Trabzon Numune, Vakfıkebir Devlet(Başhekim) Haçkalı Baba(Başhekim) derken tekrar Numune ve Kanuni Devlet hastanesi. Hem Poliklinik tedavileri, hem de servis tedavileri ise bir numara. Aynı zamanda sabır taşı. 

Yani hem doktor hem insan.  Bir diğer isim ise Opr. Dr. Ayhan Çağılcı. Meslekte kendini çok geliştirdi. Hastalarına şifa kaynağı oluyor. Binlerce Ameliyat yaptı. Mide, Bağırsak, Hemoroid konularından bölgenin önemli cerrahı. Dün akşam saatlerinde 87 yaşında bir dede için ameliyathane hazırlattı ve ameliyatını gerçekleştirdi. Allah bu milletin yanından hekimleri eksik etmesin.

Böyle De Olmaz Ki!

Dün Trabzon Çoruh Aksa’ya elektrik faturası ödemeye gidenler şok oldular. Tuncay Uçkun, Aksa’da elektriklerin kesilmesi ve fatura tahsilatının yapılamamasına tepki gösterirken, ‘Herkese jeneratör satan Aksa müşteriler için bir jeneratör kuramadı mı?’ sorusunu sordu. Cevap bekliyoruz.

Yoloğlu A.A’da Başladı

Gazeteci Hakan Yoloğlu, yılların birikimini Anadolu Ajansında değerlendirecek. Trabzon ofisinde muhabir olarak göreve başlayan Yoloğlu’na başarılar diliyoruz. Yoloğlu, TAKA Gazetesindeki yazılarına da devam edecek.

5. Kez Başkan
 
Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli güven tazeledi. Gedikli yapılan Olağan Genel Kurul’da tüm üyelerin oyunu alarak 5. kez başkan seçildi. Gedikli, 5. kez kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Başkan Gedikli, "Akçaabat'ın en önemli sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiye'de muhtarlar dernekleri arasında ilk 3'e girebilecek çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmaları her kesimden insan takdir etti. Biz burada gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Hiç kimse burada bir çıkar için durmuyor. Biz kamu hizmeti yapıyoruz. Bu kurum resmi kurumlar ile muhtarlar arsında bir köprü vazifesi üstlenmiştir" dedi.

Canalioğlu Sahada

Trabzon eski Belediye Başkanı ve milletvekili Volkan Canalioğlu son genel seçimlerde kontenjan mağduriyeti yaşamış, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil çok sayıda CHP’li bu duruma içerlenmişti. Fakat Canalioğlu yaşanan bu mağduriyet sonrası partisine küsmeden çalışmalarına devam etti. Referandum sürecinde Canalioğlu’nun ne yapacağı merak konusu idi. Canalioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel davetiyle bazı bölgelerde çalışmalara bizzat katılacak. Trabzon programlarına katılmayacak olan Canalioğlu Kılıçdaroğlu’nun şehir dışı programlarında Referanduma hayır için çalışacak.

Mayıs Sonu İşlem Tamam

Bir zamanlar Trabzon’daki en önemli kuruluşlar arasında yer alan ve açılışı büyük yankı uyandıran Çimento Fabrikası sökülüyor. Sökülme işlemlerinin aralıksız devam ettiği Çimento Fabrikasında dev vinçler kullanılıyor. Kuleden başlayan söküm işlemlerinin Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Fabrikanın konumundan kaynaklanan ve yavaş giden çalışmalar nedeniyle sürenin uzayabileceği ileri sürülüyor. Fabrikada söküm işlemleri devam ederken, diğer yandan da paketleme çalışmaları da yapılıyor. Değirmendere’den kaldırılacak olan fabrika Akoluk mevkiinde inşaatı devam eden yeni tesislerinde paketleme yapmaya devam edecek.

Pekşen, Başbakana Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Başbakan Binali Yıldırım’a yurt dışında yaşayan ve 16 Nisan’da gerçekleşmesi beklenen referandum’da oy kullanacak seçmenlerle ilgili soru önergesi sundu. 

Pekşen; “Kamuoyunda yer alan iddia ve şikayetler kapsamında 16 Nisan 2017 günü yapılması planlanan referandum seçiminde oy kullanacak olan yabancı memleketlerde yaşayan seçmenlerin, 18 Şubat – 26 Şubat 2017 tarihine kadar yurt dışı seçmen listelerinin askıda olacağı ve bu 9 günlük süre zarfında isim ve adres beyanı yapmak suretiyle listeye kayıt olabilecekleri Yüksek Seçim Kurulu tarafından tüm konsolosluklara bildirilmiş olmasına rağmen, bu yönde Konsolosluklara talepte bulunan birçok vatandaşımızın, başvuru süresi dolduğu gerekçesiyle, taleplerin geri çevrildiği yönünde birçok şikayet gelmektedir.  

Konu hakkında Sayın Başbakanlığınızın her hangi bir bilgisi var mıdır? Yabancı memleketler yer alan Konsolosluklarımıza bu konu hakkında her hangi bir genelge gönderilmiş midir? Vatandaşlarımızın bu şekilde mağdur edilmeleri ve Anayasal hakları olan “Seçme Hürriyeti” nin açıkça ihlal edilmesi üzerine Sayın Başbakanlığınızca, konu hakkında ne gibi çalışmalar yapılacaktır ve nasıl önlemler alınacaktır?” dedi. 

Ülkü Ocakları Unutmadı

Trabzon Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015 tarihinde teröristler tarafından şehit edilen Tarih Bölümü Öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu vefatının ikinci senesinde andı. Üniversitede Fırat Yılmaz Çakıroğlu resim sergisi açan, kantinlerde ve Trabzon Sokaklarında Fırat Yılmaz Çakıroğlu için bildiri ve afişler dağıtan Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’na bağlı tüm ilçe ocak teşkilatları ilçe binalarında Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve tüm şehitler için Mevlid-i Şerif okutarak dualarda bulunuyorlar. Akşam namazına müteakip Ortahisar Konak Camii'nde tüm şehitler için Mevlid-i Şerif okutacak olan Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanlığı halkı dualarda bulunmaya davet etti. 
 
Editör: TE Bilisim