‘’Bir ailede bir doktor olacak; ama o sen olmayacaksın. Bir ailede siyasetçi de olacak; ama o sen olmayacaksın. Demek ben mahvoldum.’’ Erdem Şen’in sohbetinin devamında Arsin’de 107 yaşında bir teyzenin de ölüm haberi geldi. Şen, konuyla ilişkili bir de vecize anlattı: ‘’Adem peygamberimiz 950 yıl yaşadı. En son kendine bir baraka yaptı. Azrail geldi ve Adem peygambere; ‘’Dünyada senin için vakit tamam’’ dedi. Adem peygamber ise; ‘’Böyle olacağını bilsem şu barakayı yapmazdım’’ diye karşılık vermiş.
 
Sera Gölü korkutuyor
 
Trabzon’un yıldızı parlayan turistik mekanlarından Sera Gölü’nde vatandaşlardan trafikle ilgili ciddi şikayetler geliyor. Sera Gölü etrafında yapılan yol yapım ve istinat duvarı çalışmalarının ardından göl çevresinde araçları korumaya yönelik korkuluklar bir türlü takılmadı. Yöre sakinleri tepkilerini şöyle dile getirdi:

‘’Burası virajlı bir yol ve araçlar çok hızlı hareket ediyor. Göl çevresinde koruyucu demirlere veya bariyerlere ihtiyaç var. Burada bu güne kadar çok kazaya davetiye çıkaracak gelişmeler oldu. Yarın bir gün göle araç uçtuğunu görsek ve ölümlerin yaşandığını duysak hiç şaşırmayacağız. Gölün estetiğine zarar vermeden en azından uyarı levhaları konulmalı. Yetkilileri göreve çağırıyoruz.’’
 
Başaran’dan Yeni Kitap
 
Akçaabatlı Mehmet Ali Başaran, kitaplarına 4 yeni kitap daha ekledi.Akçaabat’ın yetiştirdiği yazarlardan Mehmet Ali Başaran’ın kaleme aldığı, Gazete Okuyan Tavuk, Nasrettin Hocanın Bisikleti, Kuzularla Saklambaç ve Ceza hikayeleri isimli çocuk kitapları piyasaya çıktı.

Avukatlık mesleğinin yanında yazarlıkta yapan Mehmet Ali Başaran’ın kitapları seçkin kitapçılarda bulunabilir. İlk kitap “Gazete Okuyan Tavuk” ile başlayan eğlenceli macera devam ediyor. Sırtında çantası, gözünde gözlüğü, ayağında şıpıdık terlikleriyle fırt fırt yürüyen kahramanımızı takip edin. Her yaştan okuru içine alacak farklı bir dünyaya açılıyorsunuz.Mehmet Ali Başaran Ceza Hikayeleri kitabında insanı karanlık yanlarında tekinsiz bir gezintiye çıkartıyor.  Nasrettin Hocanın Bisikleti’nde ise ilk İşinde yakayı ele veren bir hayvan çetesi, hamam sevdalısı şaşkın bir inek, acayip laflar eden kitaplar, dertli bir Ceviz Ağacı, Nasreddin Hoca’nın talihsiz bisikleti ve daha nicelerİ.
 
Askerlik kısalacak mı?
 
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile TSK'nın komuta kademesinin katıldığı toplantıda, askerlik sürelerinin kısaltılması ve yeni askerlik sistemi görüşüldü. Söz konusu toplantıda, askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sistemi, ayrıntılı bir şekilde görüşüldü. Askerlik sistemine yönelik, Milli Savunma Bakanlığının, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları ile yaptığı çalışmalarda sona yaklaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı'nda, Bakan Hulusi Akar'ın başkanlığında yapılan toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in yanı sıra kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ve diğer yetkililer katıldı. Söz konusu toplantıda, askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sistemi, ayrıntılı bir şekilde görüşüldü.
 
Güneş’ten Koca Yusuf’a Sürpriz
 
Trabzon’da faaliyet gösteren Özgüüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, şirketin emektarlarından Yusuf Kıraç’a sürpriz doğum günü düzenledi. Şirketin kuruluşundan itibaren şirket bünyesinde görev yapan Yusuf Kıraç’ın önceki gün doğum günüydü.

Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş ile şirket çalışanları Yusuf Kıraç’ın doğum gününü şirkette kutladılar.  Halis Güneş, “Kurulduğumuz günden bugüne kadar mütevaziliğiyle gönüllerde yerini almış, şirketimizin namı değer Koca Yusuf abisi bir yaş daha gençleşti. Hep birlikte, sağlık ve huzurla nice senelere inşallah” dedi. Yusuf Kıraç’a bizlerde sevdikleriyle sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.,
 
Kahyalar Tek Tip Kıyafete Geçti
 
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, kentteki dolmuş duraklarında görev yapan kahyalar için tek tip elbise kararı aldı.

Oda Başkanı Ömer Hakan Usta, duraklarda görev yapan kahyaların elbiselerini dün takdim ederek, “Duraklarımızda önemli bir görev üstlenen kahyalarımıza artık yazlık ve kışlık olmak üzere iki çeşit elbise giyecekler. Onların görevlerini en iyi şekilde yapmaları için odamız üzerine ne düşüyorsa yapmaya hazırdır. Yeni elbiselerinde kendilerine hayırlı görevler diliyorum” dedi.
 
Hayır’la Yola Çıktı
 
Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığında uzun yıllardır makam şoförlüğü görevini üstlenen Mahmut Hayır, 3 Nolu Erdoğdu Mahallesinden muhtar adayı oldu.

Adaylıkla ilgili resmi işlemlerini tamamlayan Hayır, ekibini de oluşturarak çalışmalara başladı. Şehrin en büyük mahallerinden biri olan 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi ile ilgili projelerini de hazırlayan Hayır, “Ekibimizle bir yola çıktık. Allah utandırmasın. Mahallemizde ki büyüklerimizi ziyaret ediyoruz, projelerimizi anlatıp desteklerini istiyoruz. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur” dedi.
 
 “Atama sorununa  çözüm istiyoruz”
 
Diyaliz Teknikerleri sorunlarına çözüm istiyor. Atama sorunu ile karşı karşıya kalan teknikerlerin sorunları ile ilgili Diyaliz Teknikerleri Derneği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “ Yüksekokul bünyesinde 2 yıllık eğitim süresine sahip, ön lisans programlarının önemli bir parçası haline gelen Diyaliz bölümünün mezunları işsizlik ve atama sorunlarıyla karşı karşıyadır. Devlet hastanelerinin yanı sıra özel diyaliz merkezlerinin iş ilanlarında ‘tecrübeli diyaliz hemşiresi, sertifikalı hemşire aranıyor” ibareleri teknikerlerin önünü her türlü kapatmaktadır. Kaldı ki sertifikasız sağlık memuru, hemşire, att  gibi çeşitli personellerin de bizim iş alanımızda çalışıyor olması diyaliz teknikerinin iki yıllık emeğiyle aldığı diplomayı hiçe sayıp boşa çıkarmaktan başka bir şey değildir.
 
Mezun bölümü ilk olarak 1993 yılında Ege Üniversitesi’nde açıldı ve ilk mezunlarını 1995 yılında vermiştir. Mevcut 37 üniversitede diyaliz teknikerliği bölümü bulunmaktadır.2017 de 3209 diyaliz kontenjanı açılmıştır. Bunun 746’sı devlet 2463’ü vakıf üniversitesidir. Sağlık Bakanlığı geçmiş yıllarda Hemodiyaliz servislerinde yaşanan, sağlık personeli sıkıntısından dolayı hemşire unvanı olan kişilere diyaliz sertifikası alarak çalışma imkanı vermiştir.
 
Diyaliz teknikerleri olarak,gerek kamu hastanelerinde gerekse özel hastaneler de çalışmak için yeterli sayıya ulaştığımız apaçık ortadadır.Hemşire, att,ebe gibi unvana sahip kişilere 3 ay kurs verilerek kazandıkları sertifika alımlarının durdurulması ve hemşirelerin kendi birimlerine çekilerek birimlerdeki hemşire ihtiyacının giderilmesi daha uygun olacaktır.İşin asıl sahibi olan bizlerin Kamu Hastanelerinde görev almak üzere yeterli atama kontenjanlarına sahip olmasını umut ediyoruz” denildi.
Editör: TE Bilisim