Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarının açıklanması dolayısıyla Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ankara Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bir yılın daha geride bırakıldığını belirterek, 2019'un Türkiye, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diledi. 

"Ankara siyasetin de hizmetin de yatırımın da en iyisine layıktır"

Şair Behçet Kemal Çağlar'ın "Ey insan arşı yayla! Ey bozkır! Ey Ankara!" dizeleriyle başlayan "Ankara" şiirini okuyan Erdoğan, "Gönlümüzü dünyanın neresine atarlarsa atsınlar sonunda döner, dolaşır gelir Ankara'ya düşer." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, İstanbul'un hayata ve siyasete atıldığı, Ankara'nın da ülkesine ve dünyaya hizmet ederken etle tırnak gibi ayrılmaz bir şekilde iç içe geçtiği şehir olduğunu belirtti. 
Son 17 yılın önemli bir kısmını Ankara'da geçiren bir başkentli olarak Ankara'yı çok sevdiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki Ankara da bizi sevdi. Onun için 16 yıldır bizi bırakmadı, bırakmıyor ve bırakmayacak. İşte bu sevda ile Ankara için en iyisini, güzelini, doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. 31 Mart 2019 seçimleri için de aynı anlayışla en ideal isimlerle ve en iddialı projelerle milletimizin karşısına çıkmanın gayreti içindeyiz. Bugün isimlerini milletimizle paylaşacağımız arkadaşlarımızın Ankara'ya yapacakları hizmetlerde inşallah daima yanlarında olacağız. Çünkü Ankara siyasetin de hizmetin de yatırımın da en iyisine layıktır. Çünkü Ankara başkenttir. Türkiye'yi dünyada temsil eden şehrimizdir, vitrinimizdir. Ankara'yı büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımıza, adaylarımızı da başkentli hemşehrilerimize emanet ediyoruz. Buna hazır mıyız?"

"Milletin gönlünde yeri olmayanın AK Parti listelerine girebilmesi mümkün değildir"

AK Parti'nin kurulduğu günden beri her an seçime hazır bir parti olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Seçim dönemlerinde sadece milletimizin karşısına çıkartacağımız adayların isimlerini belirliyoruz. Bu isimleri de yine milletimizle birlikte tespit ediyoruz. Milletin gönlünde yeri olmayan, ilinde, ilçesinde karşılığı bulunmayan hiç kimsenin AK Parti listelerine girebilmesi mümkün değildir. Tabii bir yarış. Aday adaylarımız oldu. Bu aday adayları içerisinden istişarelerimizi yaptık. Bu istişarelerimizin neticesinde sizlere açıklayacağım isimleri Ankara'mızın, gerek büyükşehir gerekse ilçe belediye başkan adayları olarak belirledik." 

"Ankara'da yeni bir değişim 1 Nisan'dan itibaren başlayacak"

Erdoğan, Ankara'da yeni bir değişim ve dönüşümü 1 Nisan'dan itibaren başlatacaklarını bildirerek şöyle devam etti:

"Milletimizin gözünden düşenin bizim nezdimizde yeri olmaz. AK Parti kadrolarındaki her bir arkadaşımızın bu hassasiyetle, alicenaplıkla, bu gayretle çalıştığına, çalışacağına inanıyorum. Halis niyetle, samimiyetle, beceriyle çalışanı Allah da sever, kulu da sever. Biz sizleri seviyoruz." 

İktidara geldiklerinde Türkiye'yi, "Eğitim, Sağlık, Adalet, Emniyet" dörtgeni, bu dört temel taş üzerinden yükselteceklerinin sözünü verdiklerini anımsatan Erdoğan, 16 yılda yapılan icraatlara ve 2018'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Yüksek öğrenimi ulaşılabilir kıldık"

Üniversite sayısının 130 ilaveyle 206'ya, akademik personel sayısının 82 bin ilaveyle 158 bine çıkartıldığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Üniversite öğrencilerimizin sayısını 1 milyon 656 binden 8 milyona ulaştırarak neredeyse talep eden her evladımız için yüksek öğrenimi ulaşılabilir kıldık. Bunu yapan biziz. Lisans öğrencilerimizin kredi burs rakamını, geldiğimiz zaman ne alıyorlardı, 45 lira. Şu anda ocak itibarıyla bunu nereye çıkarttık, 500 liraya. Master öğrencilerini bin liraya, doktora bin 500 liraya. Bunları yapan AK Parti iktidarı. Yurt yatak kapasitesini 182 binden 689 bine yükselttik. Bay Kemal ne diyor? 'Yurt yok, öğrencilerin kalacağı yurt yok' diyor, Türkiye'de ne kadar yurt var, ne kadar yatak kapasitemiz var, haberi yok. Çünkü kılavuzu karga, sıkıntı burada." 

Erdoğan, gençlerle beraber yeniden büyük Türkiye'yi inşa edeceklerini vurguladı. 

Bu işi kız erkek tüm gençlerle başaracaklarının altını çizen Erdoğan, "Önümüzdeki dönem için hedefimiz eğitim öğretimde kaliteyi yükseltmek, çocuklarımızın gönüllerini de doyuracak bir talim terbiye sistemi kurmak olacaktır." ifadelerini kullandı.

Sporda 34 şehre söz verdikleri 37 stadyumun 16'sının tamamlandığını bildiren Erdoğan, diğerlerinin inşa, proje ve ihale süreçlerinin devam ettiğini kaydetti. Erdoğan, lisanslı sporcu sayısının ise 278 binden 8 milyon 360 bine çıkardıklarını kaydetti. 

Sağlık alanında yapılan yatırımlar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Erdoğan, "Ülkemizde en büyük reformları gerçekleştirdiğimiz alanların başında sağlık geliyor. Bugün ülkemizde, dünyada örneği görülmedik bir şekilde, Genel Sağlık Sigortası şemsiyesinin dışında kalan kimse yoktur." diye konuştu. 

"Sağlık hizmetlerinde vatandaşlarımızı bir üst sınıfa taşıyoruz" 

Artık şehir hastaneleriyle yeni bir döneme girildiğini, sağlık alanında yeni bir çığır açtıklarını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yozgat, Isparta, Mersin, Adana, Kayseri, Manisa, Elazığ ve Eskişehir'den oluşan toplam 8 şehir hastanesini hizmete açtık. Yakında Ankara Bilkent Şehir Hastanesini de hizmete açıyoruz. Ankara Şehir Hastanesinin yatak kapasitesi 3 bin 300. Böyle bir hastane açıyoruz, devasa. Bunları ancak AK Parti yapar, yaparsa AK Parti yapar. Bunların böyle bir kapasitesi, gücü yok, yapamazlar. Toplamda 44 bin 400 yatağa ulaşacak şehir hastanelerimizle sağlık hizmetlerinde vatandaşlarımızı bir üst sınıfa taşıyoruz." 

"Hepsinin başını ezdik, eziyoruz" 

Emniyetin, önceliklerinin başında geldiğinin altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye terör örgütleriyle, çetelerle, uyuşturucu tüccarlarıyla, asayişi bozmaya yönelik her türlü eylemle mücadelede tarihinin en başarılı neticelerini bizim dönemimizde almıştır ve şu anda da almaya devam ediyor. Terör örgütlerine sınırlarımız dahilinde ve haricinde vurulan darbeler... Milletimiz bu noktada gerçekten huzur içinde yaşıyor. PKK/ PYD, DEAŞ ve FETÖ'ye kadar karanlık güçlerin beslediği, büyüttüğü, üzerimize saldığı ne kadar örgüt varsa hepsinin başını ezdik, eziyoruz. Organize suç örgütlerine göz açtırmıyoruz." 

"Önce sen partinin içindeki meşruiyetini sorgula"

Ülke ve milleti hizmetlere kavuşturmak için çalışırken en çok engeli anamuhalefet partisinden gördüklerini söyleyen Erdoğan, şunları aktardı:

"Ülkemizi ve milletimizi hizmetlere kavuşturmak için gece gündüz çalışırken en çok saldırıya kimden maruz kaldık, en çok engeli kimden gördük biliyor musunuz? Evet, anamuhalefet partisi. Şimdi de tutmuş bizim meşruiyetimizi, cumhurbaşkanlığımızı sorguluyor. Bay Kemal, önce sen partinin içindeki meşruiyetini sorgula. Bak şu anda, senin kendi genel başkan yardımcıların bile sana dümdüz çakıyor. Dünyanın neresinde 9 seçim üst üste kaybedip hala koltuğuna yapışan anamuhalefet başkanı bulabilirsiniz. Senden başka yok. Meşru değilsin. Bir an önce git de şu CHP'nin tabanı rahatlasın." 
Editör: TE Bilisim