Devir teslim töreninde konuşan Coşkun Yılmaz, her zaman Çarşıbaşı’na katkı sunmaya hazır olduğunu ifade ederek, “Mevkiler, makamlar gelip geçididir. Aslolan geride hoş bir seda bırakabilmektir. Bu bilinçle 10 yıl boyunca tüm gücümüzle ilçemize hizmet etmek için gayret gösterdik, çok çalıştık. Bugün bu hizmet bayrağını yeni Belediye Başkanımıza devir ediyorum. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ise, “Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin  izinde gönül belediyeciliği yapmak için yola çıktık. Yaptığımız her işle hemşehrilerimizin gönlüne dokunan, Çarşıbaşı’nı sanatıyla, kültürüyle, sporuyla, doğasıyla, tarihiyle ön plana çıkaran, sosyal belediyeciliği daha da yaygınlaştıran, adaletli ve hakkaniyetli gönül belediyeciliği hedefliyoruz. Hizmet çıtasını daha yükseklere taşımak için çalışacağız. Hemşehrilerimizin işlerini kolaylaştıracak, zaman tasarrufu sağlayacak uygulamaları hayata geçireceğiz. Belediyeciliğin yanında; engelli kardeşlerimiz, gençlerimiz ve kadınlarımızla ilgili çok önemli projelerimiz var. Çarşıbaşı olarak kültür ve turizm projelerimizle ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca, gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak istiyoruz. Şehrin tüm paydaşlarıyla ve hemşehrilerimizle el ele vererek istişareyi esas alan bir anlayışla hep birlikte Çarşıbaşı için çok çalışacağız” diye konuştu.
 
Dua ederek mazbatasını aldı
 
5 yıl aradan sonra yeniden Beşikdüzü Belediye Başkanlığına seçilen Ramis Uzun, Hakim Onur İnci’nin elinden mazbatasını aldı. Başkan Ramis Uzun mazbatayı almadan önce Hakim Bey’den müsaade isteyerek dua etti. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, “İlçe halkımız bizlere güvendi, çok büyük destek verdi. Herkesten Allah razı olsun. Sorumluluğumuz çok büyük. Bundan sonra tüm Beşikdüzü’nün Belediye Başkanı olarak kolları sıvamanın ve el ele vererek hizmet yapmanın zamanıdır. Halkımızın bizlere verdiği bu emanete sahip çıkarak, Beşikdüzümüze hizmet için çok çalışacağız” dedi.
 
İyidere’de devir teslim
 
Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Rize'nin İyidere ilçesinde belediye başkanı seçilen AK Partili Saffet Mete, görevi Ahmet Mete'den devraldı. Rize’nin İyidere ilçesinde 1994 yılında belediye başkanı seçilen ardından bir dönem aradan sonra 2004 yılında tekrar seçilerek bugüne kadar başkanlık görevini yürüten Ahmet Mete, görevi yeni seçilen Ak Partili Saffet Mete’ye devretti. İyidere Belediye Başkanlığı binasında yapılan devir teslim törenine çok sayıda partili katıldı. Yeni seçilen belediye başkanı Saffet Mete, “Ahmet başkanımıza 20 yıldır ilçemize hizmet ettiği için teşekkür ediyoruz. Bu bir aşk hikâyesidir, biz bu devir teslimle bayrağı aldık. Daha ilerilere taşımak için gayret edeceğiz. Aynı birlik beraberlikle bende bu bayrağı gelecekte teslim edeceğim. Biz oy veren ve ya vermeyenlerin belediye başkanı olacağım” diye konuştu. Konuşmalar ardından Ahmet Mete, Saffet Mete'ye belediyenin mührünü verirken yeni başkanda kendisine çeşitli hediyeler takdim etti. 
 
Ardeşen’de Avni Kâhya Görevi Hakan Gültekin’den Devraldı
 
31 Mart yerel seçimleri sonucunda Ardeşen Belediye Başkanı seçilen Avni Kahya, görevi Hakan Gültekin’den devraldı. 31 Mart yerel seçimlerinde partisi AK Parti’den belediye başkan adayı gösterilen Avni Kâhya seçimlerden zaferle ayrıldıktan sonra dün mazbatasını alarak resmen Ardeşen Belediye Başkanı oldu. Kâhya, bugün ise görevi eski Belediye Başkanı Hakan Gültekin’den devraldı.
Devir teslim törenine Hakan Gültekin ve Avni Kâhya’nın yanı sıra, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Mustafa Terzi, Tunca Belde Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, eski ve yeni belediye meclis üyeleri, yeni il genel meclis üyeleri, partililer ve belediye çalışanları katıldı. Yapılan konuşmaların ve duaların ardından Ardeşen eski Belediye Başkanı Hakan Gültekin, belediye başkanlığı mührünü yeni Belediye Başkanı Avni Kâhya’ya verdi.  Ardeşen eski Belediye Başkanı Hakan Gültekin görevi devraldıktan sonra mesai arkadaşları vedalaşarak belediyeden ayrıldı. Ardeşen Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Avni Kâhya tebrikleri kabul etti ve hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri isteklerini geri çevirmedi.

Editör: TE Bilisim