsviçre merkezli Public History Weekly isimli Blog derginin tek Türk usta yazarı.
 
Prof. Dr. İsmail Demircioğlu halen Jandarma ve Sahil Güvenliğinde Harp Okulu niteliğinde olan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin kurucu dekanlık görevini yürütüyor.
 
Turhan Ailesinin Acı Kaybı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi emekli personellerinden Ali Turhan (72) geçirdiği kalp krizi sonucu önceki gün hayatını kaybetti. Çevresinde oldukça sevilen Turhan’ın ani ölümü, yakınları kadar arkadaşlarını da derinden üzdü. Turhan’a Allah’tan rahmet yakınsarlına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Trabzon Üniversitesi Komisyondan Geçti
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “ Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim Komisyonu'nda Trabzon Üniversitesi’nin kurulmasını da içeren Yüksek Öğretim Kurulu Kanunu ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerine katıldık.

1955 yılında İstanbul ve Ankara dışında kurulan ilk devlet üniversitesi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden daha sonra 5 yeni üniversite doğmuş ve KTÜ için bir parçalanma meydana gelmemiş, aksine gücüne güç katmıştır. Teknik üniversite olarak kurulan KTÜ şu anda bir teknik üniversitede olmaması gereken çok sayıda fakülteyi bünyesinde bulundurmaktadır. KTÜ’nün aslına dönmesi ve teknik üniversite özelliğine yeniden bürünmesi bu üniversitemizin bilimsel olarak gelişimine katkı sağlayacaktır” dedi.
 
Karaoğlu Ne Düşünüyor?
 
AK Parti’de 24 Haziran seçimlerinde gençliği hangi ismin temsil edeceği de kulislerin çok konuşulan konularının başında geliyor. Herkesin ortak dillendirdiği bir isim var. AK Parti gençliğinin ‘Efsane Başkan’ olarak nitelendirdiği, Trabzon siyasetinde herkesin saygı ve sevgisini kazanmış Mehmet Karaoğlu ismi oldukça sık anılıyor. Geçmişte Karaoğlu’nun ekibinde yer alanlar ve mevcut gençlik, Karaoğlu’nu aday görmek istiyor. Karaoğlu ‘Ben aday adayıyım’ derse, adaylığı için gençliğin büyük gücü arkasına alacaktır.
 
29 Nisan Son

AK Parti’den Milletvekili olmak isteyenler için Aday Adaylığı başvuru süreci başladı. Aday Adaylığı başvuru süreci ile ilgili açıklama yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi “AK Parti’den adayı aday olmak isteyenlerin Milletvekilliği aday başvuru şartları ve tarihi belirlenmiştir. Dün başlayan başvuru süreci 29.04.2018 Pazar günü sona erecektir.”dedi.   Aday adaylığı için belirlenen başvuru aidatını yatırmayanların başvurusu yapamayacakları ifade eden  Revi konuşmasına şöyle devam etti: “Erkek aday adayların 6.000 TL, kadın ve 25.06.1993-24.06.2000 tarihleri arasından doğmuş olan 18-25 yaş arası genç aday adayların 3.000 TL, engelli aday adaylarının ise  1.000 TL başvuru aidatı ödemeleri gerektiği belirlenmiştir” dedi.
Editör: TE Bilisim