Akçaabat belediye başkan adayı Osman Tuğrulgazi Bayram ile birlikte esnafı dolaştı.

Esnafı dolaşan ve vatandaşlarla dertleşen Saka, Akçaabat’ın Trabzon’un en kalabalık ilçesi olduğunu hatırlatarak, bu nüfus yoğunluğu ile kendinden daha fazla söz ettirmesi gerektiğini belirtti.

Akçaabat’ın Trabzon tanıtımı için markalaşmış ürünleri var diyen Saka sözlerini şöyle sürdürdü.

“Akçaabat deyince Türkiye’nin her yerinde Akçaabat köftesi ve tereyağı akla gelir. Yaklaşık 125 bin nüfusu ile Trabzon’un en büyük ikinci ilçesi olan Akçaabat’ın şehrimizin tanıtımındaki katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Bu yöresel değerlerimizi daha da etkin bir tanıtımla markalaştırmak gerekir.

Bizim belediyecilik anlayışımızda, özellikle yöresel lezzetler ve ürünler için gerekli altyapıları hazırlayarak, özel tanıtım planları ile bir dünya markası olmasını sağlayacağız. Hollanda peyniri dünyada ne ise Akçaabat tereyağı da o olmalıdır” dedi. 

Partisinin belediyecilikle ilgili temel prensiplerini de hatırlatan Saadet Partisi adayı Hasan Saka, Kapalı lapılar ardında vatandaştan uzak ama sözde vatandaş için çalışan anlayışı ortadan kaldıracaklarını belirtti. Saka yönetimde adil ve merhametli olacaklarını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşımızın ne derdi olursa olsun “Bu bizim görevimiz değil.” Demeden dinleyeceğiz ve çözüm üretmek için gayret göstereceğiz.

insana, topluma, şehre ve şehre ait olanlara merhametle ve adaletle yaklaşacağız. Kendimiz için istemediğimizi başkası için reva görmeyeceğiz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim