Trabzon’da bir salonda düzenlenen toplantıya; Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyesi Ali Akar, İl Başkanı Ercan Şılbır, Demokrat Parti’nin önemli isimlerinden İş Adamı Tahsin Azaklı, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.  İl Başkanı Ercan Şılbır partililere yaptığı açıklamada, “Bizim büyüklerimiz 1946 yılında yola çıkarken evlerinde aşları, işleri, sırtlarında hiçbir şeyleri yokken bu davaya kalkıştılar. Eksikler var. Bu eksikleri gidermek için azimle, hırsla çalışmamız gerekiyor” dedi. 

Bizim Misyonumuz Halktan Yana

GİK Üyesi Ali Akar burada önemli açıklamalarda bulundu. Akar 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde nasıl bir yol izleneceği ile ilgili bilgi verdi.  Akar, “Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Bizim mücadelemiz çok eskidir. Bizim misyonumuz bu ülkeye çok şeyler verdi. Bizim misyonumuz yatırımcıdır, halktan yanadır. Bizim misyon aşı olmayanı düşünen bir misyondur, gelir dağılımını halka nasıl yayarım diyen bir misyondur” şeklinde konuştu.  

57 İl Başkanı İstemiyor

Akar Patinin Genel idare Kurulu’nda alınan kararlar ile ilgili bilgi verdi.  Akar Türkiye genelinde genişletilmiş toplantı yaptıklarını söyleyerek il başkanları ve partililerin görüşlerini aldıkları ifade etti. Akar, “İl Başkanları ve partililerin fikirlerini aldık. İttifaklara katılalım mı? Yoksa tek başımıza mı seçime katılalım? Diye sorduk. 57 il başkanı; “İttifaklara gire gire partiyi yok ettik. Oyumuzu sayamadık” dediler. Ak Parti’yi Demokrat Parti’den başkası indiremez. Demokrat Parti’nin aldığı karar tek başına iktidardır. Oyumuzu birine satmayacağız”  diye konuştu. 

Biz Partimizi Büyüteceğiz

Akar açıklamasında şunları kaydetti, “Biz tek başımıza belediye başkan adayları göstereceğiz. Kendi partimize oy vereceğiz. Neden başka bir yere oy verelim. Biz partimizi büyüteceğiz. Başkasının bahçesinden bize ne. Bu misyonun başka parti ile işi yok. Bizimle uyuşmazla. Bizim anlayışımızda menfaat yoktur. Aldığımız karar budur adaylarımızı göstereceğiz.”
 Sonay ÇALUK 
 

Editör: TE Bilisim