Trabzon’un Akçaabat ilçesine mart ayında yapılacak Yerel Yönetim Seçimleri öncesinde ilk kadın aday adayı Arzu Yalçınalp oldu. Yalçınalp düzenlediği basın toplantısı ile Akçaabat İlçesi Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu. AK Parti Akçaabat  İlçe Başkanlığı'na başvuru dilekçesi sunan Arzu Yalçınalp düzenlediği toplantıda yapacakları projeler hakkında bilgiler verdi.
 
Yalçınalp burada yaptığı açıklamada, “Bir ferdi olmaktan gurur duyduğum ilçemiz Akçaabat’ımıza bugüne kadar hizmet etmiş belediye başkanlarımıza, siyasi büyüklerimize teşekkür ederek; bugün ilçemize yeni bir şevk, yeni bir heyecan, yeni bir vizyon, yeni bir ufuk getirmek, Akçaabat’ımızı 2023’lere, 2053’lere 2071’lere taşımak için yola çıkmış bulunuyoruz. Sizlerle beraber çıkacağımız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.
 
Deneyimlerimizi Sunmaya Geldik
 

Yalçınalp açıklamasında, “Akçaabatlılar, Trabzon’umuzun her yerine, Türkiye’nin her köşesine hatta dünyanın birçok ülkesine insan yetiştirmiş, kabiliyeti ve iş bilirliği ile çimento olmuş vatansever bir millettir. Ak Parti Hükümetlerimizin bugüne kadar ki katkılarının üzerine inşa edeceğimiz, kaliteyi hep daha da yükselteceğimiz, çıtayı daha da yukarılara çıkarmayı hedefleyeceğimiz, daha yaşanabilir, daha yeşil, daha sosyal, küresel ölçekte marka değeri daha yüksek Yeni Akçaabat için; bilgi, beceri ve deneyimimizi sizin emrinize sunmaya geldik” ifadelerini kullandı.
 
Onur Ve Mutluluk Duyuyorum
 
Yalçınalp şunları kaydetti, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiriyle siz değerli teşkilat mensuplarımızın desteğiyle, Akaçaabatlı hemşerilerimin teveccühleriyle seçilip göreve layık görülürsek; 15 yıldır kadın kollarında başkan yardımcılığından il yöneticiliğine, il genel meclis üyeliğinde başkan vekilliğine, encümenlik görevinden, imar - bayındır komisyon başkanlığına, seçim koordinasyon merkezinde defalarca başkan

yardımcılıklarından, il başkan yardımcılığına kadar her kademede görev almış, davasına hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak,  Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği yatay ve yaşanabilir kentler konusunda deneyim sahibi bir teknik eleman olarak,  18 yıldır kentleri daha güzel hale getiren bir peyzaj mimarı olarak,  15 Temmuz hain darbe girişiminin ilk dakikalarında evlatlarını ailesine emanet ederek il başkanlığı binasına koşan bir vatan, millet, devlet, bayrak ve demokrasi sevdalısı olarak,  “Pulathane” adını Çınar ağacından almış güzel Akçaabatımızı, köftesi ve horonu kadar vizyonu ve yaşam kalitesi ile de marka yapmayı görev bilmiş bir Akçaabatlı olarak,  Türkiye’de bir ilçe futbol takımını ilk kez Süper Lige çıkartmış bir enerjinin, doğru ve verimli yönlendirildiğinde neler yapabileceğini çok iyi bilen bir yönetici olarak,   Akçaabat Belediye Başkanlığı aday adaylığımı açıklamaktan onur ve mutluluk duyuyorum.”
Nesrin BAYRAM
 
Editör: TE Bilisim