İmperial Kan Verdi
 
Trabzon İmperial hastanesi’nin yönetim kadrosu, çalışanları ve bazı hasta yakınları Kızılay’a toplu olarak kan verdiler. Kızılay ekipleri hastaneye gelerek  gün boyu kan aldı. İmperial hastanesi’nin yöneticileri, ‘Kan her zaman ihtiyaçtır. Hastane olarak duyarlılık gösterdik. Tüm personelimize teşekkür ediyoruz’ derken Kızılay yetkilileri de hastane yöneticilerini takdir ettiler.
 
El Ele 7.Döneme
 
Trabzon Fatih Mahallesi’nin muhtarı Zeki Batar mahallede çok seviliyor. Mahallenin emin kişisi olan Zeki Batar tam 6 dönemdir mahallenin muhtarlığına seçiliyor. Yeni dönemde de aday olmaya hazırlanan Batar, ‘El ele mahalle halkı ile 7.döneme’ dedi. Zeki Batar, ‘Fatih mahallesi Ayasofya ile birlikte Trabzon’un en özel yeridir. Mahalleye hizmeti her zaman hakka hizmet olarak gördüm.’ diye konuştu.
 
İki İlçede MHP Adayı
 
AK Parti ve ittifak halinde olduğu MHP’nin ilçe belediye başkan adaylarının yarın açıklanması bekleniyor. Trabzon’da Şalpazarı ve Beşikdüzü ilçelerinde AK Parti’nin aday çıkarmayarak MHP’nin adaylarını destekleyeceği öğrenildi. Şalpazarı’nda mevcut Belediye Başkanı Refik Kurukız, Beşikdüzü’nde ise MHP eski İlçe Başkanı Önder Öztürk’ün aday  gösterileceği belirtiliyor. İttifak için konuşulan bir diğer ilçe Çarşıbaşı’nda ise AK Parti’nin aday gösterme ihtimalinin ağırlık kazandığı belirtilirken az bir olasılıkta olsa MHP’ye bırakılması halinde eski İlçe Başkanı Halil Kul veya mevcut İlçe Başkanı Mümin Nuhoğlu arasında bir tercih yapılacağı ifade ediliyor. Trabzon’daki diğer ilçelerde MHP, AK Parti’nin adaylarını destekleyecek. Büyükliman Yöresinde Vakfıkebir’de Belediye Başkanı Muhammet Balta, Tonya’da Belediye Başkanı Osman Beşel, ittifak olmaması halinde Çarşıbaşı’nda yine mevcut Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’ın aday gösterilmesi oldukça yüksek bir olasılık.
 
Arzular Kabaköy Belediyecilikle Tanışacak
 
Gümüşhane’nin Arzular Kabaköy Beldesi’nden Milliyetçi Hareket Partisi’nden belediye başkan adayı olan Çetin Rıza Tanış, Arzukar Kabaköy’ün hak ettiği belediyecilikle tanışacağını söyledi. Trabzon’da uzun yıllar inşaat sektöründe faaliyet gösteren Çetin Rıza Tanış, kendi beldesi olan Arzular Kabaköy’den MHP’nin belediye başkan adayı olarak seçime gidiyor. Tanış, belediyecilikte de uzun yıllar görev yaptığını belirterek, “İnşaat sektörüne girmeden önce belediyede üst düzey görevlerde bulundum. Belediyecilik konusunda çok tecrübeliyim. Beldemizi hak ettiği belediyecilikle tanıştıracağız inşallah” dedi. Tanış, önceki akşam da Trabzon’da yakın dostları Sebat Sürücü Kursları Sahibi Aydın Özkurt, Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz ve Engin Çakır’la gece geç saatlere kadar sohbet etti.
 
Yeni Başkan; Beşli
 
Ankara’da yaşayan Akçaabatlı hemşehrilerimiz tarafından kurulan  Ankara Akçaabat Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği,  olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Dernek lokalinde gerçekleşen kongre ile başkanlığa Akçaabatlı Hasan Beşli getirildi. Ankara Akçaabatlılar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlığını bir süredir Mehmet Baş yürütüyordu.
 
İŞKUR Yeni Statüye Kavuşmalıdır
 
RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, 2017 yılı Rize ihracatının 224 milyon dolar olduğunu 2018 yılında beklentinin altında ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Karamehmetoğlu toplamda 3 bin 100, aktif olarak ise 2 bin 600 üyeleri bulunduğunu ifade ederek, “Esnaf ve tüccarımız zor durumdadır. Ekonomik kriz fazlası ile hissedilmekte ve ihracat rakamlarımız 2018  yılında oldukça düştü. 2017 yılında 224 milyon dolar olan rakamlar henüz belli olmamakla birlikte oldukça aşağıya düştüğünü biliyoruz. Yeni yılın önceki yıla göre daha zor geçeceğini düşünüyorum. Piyasalar daha daralacak ve zor günler bizi bekliyor” dedi Son yıllarda Rize’ den göçün durduğunu kaydeden RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, “Bazı geriye dönüşler yaşanıyor. İl dışına taşınan Rizelilerden bildiğim kadarıyla gerri dönenler var. Organize Sanayi Bölgesi ve ikinci etap OSB çalışmaları Rizelinin Rize’ de kalacağını göçün daha da azalacağını düşünüyorum Lojistik üs ve diğer yatırımların gelmesiyle daha az göç vermiş olacağız.  İŞKUR mutlaka statü değişikliği yapmalıdır. Her yıl binlerce insan İŞKUR sayesinde işe alınmakta ve bunların çoğu çalışmadan maaş almaktadır. İŞKUR devletin sırtına kambur olmaktan mutlaka kurtulmalıdır” dedi.
 
Kolancı Bağımsız Aday
 

Araklı da yaklaşan 31 Mart yerel seçimler öncesi Belediye Başkanlığına Erkan Kolancı Bağımsız Aday olduğunu açıkladı. Kolancı yaptığı açıklamada ‘’ hiçbir siyasi partiye üye değilim seçime bağımsız olarak gireceğim.  İlçemin ekonomik kültürel sorunlarını yıllarca Araklıda esnaf olmam münasebetiyle yakından biliyorum. Bu sorunları çözmek için bende Belediye Başkanlığına hiçbir siyasi partinin altında değil her kesimin Belediye Başkanı Adayı olarak çıkma kararı aldım”  dedi.
Editör: TE Bilisim