AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Erzurum Kongresi’nin 100. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Erzurum Kongresi’nin 100. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. 

Cora yaptığı açıklamada “23 Temmuz 1919.Vatan bir bütündür, bölünemez. Millet her türlü yabancı işgal ve müdahalelere karşın, topyekün kendisini savunacak ve direnecektir.Milli gücü kullanmak ve milli iradeyi hakim kılmak temel ilkedir.Manda ve himaye kabul olunamaz” şeklinde ifadeler kullandı. Bundan yüzyıl önce küresel siyasi konjonktürün bu vatanı icbar ettiği ve millet olarak aldığımız kararlar ne denli önemli ise bugün de benzer küresel adaletsizlik ve çarpıklıklara karşı aynı karar ve kararlılıkla mücadele etmenin elzem olduğunu da vurgulayan Milletvekili Salih Cora şöyle devam etti:

“Türkiye; Doğu Akdeniz'de, Suriye’de, Irak’ta ve tüm mazlum coğrafyalarda kendi tezlerini hayata geçirerek var olacaktır. Başka çaresi yoktur...Bu duygularla Erzurum Kongresi’nin100.yılını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”
Editör: TE Bilisim