İmamoğlu'nu tebrik eden yabancı diplomatlar, İBB Başkanı'na tebriklerini ve iş birliği taleplerini iletti. Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, karşılıklı hediye alışverişinde bulunduğu diplomatlara, ''Yoğun bir seçim dönemi yaşadık. Pek görülür bir şey değil, 6 aya yakın bir kampanya süreci yaşadı İstanbul.

Ancak sonunda demokrasi adına İstanbul çok değerli bir sınav verdi ama mutluyuz. Bizim için İstanbul adına en öncelikli konu, demokrat bir İstanbul yönetimini hızlıca inşa etmek. İlk çabamız, İstanbul'un dinamik yapısını sürecin içine katan, katılımcı bir yönetimi İstanbul'la buluşturmak olacaktır. Bunda bizi çok başarılı kılacak özelliklerimizden bir tanesi şeffaflık. Amacımız yönetimdeki şeffaflığı İstanbullulara hissettirmek.

İstanbul, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük kenti. Çözmemiz gereken çok fazla sorun ve işimiz var. Bu yönüyle de en önem verdiğimiz şeylerden biri İstanbul'un tümüyle dünyaya açık bir kent olması. Elbette ki farklı ülkeler ve kentleriyle olan ilişkimizi daha üst seviyelere taşımak için de ortak bir çaba göstermeyi çok isteriz'' çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilisim