Sabah saatlerinde de Dünya Ticaret merkezinde otel ve kongre merkezlerini yapan  iş adamlarıyla bir araya gelmişler. Başkan Gümrükçüoğlu, ‘Otel inşaatlarıyla binlikte diğer yapılacak sosyal tesislerin atbaşı gitmesini istemiş. Yani küçük bir uyarı yapmış. Konu Dünya Ticaret Merkezindeki Trabzon Belediyesi’nin hissselerine geldi. Başkan Gümrükçüoğlu, ‘Trabzon Belediyesi’nin yüzde 3’lük hissesi vardı. Sonrasında yüzde 38’lik özel idare hisseleri de bize geçti ve yüzde 41’lik hissedarız. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Ticaret Merkezinden kaybı yoktur. Dünya ticaret merkezinde büyük bir mücadele verdik. Bu mücadeleyi verirken Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın büyük katkısını gördük’ dedi.
 
Trabzon’dan Kocaeli’nde Büyük Buluşma
 
Trabzon’un marka değerine katkı yapan önemli organizasyonlardan birisi de Trabzon günleri. Her yıl Ankara’da gerçekleştirilen etkinlik için çalışmalar devam ediyor.  Bir taraftan da Kocaeli’nde 22-25 Şubat tarihlerinde Uluslararası fuar merkezinde Trabzon günleri yapılacak. Mercan Fuarcılığın organize edeceği Trabzon günleriyle ilgili olarak Kocaeli Kültür Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu ile Başkan Yardımcısı Salih Şahintürk Kocaeli-Trabzon arasında çalışmalarını sürdürüyorlar. Trabzon’da Gazeteciler Cemiyetinde programa  ilişkin bilgi verdiler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da desteklediği etkinliğe Trabzon’da belediyeler bazında da katılım olacak. Belediyelerin büyük bir bölümü Kocaeli’nde hemşehrileri ile buluşacaklar.
 
Gazeteciler Cemiyetinde Sami Durmuşoğlu Başkanı dinlerken şunu gördük ki, 300 bin Trabzonlu Kocaeli ve ilçelerinde. Bu büyük bir rakam. Bu 300 bine, diğer Karadenizliler ve Karadeniz kültürünü yaşamak isteyenler de katıldığında muhteşem bir katılım sağlanmış olacak. Trabzon Kültür Derneği de hazırlıklarını yapıyor. Sami Durmuşoğlu, ‘Asla Trabzon’un özel ve katkısız gıdalarını dışında başka merkezlerde yapılmaya çalışılan gıdalara onay vermeyeceklerini her sabah standları bizzat kendim denetleyeceğim. Şüphe gördüklerim ise tahlile bizzat göndereceğim.’ dedi. Başkana teşekkür ediyoruz. Trabzon’un ürünlerinin taklidini yapıyorlar. Buna müsaade etmemesi de ayrı bir takdirlik konu.
 
İbrahim Topuz’un Mücadelesi
 
Trabzon duyarlı vatandaşlar sayesinde ayakta duruyor. Bunlardan birisi de İbrahim Topuz. Çimenli’de oturuyor. Topuz, 16 Nisan referandumundan sonra harekete geçmişti. Aylar sonra bile kaldırılmayan bayrak ve fotoğraflarla ilgili olarak Cumhuriyet savcılığına şikayetçi oldu. Cumhuriyet Savcılığı ise bayrakları flamaları kimin astığının belirlenmesi için belediyelere yazı yazdı. Topuz diyor ki, ‘Hala kaldırılmayan posterler var ve bu suçtur. Eğer kaldırılmazsa bir süre sonra basın toplantısı yaparak yetkili kimse göreve davet edeceğim.’
 
