Hemşehrilerinin büyük teveccühünü kazanarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Murat Zorluoğlu, seçim sürecini ve sonuçlarını değerlendirmek üzere konuk olduğu A Haber kanalı canlı yayınında, Trabzon’da sandıklardan çıkan sonuçtan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. 

31 Mart yerel seçimlerine hazırlık anlamında çok iyi bir kampanya dönemi geçirdiklerini ifade eden Zorluoğlu, “Hem geleneksel hem de modern kampanya yöntemlerini kullanarak, sosyal medya ve iletişime ağırlık veren, başarılı bir kampanya yürüttük. Neticesinde vatandaşımızın teveccühüyle Pazar günü yüksek bir oy oranıyla; 64,61 –ki bunun birinci bölümü 64 çok kıymetli ama 61’i de kıymetli Trabzon için- büyükşehir belediye başkanı seçildim. Bundan çok büyük bir memnuniyet duyuyorum ve Trabzon halkına müteşekkir olduğumu ifade ediyorum” dedi. Dile getirdiği başarının arkasında bir hikâye olduğunu kaydeden Zorluoğlu, “Bu başarı tek başımıza elde ettiğimiz bir başarı değil. Evvela Sayın Cumhurbaşkanımız iki kez ilimizi teşrif ettiler. Aday tanıtım toplantımıza katıldılar ve miting düzenleyerek bize destek oldular. Başta Trabzonlu bakanlarımız olmak üzere çok sayıda bakanımız bizi ziyaret ettiler. Onlarla ilçeleri, mahalleleri gezdik, bize destek oldular. Dört milletvekilimiz de aynı şekilde bize çok büyük destek verdiler. İl teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız hakeza… 

Cumhur İttifakı’nın diğer ortağına bir parantez açmak lazım. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığımız, ilçe başkanlıklarımız ve ülkü ocakları başkanlıklarımız da bize büyük destek sağladılar. Trabzon’da huzurlu ve sükûnetli bir seçim kampanya dönemi geçirdik. Bu anlamda diğer partilere de teşekkür ediyorum” diye konuştu. Seçim kampanyası boyunca vatandaşlara, yüksek bir oy oranıyla seçilmeyi çok arzu ettiğini dile getirdiğini anlatan Zorluoğlu, “Bizim bundan sonra Ankara’da her düzeyde Trabzon ile ilgili projelerimizi daha rahat ve daha yüksek sesle dile getirmemizi sağlayacak bir oy oranı aldık” ifadelerini kullandı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, A Haber’deki değerlendirmelerini şu cümlelerle tamamladı: “İnşallah yeni yönetim anlayışımızla; ortak akla, istişareye dayanan, herkesi kucaklayan, liyakata, hakkaniyete, adalete önem veren bir belediye yönetimi ortaya koyacağız. Trabzon için başta ulaşım ve trafik olmak üzere, çevre, turizm ve çevre alt yapıları, kentsel dönüşüm, yeni rekreasyon alanları gibi büyük projeleri bir bir hayata geçirerek, Trabzon’u inşallah önümüzdeki beş yıl sonunda, halkımızın hayatını kolaylaştırdığımız, konforunu artırdığımız gerçek anlamda bir büyükşehir olarak göreceğiz.”
 

Editör: TE Bilisim