Kendilerine fitre niyetine yardım yapılsın. Mümkünse iş sahibi yapılacak olan varsa yapılsın. Gazetecilerde buna katkı sağlasın. Muhtarlarla istişare yapılsın ve psikolojik danışmanlık hizmeti de sunulsun. Denetimler sürekli uygulansın. Trabzon dilencilerden ancak böyle temizlenir. Eğer, uymayıp dilencilik yapmaya devam edenler varsa onların paralarına el konlusun.’

Balta Yollara Düştü

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı, Meclis Üyeleri Eğitim programı Rize ve Bayburt illerinde gerçekleştirildi. 

Rize İl Binasında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, Merkez İlçe Başkanı Murat Sadettin Türüt, il, ilçe, belde belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri katıldı. Milletvekili Balta toplantıda yaptığı konuşmada referandum süreci ve anaysa değişikliğine değinerek anaysa değişikliğiyle ilgili muhalefetin konuşmalarının yalan olduğunu belirtti. 

Balta yapılan değişiklikle birlikte Çift başlılığı ortadan kaldırmak istediklerini belirterek, “Vesayet sistemine son vermek için Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var. Buda yeni anayasa değişikliği gerçekleşecektir. İlelebet AK Parti iktidar olacak diye bir şey yok. Biz gelecek nesilleri kurtarma peşindeyiz. Türkiye’de sürekli istikrarın sağlanması için kalıcı bir sisteminin oluşması için bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım.” dedi

Rize İHA’da Nöbet Değişimi

Rize basın camiası yeni bir görev değişikliği yaşadı. Rize basın camiasında yaklaşık 20 yıldır görev yapan İhlas Haber Ajansı Rize Sorumlusu Göktürk Fırat, geçtiğimiz günlerde İhlas Haber Ajansı Sivas Bölge Müdürü olarak atandı. Fırat’ın yerine ise Çay Tv’nin tecrübeli çalışanlarından Bayram Sarı getirildi. 

İhlas Haber Ajansı Sivas Bölge Müdürlüğü görevine atanan Göktürk Fırat,  İhlas Haber Ajansı’nda yaklaşık 20 yıldır görev yapıyor. Yurt içinde ve yurt dışında katıldığı görevlerde binlerce habere imza attı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler  ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Teknikerliği bölümleri mezunu  olan Fırat evli ve iki çocuk babası. Fırat’ın görevini devrettiği Sarı ise Rize’de basın sektöründe 24 yıldır hizmet veriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi İklimlerdinme Bölümü Mezunu olan Sarı evli ve iki çocuk babası. 

Suiçmez’in İtirazları

MHP Trabzon Milletvekili adaylarından eğitimci Hasan Suiçmez, referandum değerlendirmesinde kutuplaşmaya dikkat çekerek şu sözlerle uyardı: 

‘’Bir vatandaş olarak; meclisimizin yapma kararı aldığı referandum için; “Evet ya da Hayır” hakkının kullanılmasında taraflar kendilerince bunun sebeplerini, faziletlerini, bedellerini milletin anlayacağı şekilde açıklayabilirler! Aklın yolu da zaten bunu emreder! Yani bu değişiklikle; anlatılmaya değer hiçbir şey getirilemediği için mi böyle suçlamalarla halkın karşısına çıkılıyor! Anlamak mümkün değil! Bu geri tepecek tehlikeli bir silahtır, yaşarsak hepimiz göreceğiz! Ancak, “benim dediğim gibi düşünmezsen sen teröristsin, terör örgütü ile birlikte hareket içindesin” suçlaması, farklı düşünme hakkı olan vatandaşlarımızı, peşinen haksız ve mesnetsiz olarak itham etmektir! 

Devletimiz, kendisinin vatandaş olarak önümüze koyduğu tercihte bulunma hakkının bir tarafını terörist olmak olarak tanımlayacaksa, o zaman bu tercihi bizzat kendisi vatandaşı terörist ilan etmek için mi vatandaşın önüne koymaktadır! Buna inanmak istemiyorum! “Elinde çekiçle gezen, karşısındakini çivi zannederse” rejimin adı ne olur, hiç düşündünüz mü?

Siyaset Akademisinde Ne Konuşuldu?