Başkan Dr. Hakmi’yi Ağırladı
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Dünya Ticaret Merkezinin Kaşüstü’ndeki arazisinde yap-işlet-devret modeli ile 5 yıldızlı otel, 4 yıldızlı otel, fuar alanı ve kongre merkezi inşaatlarını gerçekleştirmekte olan Armada Holding’in sahibi Dr. Mohammed Rahif Hakmi’yi makamında kabul etti. Dr. Hakmi, Trabzon DTM Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birol Hacıoğlu ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette çalışmalar hakkında Başkan Gümrükçüoğlu’nu bilgilendirdi
 
Gözün Aydın Başkanım
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile söyleşi yapmış hem de sohbet etmiştik. Başkan yardımcısı Burhan Akyıldız da sohbetimize iştirak etti. Bu sırada makama giren kim oluyorsa Başkana göz aydınlığı çekmeye başladı. Bizde merak ettik ve nedenini sorduk. Başkan da ‘Oğlum vatani görevin tamamladı ve döndü. Bütün mehmetçiklerime burdan bir kez daha selam gönderiyorum, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum’ dedi.
 
Sağlık Ocağında İkinci Seval Dönemi
 
Dernekpazarı Sağlık ocağında Çevre Sağlık Gurup başkanı olarak göreve başlayan Seval Kuvvet Temmuz 2016’da yaptığı evlilik nedeniyle ayrılıp Düzköy Çal Sağlık Ocağı Aile Merkezinde göreve başlamıştı. Bir süre boş kalan Çevre Sağlığı hekimliğine yeniden atanan Dr. Seval Kuvvet Kurt 05.02. 2018’de hizmete başladı. Tebrik ediyoruz ve hayırlı olsun diyoruz.
 
Şifa Dağıtan Doktorlarımızı El Üstünde Tutmalıyız
 
Numune Hastanesi ile ilgili düşüncelerini aktaran bir vatandaşımız şu ifadeleri kullandı; “Geçen gün ateşi düşmeyen oğlum için Numune Eğitim Araştırma Hastanesine gittim. Hastanenin girişinde önce çocukların değerlerine bakılıp sonra doktorlar muayene ediyor.  Sıramızın gelmesini beklerken çocuğumun ateşinin daha da yükselmesi üzerine müşahade bölümündeki uzman doktora danışmak istedim.
 
Acil biriminin müşahede  biriminin uzman Doktoru Seda Hanım hemen bizimle ilgilenip yapılması gerekenler için bizi doğru şekilde yönlendirdi. Acil de bir süre serum, tahlil işleri için beklerken kritik durumda bir çok hastanın gelmesi üzerine doktorların canla başla çalışmalarını izledim. Birçok hastayla aynı anda ilgilenen doktorların çok değerli görevlerini yerine getirirken yaşadıkları strese karşın güleryüzlerini hiç yitirmeden görev yapmaları ve şifa dağıtmalarından dolayı büyük bir teşekkürü hak etiklerini düşünüyorum. Onların görev yaparken streslerini azaltmalarını nasıl sağlayabiliriz? Hastane İdarecileri bu konuda neler yapıyorlar merak ettim. Genelde toplum olarak eleştiri yaparız da gerekli yerde övgü yapmayız. Ama bir vatandaş olarak aldığım hizmet ve güler yüzden dolayı Numune Hastanesinin öncelikle doktorlarına ve idarecilerine teşekkür ediyorum. Doktorlarımızın stresini azaltmak için hasta yakınları olarak da üzerimize düşen görev güler yüzlü ve empati kurarak davranmak olduğunu düşünüyorum.”
 
Unutulmayacaksınız
 
Gümüşhane’de İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Şiran 15 Temmuz Şehitler Yatılı Bölge Ortaokuluna Şehit Tamer Aktaş adına Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z) açılışı gerçekleştirildi. Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini arttırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamlarından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlılıklarını geliştirmek, milli kimlik ve aidiyet duygularını geliştirmek, emniyet teşkilatı ile bölge insanı arasında diyalog artırmak ve bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarda Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi Uygulamaya konulmuştu.
Editör: TE Bilisim