Başkan Ramis Uzun, “Çok sayıda mahallemizde ve bazı yayla yollarında bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Yine ilçemizdeki tüm camilerimizin temizliklerini yaptırdık. Dere yataklarımızı temizlettik. Zorluklar bizi yıldıramaz. Yaşadığımız tüm sorunlara rağmen hizmetlerimizi aksatmadan yolumuza devam ediyoruz” dedi.
 
Büyükgümüş’ten Zorluoğlu’na Ziyaret
 
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Gençlik Kolları’nın vefa yemeğine katılmak üzere geldiği Trabzon’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu da makamında ziyaret etti.
 
Ortahisar Belediyesinin Karadeniz Teknik Üniversitesinde kurduğu iftar çadırında öğrencilerle birlikte iftar yapmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente geldiğini ifade eden Büyükgümüş, Başkan Zorluoğlu’na yeni görevi dolayısıyla hayırlı olsun ve başarı dileklerinde bulundu.  
 
AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali ve gençlik kolları üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret için AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve beraberindekilere teşekkür eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, pek çok alanda olduğu gibi siyasette de söz sahibi olmaya başlayan gençliğin enerjisi ve dinamizmi dolayısıyla Türkiye’nin geleceğinden her zaman umutlu olduklarını söyledi.
 
Özür Bekliyorum   
 
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, sosyal medya üzerinden yayılan personellerin bir köpeğin iğneyle öldürülerek, çöp aracında preslediği iddialarına cevap verdi. Belediye Başkanı Tolga Erener, iğneyle öldürülerek, çöp aracında preslendiği iddia edilen köpek ile birlikte kamera karşısına geçerek, sosyal medya üzerinden yapılan yalan haberleri kınadı. Sahiplendirilen kişiden geri alınarak söz konusu köpeğin hayvan barınağında birkaç gün kalacağını ve görmek isteyenlerin Görele Belediyesi Hayvan Barınağına gelip görebileceğini belirten Belediye Başkan Tolga Erener, “Son günlerde belediye personelleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen sokak hayvanını sahiplendirdiğimiz kişiden geri alarak, hayvan barınağımıza getirdik. İsteyen kişi her zaman gelip görebilir. Ben sosyal medya üzerinden yapılan iftira dolu haberleri kınıyorum. Bir konuyu araştırmadan, özüne varmadan sosyal medya üzerinden atıp, tutarak ağza alınmayacak türden kelimelerle Görele Belediyesini ve şahsımı hedef gösterenlerden özür bekleyerek, kendilerine buradan sesleniyorum. Eğer çok hayvan severlerse, lütfen Görele Belediyesi Hayvan Barınağına gelerek, bizlerle beraber bu hayvanlara hizmet etsinler” dedi.
 
Festival Hazırlıkları Başladı
 

Bu yıl 7. düzenleyemeyecek olan Vakfıkebir Ekmek, Kültür ve Sanat Festivali hazırlıklarına başlanıldı. Festival hazırlıkları kapsamında Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Festival Komitesi üyelerinin katılımıyla kaymakamlık toplantı salonunda bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın bilgilendirme konuşmasının ardından komite üyeleri organizasyonla ilgili görüşlerini dile getirdiler.
 
Tonya’dan İmamoğlu’na Destek
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarında kullanılmak üzere açılan yardım kampanyası Tonya’dan da destek geldi. Bir gurup partili, ilçe yönetiminin organizasyonu ile Ziraat bankası Tonya Şubesi önünde toplandı. Partililer, ilgili banka hesabına bağış yaptıktan sonra banka önünde toplu fotoğraf çektirdiler.

CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz, “İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığı seçimi Türkiye’nin seçimidir. Sayın İmamoğlu’na destek görevizdir. Biz de arkadaşlarımızla bu görevi yerine getirdik. Bağış kampanyası sürüyor. İsteyen vatandaşlarımız banka hesabına bağışta bulunabilir. Bu arada, İstanbul’da yaşayan Tonyalı, Trabzonlu, Karadenizli hemşehrilerimi de İmamoğlu’na destek vermeye çağırıyorum.” dedi.
 
Üstün Her Zaman Destek Veriyor
 
Sürmene Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Sürmene Belediye Başkan Adayı Rahmi Üstün, Sürmene'nin en önemli istihdam kaynaklarından biri olan Sürmene Bıçağının üreticilerini ziyaret ediyor.

5 yıllık Belediye Başkanlığı süresince Sürmene Bıçağına yoğun destek veren Rahmi Üstün, Sürmene Bıçağı'nın coğrafi işaret almasını geçtiğimi aylarda sağlamıştı. Başkan Üstün'ün girişimleri ile kazanılan Coğrafi İşaret sonrası Sürmene ile ilgisi olmamasına rağmen, Sürmene'de üretilmemesine ve kalite standartlarına uymamasına rağmen Sürmene Bıçağı adı altında bıçak satan firmalara Sürmene Bıçağını ve Sürmene'deki üreticileri koruyabilmek adına savaş açmıştı.
 
Kurukız Vatandaşları Şalpazarı’na Davet Etti
 
Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, fırsat buldukça ilçenin yaylalarına çıkıyor. Kurukız, yaylaların kendisine huzur verdiğini söylüyor.

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde herkesin bayramını tebrik eden Kurukız, “Ramazan Bayramında 9 gün tatil var. Ülkemizin her yeri cennet. Yaylalarımız ise cennetten bir köşk. Vatandaşlarımız Şalpazarı’na gelsin. Tatilini burada değerlendirsin. Yaylalarımıza çıksınlar. Temiz havada, bol oksijen alsınlar. Buralar şehrin stresinden uzak, egzost dumanı yok, hava kirliliği yok. Stres atsınlar. Bizim Şalpazarı’nın yaylaları insanın ömrüne ömür katar” dedi
 
Tema Vakfından Teşekkür
 
TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, 2018-2019 eğitim öğretim yılında TEMA eğitim programlarıyla 50 sınıfta bin 256 çocuğa ulaşarak gönüllü öğretmenlerin katkıları ile programları uygulamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) arasında 29.06.2018 tarihinde yenisi imzalanan Minik TEMA, Yavru TEMA ve Ortaokul TEMA işbirliği protokolü çerçevesinde 81 ilde yürütülen programlar kapsamında 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında eğitimlerin Gümüşhane’de de uygulandığını kaydeden Oral, “Son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde ne yazık ki çocuklarımız doğadan ve topraktan her geçen gün biraz daha uzaklaşmaktadır. Topraktan ve doğadan uzaklaşan çocuklarımızda başta hiperaktivite olmak üzere birçok olumsuz durumun ortaya çıkması kaçınılmazdır.  Çocuklarımızdaki dikkat bozukluklarının tedavisinin doğa ve toprak olduğunu iyi biliyor ve eğitim programlarımız ile ulaştığımız her çocuğun havayı, toprağı ve suyu önemsemelerini sağlıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim