Çaykara, Of ve çevre ilçelerden, İl merkezinden sevenleri ve siyasiler akın akın Dernekpazarı’na geldiler. Salon tıklım tıklım dolduktan sonra diğer mekanlardan ayrı dışarıda da kalanlar oldu. İlçe girişinden Süt fabrikasında  kadar bulunan alanda trafik tek şeritten verilebildi. Dernekpazarı’nın diğer gururu, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık’ın yanı sıra siyasiler, kurum amirleri, iştirak etti. 

Mehter ve halk oyunları sahne aldı. İlçemiz ses ve müzik sanatçıları iştirakçilere güzel anlar yaşattı. Tesisle ilgili bilgiler veren açılış konuşması Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık tarafından yapıldı. İlçe Kaymakamı Murat Yıldız’ın başlangıcından açılış anına kadar yapılan çalışmalar, katkısı bulunanlar ve kullanım alanları ile ilgili açıklamaları içeren konuşması ile devam edildi. 

Bakan Albayrak, kendisine gösterilen bu sıcak ve sevecen karşılamadan  gurur duyduğunu, böyle bir eserin ilçeye gerekli olduğunu belirtti. Kısa sürede bu görkemli eserin meydana gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, ilçeye ve halkımıza hayırlı olmasını diledi. Konuşma sonunda katkısı bulunanlar plaketle ödüllendirilerek açılış sona erdi.
Editör: TE Bilisim