Şanlı Trabzonspor ve sporla ilgili deneyimlerini ekrandan zaman zaman canlı zaman zaman da telefonla aktaracak. Yıllardır spor gazeteciliğinin çilesini çeken arkadaşımıza hayırlı olsun diyoruz.
 
Geçmiş Olsun Kemal
 
TAKA Gazetesi’nin Çaykara temsilcisi Kemal Çuman İstanbul’da özel bir hastanede mide ameliyatı oldu. Yıllardır midesinden sıkıntı çeken Çuman’ın mide ameliyatı başarılı geçti. Ameliyatı gerçekleştiren Çaykaralı hekim Necmi Kurt’a teşekkür ediyor ve eline sağlık diyoruz.
 
Çebi’nin Telefonu 
 
Trabzon’da ağır kış şartlarının yaşandığı bu günlerde Ortahisar Belediye Başkanı A.Metin Genç’in yerine Selahattin Çebi vekalet ediyor.  Genç, Trabzon’a uçaklar inemeyince gelemedi. Çebi de vekaleti aldı. Çebi’nin kar mücadelesi yapan ekibi ile 7/24 mesaide olduğunu gördük.  Bu arada Çebi, meclisin muhalefet partisi üyelerini telefonla arayarak bir önerileri olup olmadığını sorması, taleplerini alması, kar mücadelesi ile ilgili kendilerine vereceği bilgilere açık olduğunu söylemesi, hakikatten çok doğru ve güzel bir hamle.
 
10 Noktaya EDS
 
Sürücülerin korkulu rüyası Elektronik Denetleme Sistemi Trabzon’a geliyor.  Sistemin kurulması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaştırma Dairesi tarafından sürdürülen çalışmalarda sistemin kurulacağı noktalar belirlendi.
 
10 noktaya EDS sisteminin kurulacağını belirten yetkililer, biri hız, biri ışık ihlali ve 7 noktaya ise park ihlali ile ilgili sistem kurulacağını söylediler. Sistemin Havaalanı-Beşirli arasında kurulacağı öğrenildi. Yer tespit komisyonu tarafından belirlenen noktalar İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderildi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğünün onayının ardından sistemin kurulma çalışmaları da başlayacak. EDS sistemin kesilecek cezaların yüzde 70’i Emniyet teşkilatına, yüzde 30’u ise Belediye kasasına girecek.
 
Başkan Adayından Referandum Yorumu
 
Trabzonspor’un başkan adaylarından olan Metin Atasoy ülke gündemine dair yaptığı açıklamada, “Öncelikle evetcimisiniz, hayırcımısınız sorgulamasından ve ayrıştırmasından özenle kaçınmalıyız. Düşüncemizi ve oyumuzu kimse sorgulamamalıdır. Bu ülke hepimizin. Ve evet diyecekler halamızın kızı, hayır diyecekler amcamızın oğlu. Biz birlikte Türkiye’yiz.
 
Bu bir seçim, bir referandum. Bundan sonra ülkemim nasıl yönetileceğini belirleyecek çok önemli bir referandum. Bazılarına göre içinde demokrasi olan, bazılarına görede içi diktatörlükle dolu olan bir referandum. Birilerinden nefret etmeden, birilerine de aşık olmadan oyumuzun rengini izah etme korkusu ve mecburiyeti hissetmeden sandığa gidebilme özgürlüğümüze herkesin saygı duymasını bekleyerekten; Evetlere saygı duyarak "HAYIR" vereceğim.”
 
Belediyenin Suçu Yok
 
MHP Meclis Üyesi ve MHP grup başkanı Davut Çakıroğlu, Trabzon’da yağan yoğun karın getirdiği sıkıntılar ile ilgili açıklamada bulundu, “Emniyet sadece vatandaşa radarla ceza yazıyor. Gönül ister ki sadece radar değil olması gereken denetimleri kışa girmeden yapılsaydı bu yaşadığımız olumsuzluklar olmazdı. Kış geldiğinde kar lastiği takmayan dolmuşçulara sadece dolmuşçulara değil trafikteki tüm araçları denetleyip cezai kar lastiği takmayan araçlara cezai işlem uygulasalar yine böyle olmazdı. Emniyetin bu konunun üstüne düşmesi lazım. Benim karla müdahalede tek eleştirmeyeceğim kurum belediyedir” dedi.
 
Operatörler Acemi
 
Ortahisar Belediyesi'nin Şubat ayı meclis ilk oturumunda konuşan CHP Trabzon meclis üyesi Turgay Şahin, “Karla mücadele konusunda çalışmalar vatandaşlar durumun iyi olmadığını söylüyorlar” dedi. Karla mücadele konusunda gördüğü eksiklikleri dile getiren Şahin, sözlerine şöyle devam etti. “2 yıl önce İl Özel İrade kapatıldığı zaman havuza gönderilen elemanlar hakkında burada tartışma oldu. Göndermeyim, bu arkadaşlar çok iyi yapar işin dedim ama dinlemediniz. Karla mücadele işine müdahil olmak zorunda kaldım. Sabah saat 06:00’da kalktım evim tanjanta görüyor hiç bir müdahale yok. Kara saat 09:00 oldu yine bir müdahale yok. En sonunda belediyeden birisine oranın fotoğrafını attım. Sağ olsun belli bir zaman sonra bir greyder gönderdiler. Fakat operatörü acemi indim aşağı bak böyle şöyle yapacaksın diyerek zorla da olsa yolu açtık” dedi.
 
Dünya Parlamış At Gibi Koşuyor, Nereye
 
AK Parti Trabzon eski Milletvekili ve eski Trabzon belediye Başkanı Asım Aykan, “Bir toplumda zulüm, zina,faiz, katl, zorbalık, adaletsizlik, ahlaksızlık vs....almış başını gitmişse; insanlarda bundan rahatsız değilse, bir pişmanlık yoksa, bu durumları ortadan kaldıracak kurumsal ve ferdi bir gayret yoksa bela kaçınılmaz olur. Kuran'a ve tarihe bir göz atmak yeterlidir. Lut, ad, Semud, medyen, Firavun, vs ....kavimler Nasıl cezalandırılmış? Deprem, su, Ateş, ses, savaş, kıtlık, hastalık vs.... İnsanlığı felakete sürükleyen günahlar günümüzde de artarak devam ediyor. Kimsenin de umurunda değil. Rabbim muhafaza buyursun. Gece gündüz secdelerde göz yaşı dökmek zamanıdır.”
 
Söğütlü 7 İlçeyi Geride Bıraktı
 
Açıklanan verilerle Akçaabat’ın mahalle nüfuslarından ilginç rakamlar ortaya çıktı. Akçaabat’ın en kalabalık mahallesi 17 bin 251 kişi ile Söğütlü olurken, en az nüfusa sahip mahallemiz ise 99 kişi ile karaçayır oldu. Söğütlü 17 bin 251 nüfusu ile Trabzon’un 7 ilçesini geride bıraktı. Söğütlü bu nüfusu ile; Tonya, Şalpazarı, Köprübaşı, Hayrat, Dernekpazarı, Çaykara ve Çarşıbaşı ilçelerini geride bıraktı.
Editör: TE Bilisim