Faaliyet Raporuyla ilgili maddenin görüşülmesine başlanırken Başkan Genç, kanun gereği meclis oturumunu yönetmek üzere görevini meclis başkan vekili Nusret Onur'a devretti. Meclis üyelerinin faaliyet raporuyla ilgili sorularına cevap veren Başkan Genç, geçen dönem proje kitapçığında yer alıp yapılamayan projelerle ilgili soruya, "Biz yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı çok şeffaf bir şekilde halkımızla paylaştık. Bunların gerekçelerini çok defa anlattık. Ve ilk seçilmemizdeki oranın üstündeki bir oranla seçmenlerimiz bize vazifeyi tevdi ettiler. " diye cevap verdi.
 
Öyle Değil Arkadaşlar

 
Faaliyet raporunda kayıt altına alınan Ortahisar Belediyesi'nin 99 milyon 702 bin TL'lik borcun yüksekliğiyle ilgili soruyu cevaplandıran Başkan Genç, şöyle konuştu: Ortahisar belediyesi 14 milyon borçla kuruldu. Şunu da belirtmek isterim. Faaliyet raporunda 2019'a devreden borcumuz yazıyorken aynı döneme ilişkin alacaklarımız yazılmamıştır. Şu anda bizim Ortahisar Belediyesi bu borca sahipken yeni belediyemizin kayıtlarına göre 2018 yılından 2019 yılına devreden alacağımız 59 milyon 654 bin TL'dir. Şu anda 59 milyon 654 bin TL alacağımız var. Bu alacağımız içinde bina ve arsa alacağımız 24 milyon 425 bin TL'dir. Teşebbüs ve mülkiyet gelirlerine ilişkin alacağımız 371 bin TL'dir. Para ve vergi cezalarından alacağımız 24 milyon 350 bin TL'dir. Sermaye gelirlerinden doğan alacağımız 10 milyon  506 bin TL'dir. Yani bizim tahakkuk etmiş 99 milyon 702 bin TL borcumuzun içinde İller Bankası borcumuz da vardır. Belediye binamızı yaparken kullandığımız krediler de bu rakama dahildir. Yani sanki öyle bir hava oluştu ki har vurup harman savurmuşuz. Öyle değil arkadaşlar."
 
İller Bankasından Kredi Aldık
 
Sayıştay raporlarında Ortahisar Belediyesi'nin tek kuruş kamu zararı tespit edilmediğine dikkat çeken ve Ortahisar Belediyesi'nin kredibilitesinin çok iyi olduğunu belirten Başkan Genç, "İlk geldiğimizde gelirimiz olmadığı için İller Bankası'ndan meclisimizin de kararıyla 17 milyon TL'lik bir kredi kullandık. Bununla şantiyelerimizi ve makine parkımızı kurduk. Şu anda 50'nin üzerinde iş makinesi olan bir belediyeyiz. Bu adımları atmak zaruriydi ve geldiğimiz nokta da budur. Şu anda kredibilitesi Türkiye'de en iyi olan belediyelerden bir tanesiyiz. Bunu vurgulamak isterim." diye konuştu.
 
Prefabrik Muhtarlık Binası Yapacağız
 
Başkan Genç, muhtarlık binalarının yapım ve tamiratı arasında çok büyük farkın olmasıyla ilgili soruyu da şöyle cevaplandırdı: Eğer bir muhtarlık binasının tamiratı yeniden yapımdan fazla bir  maliyete mal oluyorsa bundan da geri adım atarız. Ve bütün muhtarlık binalarımızı prefabrik yapabiliriz. Bunun için müdürümüze talimat da veriyorum. Ve eski muhtarlık binalarını da başka bir şekilde değerlendirebiliriz.
 
Tarihi İpekyolu Projesi ile ilgili soruyu da cevaplandıran Başkan Genç, bu projeyi prestij projesi olarak gördüğünü belirterek, "Şu andaki tahmini iki ay gibi bir zaman zarfında ihaleye çıkmayı planlıyoruz. Bunu çok önemsiyorum. Bu projemiz şehrin gelişen trendi olan turizme çok çok katkı sağlayacak. Ve ciddi manada Arap yatırımcılar tarafından da takip edilen ve hâlâ daha takip edilen bir proje. Arap ya da başka bir yatırımcı önemli değil, önemli olan bu projemizin şehrimize kazandırılmasıdır." ifadelerine yer verdi.
 
İnsanlık Gereği
 
Suriyelilere yapılan yardımlar ilgili konuşan Başkan Genç, bunun insanlığın bir gereği olduğunu belirterek, "Kardeş aile projemiz bizim mültecilerle bütünleşme projemizdir. Mülteci kardeşlerimizle ilgili her türlü yardımı yapmaya hazırız. Biz Avrupa medeniyeti gibi bu konuda duyarsız olamayız. Bizim medeniyetimize ve insanlığımıza bu yakışmaz." dedi.
 
Spor Şehriyiz
 
Amatör spor kulüplerine yapılan yardımlara değinen Başkan Genç, "Burası bir spor şehri arkadaşlar. Amatör spora destek olalım, olmayalım mı? Bunu da ASKF başkanımız eski dönem meclis üyemiz Cahit Erdem Bey ile koordineli olarak yaptık. Yine aynı şekilde de yapacağız mümkün olduğunca." sözlerine yer verdi. Başkan Genç'in meclis üyelerini sorularını cevaplandırmasının ardından Ortahisar Belediyesi 2018 Yılı Faaliyet Raporu oyçokluğuyla oylanarak kabul edildi.

Editör: TE Bilisim