Halkın İradesi Dışında Hiç Bir Gücü Tanımayacağız

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Hacısalihoğlu, mesajında, 15 Temmuz destanının yürekle yazıldığını belirterek, "Vatanımıza sahip çıkan yüce milletimize teşekkür ediyoruz. Şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı. Türk halkının 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktığını gösterdiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, şunları kaydetti: "Bu büyük bir kazanımdır. Milletimiz geçmişte darbelerin birçok zararını yaşadı. TTSO olarak, ilk günden itibaren ülkemizdeki darbe girişimini kınadık. İlk gün ifade ettiğimiz gibi bugün de halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir gücü tanımayacağımızı ifade ediyoruz."

 ‘O kahraman benim’

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Trabzon İl Müdürlüğü tarafından, "O Kahraman Benim" projesi kapsamında stant açıldı. AFAD İl Müdürü Ömer Kıratlı, amaçlarının 15 Temmuz vesilesiyle şehitleri anmak ve o günü insanlara anlatmak olduğunu söyledi.

Esnaf Demokrasiye Sahip Çıkıyor

15 Temmuz ile ilgili afişler Akçaabat’ta dükkanlara asıldı. Akçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi, Akçaabat’ta esnafa 5 bin 15 Temmuz afişi dağıttı. Afişler ilçe genelindeki işyerlerine asıldı. Afişler asmadan önce açıklamalarda bulunan Akçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, “Darbecilere karşı hiç tereddüt etmeden Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara koşan ve vatanına sahip çıkan esnaf camiası olarak milletimiz demokrasi savaşını kazanmıştır” dedi.

Unutmamalı Ve Unutturmamalıyız

AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain darbe girişimini ülkenin kaderini değiştiren, Türk Milleti'nin hain ve eli kanlı ellere karşı kazandığı bir zafer olduğunu belirterek, Vakfıkebir halkını darbe girişimin yıl dönümünde yapılacak olan etkinliklere katılmaya davet etti. 15 Temmuz'da ve sonrasında binlerce kişinin Vakfıkebir sokaklarında ve meydanlarda vatanı ve milleti için nöbet tuttuğunu anımsatan İskenderoğlu, "Türk Milleti'nin hala dimdik ayakta olduğunu tüm hainlere göstererek 15 Temmuz ruhunu önümüzdeki yıllarda da unutmamalı ve unutturmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Çöp Şikayeti

Gümüşhane ve Trabzon sınırlarında bulunan Fatih Sultan Mehmet’im Cami yaptırdığı 500 yıllık tarihi geçmişi olan Kadırga Yaylası çöplük oldu. Kadırga Yaylası Kuru alan mevkine Öz Kürtün Belediyesi çöplüğe çevirdi.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gereken uyarının yapılacağı konusunda irtibata geçmişti.

Peki bu işin sonu ne olacak? Vatandaşların bunu yapanlara tepkisini sürüyor.

Başkandan Mesaj

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Türkmen, "Ülkemizi bölmek, parçalamak ve ülkemizde kardeşkanı akıtmak isteyenlere milletimiz 15 Temmuz’da gerekli dersi vermiştir. Ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, bundan sonra da karşısında yüce milletimizi bulacaktır. 15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten milletimizi kutlarken, demokrasi şahitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın." dedi.

Oyuna Gelmedik, Oyunu Bozduk

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun 15 Temmuz hain kalkışmasının yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Hain kalkışmanın yıl dönümü münasebetiyle açıklamada bulunan MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun, “Geçen sene tam da bu tarihlerde ülkemize ve milletimize haince bir saldırı girişiminde bulunuldu. Ancak aziz milletimiz bu haince kalkışma karşısında memleketinin istikbali için tankların ve tüfeklerin önüne kendini siper eti. Kimi bu kutlu mücadele de şehadet şerbetinden nasiplenme mükâfatına nail olurken, kimi ise verdiği mücadele ile gazi ünvanına erişti. 

Kendini iyilik timsali olarak tanıtıp bizleri aldatan, dini ve güzel ahlaka kullanarak kötü emellerine alet edenleri kınıyorum. Onları önce Yüce Allah’a sonrada devletimizin adaletine havale ediyorum. Mazlumun ahı yerde kalmaz ve zalimler illaki müstahakkını bulur.

Bu haince gecenin mübarek sabahına erişmemiz için canını feda edenlere Allahtan rahmet diliyorum. Yine o sabaha erişmemiz için bütün bir gece Kuran-ı Kerim’i hatmeden ve duaları ile bizlere güç veren, bizleri koruyan aziz milletimize, analarımıza ve babalarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Rabbim onlardan razı olsun.” Şeklinde konuştu.  
 
Editör: TE Bilisim