İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçim çalışmalarına Ortahisar’da devam etti. Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan’ı makamında ziyaret etti. Toğan ,Aksoy’a çalışmalarında başarılar diledi. Ortahisar Kaymakamlığı’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Prof. Dr. Atakan Aksoy, “Trabzon’da öncelikli olarak gerçekleştirilmesi gereken işler var” diyerek, Trabzon’un genelinde yapı problemi olduğundan bahsetti. 

Aksoy, “Alternatif arazilerin yeterli olmayışı, imar konusundaki denetimsizlikler ve yetersizlikler ne yazık ki Trabzon’un tarihi ve doğal güzelliklerine gölge düşürdü. Evet çok güzel bir şehrimiz var ama bu güzelliğin muhafaza edilmesi ve değerlendirilmesi noktasında başarısız bir tablo ortaya koyuldu. Bu da turizm potansiyeline de negatif bir etki yaptı. Bu sebeple Trabzon’un ilk olarak yapısal bir dönüşüme ihtiyacı var. Ayrıca ulaşımın rahatlatılmasını sağlayacak şekilde; şehir içi trafik ile transit trafiğin de ayrılması lazım. 

Bunu da mümkün kılacak kendini finanse eden Güney Çevre Yolu Projemiz var. Bu projeyle Trabzon’un trafik sorununun önemli ölçüde önlemiş olacağız. Trabzon’da halkımızın şikayet ettiği her konuya temas etmek için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı. Aksoy, çalışmalarına devam etmek üzere Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan’a teşekkür ederek makamdan ayrıldı.
Editör: TE Bilisim