AK Parti Trabzon Siyaset Akademisi eğitimleri önemli eğitimcilerin katılımıyla devam ediyor. AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ARGE Başkanı Arzu Yalçınalp ve ARGE Başkan Yardımcıları Besire Çörekçi Arslan, Önder Reisoğlu ve Hüseyin Hacısalihoğlu’nun hazır bulunduğu eğitimlerin altıncı haftasında eğitimci olarak AK Parti Genel Merkez ARGE Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Dr. Osman Coşkun ile birlikte Prof. Dr. Gonca Bayraktar ve Doç. Dr. Mehmet Şahin yer aldı. AK Parti Genel Merkez ARGE Başkan Yardımcısı olan Trabzon Milletvekili Adnan Günnar da ev sahibi olarak birim başkan yardımcılarını eğitimlerde yalnız bırakmadı.Prof. Dr. Bağlı katılımcılara “Türkiye’de Sosyo-Kültürel Dinamikler ve Cumhurbaşkanlığı Sistemini” anlatırken Dr. Coşkun ise Başarı ve Motivasyon üzerine önemli bilgiler aktardı. Prof. Dr. Durgun “Hukuk Devleti ve Demokratik Yöntemi” adlı ders verirken Doç. Dr. Şahin de Türk Dış Politikası üzerine genel bir değerlendirme yaptı. 

Eski İl Başkanından MHP Tespiti! 

Anavatan Partisi eski İl Başkanı ve CHP’den son yerel seçimlerde Ortahisar Belediye Başkan Adayı olan Nazım Özcan, referanduma ilişkin Milliyetçi Hareket Partisiyle alakalı önemli tespitlerde bulundu. Bildiğiniz üzere MHP’de evet ve hayır diyecek iki taraflı bir cephe oluşmuş durumda ve Özcan da bu cepheleşmeye dikkat çekerek bir yazı paylaştı. Özcan, “Tespit! 1-Referandum sonucu ne çıkarsa çıksın Referandumun kaybedeni MHP olmuştur.  2- Referandum kilidini çözecek parti de MHP dir. 3-Referandum sonrası İç Özeleştirisini sağlıklı yapabilen şahsi egolardan arınmış bir MHP iktidarın en büyük adayı olur.” Özcan’ın tespiti kamuoyunda mantıklı bulunurken MHP’nin çöküşe geçtiğini iddia edenler de oldu.

Akoluk’ta Ölüm Geçidi

Akoluk’tan bir mektup aldık. Özetleyerek aktarıyoruz: ‘Akoluk mahallesi Aydınlı ana yol güzergahı ağalar ana yolu. Çok dar olan yolun üzerinde keskin viraj dönemecindeki eski yapılmış duvar ve üstündeki ağaçların çökmesi, çöken yerin 50 metre derinliğinde olması, her an kökleri sökülmüş ağaçların düşmek üzere olan taşların, insanların kafasına veya araçların üzerine düşmesi an meselesidir. Bir ay önce çöken bu duvarın tehlikeli durumu, muhtarımıza sonra yetkili belediyelere acil olarak bildirilmiştir. 

Ortahisar Belediyesi rapor tutmuş ve sanki burada tehlike yokmuşçasına davranmıştır. Ortahisar Fen işleri bu duruma müdahale etmelidir. Muhtarımızın çabası da bu durumda yetersiz kalmıştır. Vatandaşlar olarak sesleniyoruz. Burada bir facia yaşanır ise sorumlusu Ortahisar’ın başkan yardımcılığı ve mal sahibi Şükrü Bayraktar’dır. Neden mal sahibini çağırıp 10 gün içerisinde buraya müdahale edilip, ağaçları söküp, duvarı genişleterek yapıp, cezasıyla mal sahibinden tahsil yolu denenmemiştir. Yasal durum budur. Saygılarımızla.’

Anneye Son Bakış

Devlet eski Bakanı Faruk Özak’ın Danışmanı ve Gençlik ve Spor eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla Ferah annesini kayetti. Atilla, Erdal ve Ferdal Ferah kardeşler dün annelerini son yolculuğuna uğurladı. Bir dönemin siyasete yön veren ismi iş adamı Tufan Aydoğan’ın kayınvalidesi olan Bakiye Ferah’ın cenazesi dün öğleyin İskenderpaşa camisinden son yolculuğuna uğurlandı. Bakan Özak Sülüklü mezarlığına kadar giderek son görevini yaparken Atilla Ferah ve Tufan Aydoğan da aile adına taziyeleri kabul etti. TAKA ailesi olarak merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

 
Editör: TE Bilisim