Zorluoğlu Tamam

Trabzon AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayını Murat Zorluoğlu olarak açıkladı. Trabzon’daki yarış sebebiyle yerel yönetimler konusunda kitap kaleme  alması stratejik bir hamle olarak kabul edildi.

Ayağa Sıkmak Gibi

Ancak Ortahisarla ilgili olarak Ankara’dan gelen haberler ise ‘Ak parti ateşle mi oynuyor’ dedirtti. Trabzon’dan tüm anketlerden birinci sırada çıkan ve temayülde de örgütlerin desteğini alan Ahmet Metin Genç’in harcanmaya çalışılması şehirde infial yarattı.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinin başarılı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çok istendi.

Ancak, Trabzon’da 2001 yılından itibaren gelen süreç içinde parti içi dengelerin ve aday adaylığı sürecinde yaşanan kırgınlıklar sebebiyle Trabzon dışından bir tercih yapıldı. Bu tercih Van Valisi Trabzon Çaykaralı hemşehrimiz Murat Zorluoğlu oldu.

Büyükşehir Belediyesi belli olduktan sonra Ankara’da buluşan AK Partinin kurmay kadrosunun Ortahisar Belediye Başkanı ile ilgili de bir tasarrufa gitmek istediği bunun için hazırlık yapıldığı ve işi oldu bittiye getirerek Ahmet Metin Genç’i de harcamaya çalıştıkları haberi geliyor.

Trabzon’da büyük üzüntü yaratan ve Ahmet Metin Genç’i seven AK Partililer, ‘Hem Büyükşehir adayını dışardan getir hem de Ortahisar’ı boşalt bu ancak ve ancak AK Parti’nin intiharı olur ve bunun hesabını kimse veremez’ yorumlarını yaptılar.

Diğer bir yorum ise ‘AK Parti ateşle mi oynuyor? Ortahisar’da Ahmet Metin Genç devam ederse Büyükşehir’e de ciddi katkılar sağlayacak. Hiç kimse geleceğini düşünerek hareket etmesin. Önemli olan bugünü kurtarmak korumak ve ileriye götürmektir’ dediler.  
Editör: TE Bilisim