Konferansta 15 Temmuz Gazisi KDK çalışanları o gece yaşadıklarını anlattılar ve konuşmalarının ardından gazilere günün anlam ve önemini hatırlatmak için plaket takdim edildi.

15 Temmuz Gazilerinin ardından “o geceyi” anlatan Başdenetçi Şeref Malkoç yurt genelinde düzenlenen etkinliklerle 15 Temmuz direnişi, demokrasi bayramı ve vatana sahip çıkma hissiyatının bayrama dönüştürüldüğünü söyledi. Geçen yıl, 15 Temmuz gecesi yaptıkları yayınlarla darbeye karşı direniş gösteren gazetecileri ağırlayarak onlara plaket takdim ettiklerini hatırlatan Malkoç bu sene ise 15 Temmuz direnişinde STK’ların rolü üzerine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ağırladıklarını ifade etti.

ABD’nin Türkiye’yi Tehdit Etmesine Boyun Eğmiyorsak Bu 15 Temmuz Sayesindedir

Ombudsman Malkoç “Tarihte bütün milletlerin dönüm noktaları vardır. Malazgirt’te Alparslan’ın zaferi, Fatih’in İstanbul’u fethederek bir çağı kapatıp bir çağı açması, Gazi Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşıyla Cumhuriyeti kurması bunlara örnektir. İşte 15 Temmuz’da da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milleti darbeye karşı sokağa çağırarak tarihin yönünü değiştirmiştir” dedi.

15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin kendi kendisini yenilediğini belirten Başdenetçi “Bugün S-400’leri alırken ABD’nin Türkiye’yi tehdit etmesine boyun eğmiyorsak bu 15 Temmuz sayesindedir. Eskiden olsa ABD’ye rest çekmeyi bırakın ses bile edemezdik. Şimdi aramızda da olan 15 Temmuz kahramanları sayesinde sesimiz gür çıkıyor” diyerek gündemdeki konuları da yorumladı.

Türk Yargısı Doğruyu Ve Yanlışı Mutlaka Ayırt Edecektir

Şeref Malkoç 2500 yıllık devlet geleneğine, 1500 yıllık İslam Medeniyetine ve 1000 yıllık Anadolu geçmişine sahip olan bu milletin bütün zorlukları aşacağını söyledi. Malkoç “15 Temmuz sayesinde Türkiye artık NATO’ya ve stratejik ortaklarına körü körüne güvenemeyeceğini anladı. Ayrıca Sahil Güvenlik ve Jandarma İçişleri Bakanlığı’na bağlanarak hayal edilemeyecek reformlar gerçekleştirildi” dedi.

Ombudsman Malkoç darbecilerin yargılandığı davaların devam ettiğini söyledi ve ekledi: “Bu tür olaylar milletlerin tarihinde derin izler bırakır. Süreçte mağduriyetler yaşanmış olabilir. Ancak ben şundan eminim ki Türk yargısı yalpalayabilir ama kör değildir, nihayetinde doğruyu ve yanlışı mutlaka ayırt edecektir.”

O Gün Bir Milyon Üyeli Memur-Sen Olsaydı 28 Şubat Olmazdı

Başdenetçi’nin ardından konuşmasını yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 15 Temmuz gecesine dair anılarını şöyle anlattı: “Ben darbe olduğunu anladıktan sonra bir milyon üyeli teşkilatımızı harekete geçirmek için twitterdan çağrıda bulundum. Teşkilatımızı o gece Türkiye’nin her yerinde teyakkuza geçirdik. Anadolu’da direnişin ilk filizlerini biz verdik. Sendika olarak dört şehit verdik, onlarca gazimiz var.”

Memur-Sen Başkanı Yalçın 28 Şubat’ın askeri kanadının yargılandığını ancak sivil ve medya ayağından hala hesap sorulmadığının altını çizere söyle söyledi: “O gün bir milyon üyeli Memur-Sen olsaydı 28 Şubat olmazdı. 15 Temmuz sözünde samimi olanların imtihanıydı. Ben o gece hiç ses çıkarmayanların sabah olduğunda meydanlara çıkıp, üç beş fotoğraf çektirdiklerini biliyorum. Onlar hasbi davranırken bu millet samimi davranmıştır.”

Başkan Yalçın Başdenetçi Mlakoç’un S-400 konusundaki düşüncelerine katıldığını ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye S-400’leri tartışıyor, Akdeniz’de sondaj gemimiz engellenmeye çalışılıyor. Eğer 15 Temmuz yaşanmasaydı içeriden ihanet edip, dışarıya bilgi verenler, mankurtlaşanlar ortaya çıkmasaydı bu ihanet Türkiye’yi bitirirdi. Bu millet içeriden ihanet görürse zorlanabilir, dışarıdan gelen hiçbir şey bizi yıkamaz.”

Yalçın, 15 Temmuz sayesinde milletin ve Türk gençliğinin kendine geldiğini belirtti ve ekledi: “Büyük bir imtihandan başarıyla çıktık. Önümüzdeki süreçte, birlik ve beraberlik içinde, gidebileceğimiz başka bir vatanımızın olmadığının bilincinde hareket etmeliyiz. Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’da halkı sokağa çağırarak dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış ve bütün milletlere darbeye karşı direnişte örnek alabilecekleri bir geceyi armağan etmiştir.”
 
Editör: TE Bilisim