''Trabzon'umuz ulaşım ve turizm alanında Doğu Karadeniz Bölgesi’nin merkezi konumundadır. Trabzon’un yanı sıra Rize, Gümüşhane ve Bayburt illerine de hizmet eden Trabzon Havalimanı taşınan yolcu sayısı bakımından Türkiye’nin 7. Havalimanıdır ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ulaşımı için büyük önem taşımaktadır. 

Ancak, uçak biletlerindeki pahalılık, sefer sayısındaki yetersizlik, otopark ücretleri ve dış hat uçuşlardaki güvenlik ücreti gibi uygulamalar nedeniyle Trabzon Havalimanı etkin bir şekilde kullanılamamakta, yolcular mağdur edilmektedir. Dış hat uçuşlarında alınan güvenlik ücreti uygulaması birçok havalimanından 1 Euro olarak belirlenirken Trabzon Havalimanı’nda yolcu başına 3 Euro’dur. DHMİ tarafından kiraya verilen veya işletilen otoparklardaki ücret tarifeleri diğer havalimanlarına göre %50 daha pahalıdır. Tüm bu eksiklikler ve yanlış uygulamalar nedeniyle Trabzon Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısında azalma gözlenmektedir
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müdürlüğü’nün 2019 Ocak verilerine göre iç hat yolcu trafiğinde önceki yıla göre %13 düşüş yaşanmış 273 bin 252 yolcu seyahat gerçekleştirmiştir. İç hat uçuşlarında iniş-kalkış yapan uçak sayısında da bir önceki yıla göre %11 azalma vardır. 

Ayrıca, Kıbrıs’ta 25 bin civarında Karadenizli vatandaşımız yaşamaktadır. Öğrenciler ve askerler de eklenince bu sayı 50-60 bini bulmaktadır. Şu anki Trabzon-Kıbrıs arası aktarmalı uçuşlar nedeniyle mağduriyetler yaşanmaktadır. Haftada bir de olsa Trabzon-Kıbrıs arası direk uçuş seferleri düzenlenmesi önemli bir ihtiyaçtır ve taleptir.'' Buna göre; 

1. Trabzon Havalimanı’nın sorunlarının çözümü noktasında bir çalışmanız var mıdır? 
2. Trabzon-Kıbrıs arası direk uçuş seferlerinin düzenlenmesi konusunda bir girişiminiz olacak mıdır? 
3. Trabzon’a uçuşlardaki bilet fiyatlarındaki pahalılık ile ilgili bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? 
4. Trabzon Havalimanı’ndaki otopark ücretleri ve dış hat güvenlik ücreti gibi ücret uygulamalarının diğer havalimanlarındakinden daha pahalı olmasının gerekçesi nedir? 
Bu farkın ortadan kaldırılması için bir girişiminiz olacak mıdır? 

 

Editör: TE Bilisim