Trabzon’da Cumhur İttifakı’nın 18 ilçede gösterdiği tüm adaylarla tek tek görüşerek, ilçelerin çözüm bekleyen sorunlarını ve ihtiyaçlarını masaya yatıran Zorluoğlu, böylelikle yakın zamanda gerçekleştireceği proje lansman programında, ilçelerle iş birliği, koordinasyon ve dayanışma içerisinde oldukları mesajını da net şekilde vermeye hazırlanıyor. Trabzon’un sadece merkezine değil, 18 ilçenin tamamına, büyükşehir belediyesi kaynaklarını, imkân ve hizmetlerini götüreceğini daha önce ifade eden AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Zorluoğlu, ekip ruhu ve istişare kültürüne önem verdiğini anımsatarak “Bu kapsamda ilçe belediye başkan adaylarımız ile tek tek görüşerek, ilçelerimizin önemli meselelerini istişare ediyoruz. Böylelikle ilçelerimizde yapacağımız hizmetleri önceliyoruz. Cumhur İttifakı’mızın gereği olarak; AK Parti ve MHP belediye başkan adayları arasında her hangi bir ayrım gözetmiyoruz. Daha önce de ekibimizin önemli paydaşları olarak nitelendirdiğim ilçe belediye başkan adaylarımızın tamamıyla bu anlamda geleceğin modern ve daha yaşanabilir Trabzon’unu ortaya çıkaracak projeler üzerinde çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
 
İşte Coşkun  Yılmaz’ın Kararı
 
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz aday olup olmayacağı ile ilgili kararını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun daveti üzerine Ankara’ya giderek Bakan Soylu ile görüşen Coşkun Yılmaz, çok sevdiği ve değer verdiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun isteği üzerine adaylık kararından vazgeçerek seçimlere Belediye Başkan adayı olarak girmeme kararı aldı. Aday olması halinde Belediye Başkanlığını kazanmak için büyük bir şansının olduğu ifade edilen Coşkun Yılmaz’ın son kararını bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyuracağı öğrenildi.
 
İşte Uludüz’un Listesi
 
Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı  Emin Uludüz Belediye Meclisi Üyesi Lisesini açıkladı.

Liste şu isimlerden oluşuyor: Zekai Kamiloğlu, Ali Alay, İsmail Hakkı Birincioğlu, Nur Zaman, Erdinç Kayhan, Leyla Birincioğlu, İlyas Aksoy, Yavuz Sağlam, Okan Bilgin, Sefa Nur Kurt, Selim Alp, Erol Bahadır, Yusuf Aksoy, Volkan Türkel, Hüseyin Çolakoğlu.
 
Zorluoğlu’na Destek İstedi
 
Beşikdüzü Yeşilköy Beldesi’nin son Belediye Başkanı Zülküf Dilli, mahalle halkının katılımıyla bir istişare toplantısı düzenledi.

Toplantıda mahalle halkıyla siyasetteki yol haritasıyla ilgili düşüncelerini paylaşan ardından da onların düşüncelerini alan Zülküf Dilli her şartta AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu’na destek verilmesi gerektiğini ifade ederek kendisinin Trabzon için çok büyük bir şans olduğunu dile getirdi. İstişare toplantısında karşılıklı olarak yapılan görüş alış verişinin ardından Zülküf Dilli’nin AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi listesinin birinci sırasından aday olması gerektiği fikri ön plana çıktı. Bu talebin karşılanmaması halinde ise bağımsız aday olarak seçime gireceği ifade edildi.
 
Zıp Meclis Üyeliği İçin Başvurdu
 
Ülkü Ocakları Beşikdüzü Başkanı Doğukan Zıp, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Meclisi Üyesi olabilmek için başvurusunu yaptı.

Başvurunun ardından bir açıklama yapan Doğukan Zıp, “Ülkü Ocakları Beşikdüzü İlçe Başkanlığı görevime devam ederken, Milliyetçi Hareket Partisi Beşikdüzü Belediye Meclis Üyeliği Adaylık başvurumu gerçekleştirdim. Hizmet için tevessül ettiğim bu kutlu görevin hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz eder, siz kıymetli hemşerilerimin teveccühlerini talep ederim” dedi.
 
Uyum İçerisinde Çalıştık
 
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Belediye Meclis üyeleriyle bir araya gelerek, görev süreleri boyunca ilçeye sundukları katkı ve başarılı hizmetlerinden dolayı plaketle onurlandırdı. Belediye Başkanı Tolga Erener, bugüne kadar Meclis üyeleriyle hiçbir problem yaşamadıklarını ve uyumlu bir şekilde Görele’nin gelişmesi yönünde görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini söyledi.

Başkan Tolga Erener, "Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan çalışmalarda görevimizi yapmanın gururu içerisindeyiz. Hizmetlerimizin hayata geçirilmesinde belediye meclisimizin büyük katkıları oldu. İktidarı ve muhalefetiyle uyum içerisinde, ağız tadıyla bugüne geldik. Hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaşmasında en küçük çabanın bile bir değeri olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle gerek eleştiri ve gerekse önerileriyle katkıda bulunan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
Çalışkan Harıl Harıl
 
Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü Mahalle muhtar adayı Süleyman Çalışkan, seçim çalışmalarını harıl harıl sürdürüyor.

Akşamları mahallede bulunan evleri ziyaret eden Çalışkan, hazırladığı broşürü hane halkına takdim ederken yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veriyor. Çalışkan, hane sakinlerine teşekkür ederek, “Hep birlikte değişimin fitilini ateşlemek  için yola çıktık. Kaşüstü için ben değil biz mantığı ile hareket edeceğiz. Hepinize destek ve duaları için teşekkür ediyorum” dedi.
 
Uzunkaya’ya Ziyaret
 
Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, aslen Rizeli olan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’ya makamında nezaket ziyaretinde bulunarak görevinde başarılar diledi.
Editör: TE Bilisim